Програмиране на микроконтролери за начинаещи

 

Програмиране на микроконтролери за начинаещиИскате ли да овладеете съвременната област на електрониката и да научите как да програмирате микроконтролери? Има всичко, за да започнете сами да разработвате свои електронни устройства на микроконтролери - авторският видео курс „Програмиране на микроконтролери за начинаещи“.

Общо на диска са записани 108 видео урока с обща продължителност около 55 часа!

Програмиране на микроконтролери за начинаещи


За кого е този курс?

Първо, създадох го за начинаещи, за тези, които вече са запознати с основите на електрониката и програмирането, които познават основни електронни компоненти, сглобяват прости схеми, знаят как да държат поялник и искат да преминат на съвсем ново ниво, но постоянно отлагат този преход, защото трудности при овладяването на нов материал.

Курсът е идеален за онези, които наскоро направиха първите си опити да научат програмиране на микроконтролери, но са готови да се откажат от всичко, защото не работи или работи, но не както трябва (познато ли е ?!).

Курсът ще бъде полезен за тези, които вече събират прости (или може би не толкова) схеми на микроконтролери, но имат слабо разбиране за това как работи микроконтролерът и как той взаимодейства с външни устройства.

курс

Какво научаваш, като изучаваш курса "Програмиране на микроконтролери за начинаещи"?

На първо място, след като изучите курса, ще имате ясно разбиране за това как микроконтролерите работят на най-ниското ниво, на нивото на командните машини, на нивото на отделните сигнали на изходите. И това струва много в наше време, когато програмистите, въпреки че говорят различни програмни езици, имат малка представа какви процеси са скрити зад командите на езика, на който пишат своите програми.

Ще научите как микроконтролерите взаимодействат с различни периферни устройства и електронни компоненти.

Научете как правилно да създавате схеми и правилно да проектирате печатни платки за вашите устройства.

Запознайте се с популярните протоколи за обмен: RS232, I2C, SPI, 1-WIRE, код на Манчестър, кодиране без връщане към нула.

И обръщам внимание на факта, че почти всички протоколи ще бъдат реализирани програмно, тоест програмата ще посочи в кой момент от време какво ниво на сигнала трябва да бъде инсталирано на изходите на микроконтролера, за да се предаде или логическа единица, или логическа нула.

Благодарение на софтуерното внедряване на протоколите, вие ще имате много ясно разбиране за това как се организират протоколите за обмен на данни на най-ниско ниво и по каква логика се извършва изграждането на протоколи за обмен!

Освен това ще можете да създадете свой собствен обменен протокол!

Ще се научите да използвате различни инструменти за отстраняване на грешки и програмиране: от виртуална програма за симулация на електронна схема до логически анализатор. Нито един сериозен разработчик не може без тези инструменти днес.

За да разберете по-добре работата на микроконтролера, ще ви науча да програмирате на език от най-ниско ниво - в Assembler. Защо в асемблера, а не на C? Тъй като Assembler, за разлика от езика на C от по-високо ниво, осигурява много по-дълбоко разбиране на работата на микроконтролера.

Ще напишем много програми на този език и ще анализираме работата на софтуерните библиотеки за работа с различни микросхеми и модули, както и ще изучим популярните протоколи за обмен.

И обръщам вашето внимание на факта, че всички програми и софтуерни библиотеки, които ще се срещат в този курс, са написани лично от мен. Няма да намерите такива библиотеки нито в Интернет, нито в книги!

И дори приемам свободата да твърдя, че всички библиотеки на асемблера, които написах, са най-ефективните от всичко, което можете да намерите в Интернет или в книги!

Но най-важното, което печелите, е безценният практически опит! Защото всичко, което ще изучаваме, ТУК СЛЕД ИЗСЛЕДВАНЕТО, ЩЕ СЕ ПРАВИМ В ПРАКТИКА!

Програмиране на микроконтролери за начинаещи

Обучение за програмиране и създаване на устройства на микроконтролери

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Какво представляват микроконтролерите - предназначение, устройство, софтуер
 • За микроконтролерите за начинаещи - историята на създаването, основните типове и времена ...
 • PIC микроконтролери за начинаещи
 • Видове и разположение на AVR микроконтролери
 • Учебен комплект Amperka за преподаване на електроника и роботика

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Валери | [Цитиране]

   
   

  Как мога да се науча, не разбрах. Следвали линковете и нула.