категории: Препоръчани статии » За електротехниците и не само
Брой преглеждания: 14994
Коментари към статията: 1

Електроинженер. Да бъдеш или да не бъдеш?

 


Електроинженер. Да бъдеш или да не бъдеш?Какво ви очаква при получаване на енергийно образование

За да стане енергиен инженер, човек трябва да прекара пет години в стените на родния си университет. Ако не знаете кой искате да бъдете в бъдеще или родителите ви не могат да решат избора на професията си.

Искам да дам някои съвети. Не се паникьосвайте с икономисти, програмисти и други от този вид. В нашата голяма страна няма толкова много енергийни факултети, икономисти на всяка крачка.

Не ви привличам да влезете в Електротехническия факултет, например, в строителния отдел, който също е рядкост. Просто нямам пряка връзка със строителството.

И сега, ако все пак решите да изберете този конкретен факултет, тогава ще ви кажа малко как протича обучението по тази специалност. След като представите документи и влезете, ще започнат две години мъки, куп безполезни предмети като руския език, който изучавахме от първи клас, химия, която е малко полезна в нашата специалност, добре и т.н. и т.н. Електроинженер. Да бъдеш или да не бъдеш?С една дума, полезното не е достатъчно! Но щом преминете към третата година, всичко ще се промени драстично, всички теми се докосват до деликатната тема за огромна енергия.

Интересът със сигурност ще се появи, дори и не през третата, но както през четвъртата ми година. Е, след дипломирането ще намерите работа в мрежова компания, електроцентрала, подстанция.

Но всичко това по-късно, в далечното бъдеще и сега, когато пристигнете у дома за следващата ваканция, изненадайте родителите си с факта, че промениха окабеляването в къщата, поправете лампата, спойка счупените високоговорители или просто завийте крушката ...

Прочетете също:Професия електротехник

Михаил Вадимович


Послепис Ако пишете статии и имате полезна и интересна информация, която искате да поставите на нашия сайт, ние ще я разгледаме и публикуваме. Вижте изискванията за статията тук:https://i.electricianexp.com/article.html

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Бебе момче и електрически контакт
 • Професия електротехник
 • Внимание - електрическо окабеляване!
 • Колко коварни разширения и носене не позволяват електрическите инструменти да работят
 • Как да станем електротехник - избор на професия, получаване на образование, умения, себе си ...

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Николас | [Цитиране]

   
   

  "Да бъде или не да бъде!" Отговорът е прост: отидете където искате! И тогава ще се укориш като мен! Искате да сте икономист? Научете се да бъдете икономист! Мислите, че нещо ще ви дърпа къде би било трудно? Не се страхувайте! Но ви е интересно! Не ходете там, където е по-лесно, или където плащат повече! Искате ли да програмирате, но се страхувате да научите, мислейки, че ще е трудно, и мислите да отидете там, където е по-лесно? Това са пълни глупости! Още веднъж казвам - отидете там, където сте привлечени! Не повтаряйте моята грешка, сега ме измъчват всеки ден и сърцето ми става МНОГО трудно при мисълта, че съм „не съм там“!