категории: Препоръчани статии » Интересни факти
Брой преглеждания: 10318
Коментари към статията: 1

Икономията на енергия е необходима и във въздуха

 

Икономията на енергия е необходима и във въздухаЗа всеки мирянин у нас концепцията за енергоспестяване е енергоспестяваща крушка и в най-добрия случай (ако имате техническа подготовка), умни домашни уреди.

Но по принцип повечето хора, които имат проблеми с енергоспестяването, се сблъскват именно в тези области на живота си (ако системата за жилищно-комунални услуги не работи). За обикновения човек, който не е необходимо да се задълбочава в проблеми от национален мащаб, участието в правителствената програма за енергоспестяване означава замяна на старата лампа на Илич с енергоспестяваща лампа.

Но енергоспестяващите лампи, днес са десет пъти по-скъпи, но хората все още купуват, защото според Закона 261-f3 от 2012 година. лампи с нажежаема жичка у нас няма да се произвеждат. Съответно на пазара се появиха лампи на такива производители, за които никой не беше чувал преди.

Но не само компаниите за производство на домакински уреди се стремят да решат проблема с енергоспестяването, за да се хване изходящият влак за пестене на енергия, е необходимо да се инвестира в напълно нови разработки. И в такива разработки енергоспестяването също има много достойно място.

Например, изстреляно това лято в автономен полет, британците безпилотен летателен апарат "Zephyr"Използвайки само енергията на слънчевата светлина, тя излетя от военна база в Аризона и кацна две седмици по-късно, като постави световен рекорд. През нощта на полета мощността на гребните гребла на витлото се доставя чрез зареждане на батерии през деня.

Въздушните характеристики на Zephyr бяха значително подобрени благодарение на изцяло нов дизайн на крило и опашка и съответно модифицирана авионика. Но основното нещо са енергоспестяващите системи, които по време на целия полет даваха възможност да се осигурят на двигателите необходимото количество електричество, а размахът на крилата - със слънчевите панели, разположени върху тях.

Развитието на този апарат, както винаги се случва, започна да се предприема от Британското военно министерство, но характеристиките на самолета показаха, че използването на такива апарати е възможно не само във военни условия или за нуждите на полицията, като такива характеристики експлоатацията е възможна и за други цели.

Естествено, със значителен размер на крилото (около 50 м.) И такава малка товароносимост (до сто кг.), Използването му в националната икономика изглежда повече от съмнително („Царевицата“, която все още се произвежда в Китай, е по-добра).

Но използването на такива устройства като Zephyr или подобни устройства, оборудвани с енергоспестяваща система, която осигурява непрекъснат полет през нощта, ще бъде от решаващо значение в бъдеще.

И имаме нещо, което да отговорим на Чембърлейн, например в един от изследователските центрове на Урал е разработен нов панел за генериране на слънчева енергия, който е със седемдесет и пет процента по-ефективен и по-лек от силиция.

Защо да не приложите това изобретение в реален проект - да не създадете самолет на бъдещето? Кой се притеснява? Ако самият президент призовава за въвеждане на нови технологии в ежедневието. Използването на такива разработки ще позволи да се донесе идеята за „самолет без гориво“ към индустриалните дизайни, а не като това с Jet - след подписването на договора те видяха парите и след това принудиха специалните бащи, почти безплатно, да ният нов самолет. За щастие такива хора все още останаха в страната.

Защо да не оставим младежта да работи по подобен проект не някъде в Калифорния, а тук, на Урал, в Сибир? В крайна сметка спестяването на енергия се превърна в едно от основните условия в разработването на нови проекти днес.Всички технологично напреднали страни са разбрали, че животът на въглеводороди означава, че просто няма бъдеще, а бъдещето е с алтернативни източници на енергия.

Пушин О. Г. https://i.electricianexp.com/ 

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Има ли реактивно електричество?
 • Многотарифно счетоводство: къде са проблемите „погребани“?
 • Вятърни генератори или слънчеви панели, кое е по-добре да изберете?
 • Международна компания за защита на околната среда чрез намаляване на потреблението ...
 • Избор на инвертор и изчисляване на батерията за домашна слънчева енергия ...

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Сергей | [Цитиране]

   
   

  Имаме много петрол и газ и енергоспестяването изобщо не е необходимо за нас. Ето няколко нови безпилотни самолета със слънчева енергия, които ще измислим. Оставете другите да се напрягат. И ще търгуваме с енергия!