категории: Електрически прегледи
Брой преглеждания: 17983
Коментари към статията: 2

Електроника за начинаещи - набор от компоненти за експерименти върху книгата на Чарлз Плат

 

Електроника за начинаещи - набор от компоненти за експерименти върху книгата на Чарлз ПлатКъде може начинаещ да започне да усвоява електрониката? На първо място, от книга, след което се преминава към практика, само един, който все още не знае за съществуването на електрониката за начинаещи, зададена от Amperka LLC, може да каже това. Комплектът „Електроника за начинаещи“, който включва електронна версия на книгата и богат набор от електронни компоненти, ще позволи на начинаещ не само да се потопи в скучна теория, но ще направи възможно незабавно да започне да прилага практическите схеми, които са дадени в книгата, и компонентите, за които са включени в комплект.

Комплектът Electronics за начинаещи се продава на две части, всяка от които съдържа всички необходими електронни компоненти за сглобяване на практически схеми и провеждане на експериментите, описани в книгата на Чарлз Плат, които послужиха като основа за създаването на този образователен комплект.

Книгата в електронен вид може да бъде изтеглена с помощта на уникалния код, който купувачът получава при закупуването на комплекта, а привържениците на хартиената книга винаги могат да купят книгата в обичайната хартиена версия, в която рисунките и диаграмите обаче ще бъдат черно-бели, но книжната книга винаги може да бъде поставена на вашия работен плот, дори ако нямате под ръка таблет и компютърът е в друга стая или изключен.

Този уникален комплект ще бъде полезен и интересен за всеки, който реши да овладее електрониката, независимо дали е възрастен или тийнейджър, който иска да научи нова област от знания и умения. Дори ако първоначално начинаещ никога не се е натъкнал на схеми, но е решил да се учи, тогава той ще овладее основите на създаването на електронни устройства без особени затруднения, ще разбере теория, която веднага ще бъде подкрепена от практиката и във вълнуваща форма на забавни експерименти.

Всеки от проектите, изброени в придружаващата книга, е описан подробно, подкрепен от теорията и, разбира се, процесът на прилагане на всяка следваща схема ще бъде интересен.

Комплектът се предлага в красива кутия, а не само в контейнер за части, така че можете да подарите на любимия човек или приятел такъв комплект в една или две кутии (две части могат да бъдат закупени наведнъж) или дори с книжна книга, така че той да може да започне да учи това, за което отдавна мечтае, заекваше, но не знаеше откъде да започне. Смята се, че като започнете от десетгодишна възраст, вече можете да започнете да тренирате с комплекта Electronics for Beginners.

Първата и втората част на комплекта са оборудвани по такъв начин, че да съответстват в реда на експериментите, дадени в книгата.

Електроника за начинаещи, част 1

Както разбирате, първата част от комплекта, подобно на първата част от приложената книга на Чарлз Плат, е посветена на основите на електрониката. Всичко започва от акумулатора и върви последователно към принципа на работа на релето и транзистора, също се повдигат въпроси относно времето на веригите.


Стъпка по стъпка, от прост до сложен, ученикът, независимо на колко години е, ще овладее всяка от точките, ще разбере принципа на работа на всеки от компонентите и дори ако иска, обширен набор от компоненти ще му позволи да сглоби своя собствена схема, т.е. защото само фантазията е ограничаващият фактор.

Компоненти от част 1 от учебния комплект за електроника

Всички необходими компоненти на експерименталната схема са удобно монтирани на дъска, така че всичко да е ясно и ясно и да няма случайни затваряния.

След като преминете през първата част на курса (книгата на Чарлз Плат), можете да преминете към втората част, обхващаща 14 експеримента (12 до 25) и, подобно на първата част, състояща се от всички необходими за това електронни компоненти. Ако закупите втората част отделно, тогава само след като студентът е усвоил (без значение на колко години е) първата част.

Втората част включва работа не само с основни пасивни елементи, но и с микросхеми, обаче експериментите отново преминават стъпка по стъпка, от прости до по-сложни и са описани подробно в книга (електронна или на хартия).

Електроника за начинаещи, част 2

Тук студентът ще има нужда от нещо повече от просто работа без припой, в тази част ще бъде включено запояване, за това спойка е включена в комплекта и с помощта на допълнително закупен или вече съществуващ в личния арсенал, поялник, човек ще трябва да спойка. Ще научи обработката на сигнала, ще се запознае с логическите схеми и ще изучи процеса на генериране на импулси.

В хода на обучението ще бъдат сглобени няколко интересни електронни устройства, като например комбинирано заключване, домашна аларма и дори електронни зарчета.

Компоненти от втората част на конструктора за изучаване на електроника

Пълният набор от втората част, както и първата, е доста обширен. Има стотици компоненти, по няколко броя от всеки вид.

Купуването на такъв комплект в насипно състояние няма да е лесно и получаването на готов комплект в красива кутия като подарък е много по-хубаво, ако исках да уча, не знаех откъде да започна, но тук всичко наведнъж беше необходимо и дори в нужното количество.

Този комплект ще помогне на всеки начинаещ да овладее електрониката в началния етап и ще бъде чудесен подарък както за тийнейджър, така и за човек на всяка възраст, който иска да научи нещо ново. Книга, която се предлага в комплекта или се закупува отделно на хартиен носител, ще бъде отличен помощник в процеса на овладяване на нова.

Вижте и на нашия уебсайт:За микроконтролерите за начинаещи

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Учебен комплект Amperka за преподаване на електроника и роботика
 • 15 нови книги за електроника в дизайна и домашно изработените продукти
 • Електротехника и електроника за начинаещи
 • Най-простите електрически изчисления (Gayyah T.)
 • Програмиране на микроконтролери за начинаещи

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  По-правилно "Комплект на началния олигарх." Виждали ли сте цената?

   

  Книгата не е лоша. Но комплектът е малко скъп!