категории: Препоръчани статии » За електротехниците и не само
Брой преглеждания: 22003
Коментари към статията: 1

Историята как Алекс Екслер се опита да се обади на електротехник

 

Историята как Алекс Екслер се опита да се обади на електротехникКрушката в окачения таван изгоря, нокаутирайки картечница. Той включи машината, смени крушката - тя отново изгоря. След това се оказа, че превключвателят на цялата серия крушки спря да работи - цялата линия е включена и включена. Е, нещо беше кратко, ясен пън. Обикновено в такива случаи не се включва нищо, но тук - нищо не е изключено.

Обадих се на местното жилищно бюро (или каквото и да е друго). Въпреки че Жековски електротехник да се довери да направи нещо в апартамента - очевидно не искаше. Обикновено те са редки шутове (въпреки че има щастливи изключения) и те не знаят как да направят проклето нещо. Като научих за проблема, диспечерът в Жековска ми каза същото - казват, че няма да го разберат. Без резултат. На въпроса къде да отида, диспечерът посъветва доста голям офис, който има уебсайт в Интернет и който решава много всякакви проблеми - директно господин Улф.

Обаждам се в офиса, моля изпратете електротехник. Диспечерът установява какво се е случило. Обяснявам. По-нататъшен диалог. (Обърнете внимание, че все още не съм казвал, че електротехникът трябва да ходи конкретно извън града - тук обикновено се покриват и добри суми, но тук веднага беше интересно дори без провинция.)


(Диспечер) Посещението на електротехник струва 1700 рубли.

(I) Е, той ще реши ли проблема?

(Диспечер) Как да разбера. Това посещение струва 1700 рубли. Тогава всичко зависи от работата.

(I) Значи това не е за работата от 1700 рубли?

(Диспечер) Не, това е само за идването.

(I) И за какво друго да плащам?

(Диспечер) За работа.

(I) Кой от тях?

(Диспечер) Е, има ли нещо, което не работи с електричество там?

(Малко съм зашеметен) Да, не работи. Когато работи, обикновено не се обаждам на електротехници - вероятно нещо хормонално.

(Диспечер) Е, той ще дойде и ще разбере какво трябва да се направи. Ще трябва да платите за работата.

(I) колко?

(Диспечер) Зависи от работата. Тъй като нещо не се изключва там, това означава, че трябва да звъннете на веригата. Това е диагноза. Той струва 1700 рубли.

(I) Тоест, допълнително?

(Диспечер, смаян от глупостта ми) Разбира се!

(I) И дали той ще свърши работата?

(Диспечер) Това е диагноза. Той ще определи каква работа трябва да се свърши - това струва отделно.

(I) И ако се окаже, че е необходимо да се замени трансформатора или патрона?

(Диспечер) Той ще каже какво трябва да бъде заменено. Той е безплатен.

(I) Смяна на безплатно?

(Диспечер) Не, той ще го каже безплатно. След това отивате в магазина, купувате необходимата част и отново се обаждате на електротехника.

(I) Как се обаждате?

(Диспечер) Много просто. Няма да седи да ви чака. Той пристигна, постави диагноза, разбра проблема и ви каза.

(I) С това 1700 за пристигане, плюс 1700 за диагностика?

(Диспечер) Да, но ако все още не му се налага да върши никаква работа, добре, катерете се някъде и т.н. Ако се изкачите и откъснете нещо - това е още 1700 рубли.

(I) И кога ще купя трансформатор?

(Диспечер) Обадете ни се - ще пристигне електротехник.

(I) За 1700?

(Диспечер) За 1700 плюс работата по инсталирането на трансформатор. Но най-вероятно е по-евтино - 1500 рубли.

Историята как Алекс Екслер се опита да се обади на електротехникКато цяло страхотно. Пристига електротехник за 1700 рубли (все още не съм питал колко ще струва излизането от града). След това за 1700 рубли той извършва диагностика. След това за 1700 рубли той се изкачва някъде и открива нещо. След това той казва, че такъв и такъв трансформатор е прелетял и заминава. (Вероятно преди да си тръгне, трябва да даде чай или просто целувка.) Отивам в магазина, купувам трансформатор и отново се обаждам в този офис. Пристига електротехник за 1700 рубли. За още 1500 рубли е инсталиран трансформатор. Да се ​​надяваме, че незабавно, без диагноза. Но ако трансформаторът не работи ...

Готин офис, горещо препоръчвам и силно ви съветвам. Дори искам да се обадя правилно на някои от техните електротехници - само за да го погледна. С всички сили.

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Изборът на напречно сечение на кабел за апартамент, къща, вила
 • Не светва светлина - помогнете!
 • Професия електротехник
 • Домашен трансформатор за понижаване на влажни помещения
 • Създаден робот електротехник за ремонт на въздушни линии

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Сега се появиха много от всички видове офиси, които предоставят услугите на електротехници, сервизи и др. Но, за съжаление, не всички от тях отговарят на изискванията или по-скоро мечтите на клиентите. Често се случва електротехниците от такива фирми да започнат да натискат цената или да изникнат несъществуващи проблеми. По-добре е да намерите себе си добър господар и да не губите връзка с него.