категории: Препоръчани статии » Интересни електрически новини
Брой преглеждания: 33542
Коментари към статията: 0

Модерни контакти, ключове и димери в интериора

 


Модерни контакти, ключове и димери в интериораСъвременните ключове, контакти и димери са не само много мултифункционални, но и имат разнообразен дизайн, така че всеки може да избере подходящите аксесоари за окабеляване за своя апартамент.

В съвременния интериор всичко има значение: цветовата схема, мебелите и някои декоративни предмети. И дори правилно подбраните контакти и превключватели ще помогнат да се даде на стаята завършен вид. Също така се продава днес аксесоари за окабеляване, които са не само красиви на външния си вид, но и способни да направят живота на съвременния човек по-удобен и безопасен.

Модерни контакти, ключове и димери в интериораНапример, ако в къщата има малки деца, можете да закупите гнезда Legrand със защитен капак и не е нужно да се притеснявате, че детето ви ще сложи ръка в гнездото. А водоустойчивите превключватели и контакти на Legrand са идеални за помещения с висока влажност, като например бани. Прочетете повече за модерни електрически контакти, за гнезда със защитни завеси и вграден RCD - Технически трикове на търговски обекти.

Освен това можете да включите гнезда и превключватели интелигентна система за дома, което ви позволява да контролирате захранването на всички устройства в къщата по въздуха.

Широката функционалност на модерното окабеляване не е единственият му плюс. Разнообразие от дизайнерски решения на контакти и ключове ви позволяват да ги изберете за всеки интериор.

контакти и ключове LEGRANDМожете да изберете аксесоари за окабеляване в съответствие с общата цветова схема на стаята и можете да изберете гнезда или превключватели, изработени от дърво, за да съответстват на мебелите. Като цяло можете да ги скриете, така че да са невидими.

От особен интерес къси светлини, По друг начин те се наричат ​​димери. Затъмнител - Това е устройство, което чрез промяна на напрежението ви позволява да промените нивото на осветеност на стаята. Използвайки това устройство, можете да промените осветлението в стаята и по този начин да промените външния вид на помещението, или да му дадете меко, загадъчно осветление, или да го осветите с пълна мощност.

Има димери с различни функционални форми: от прости, домакински до многоканални или професионални димерни шкафове. Виж: устройство и схема на свързване на димер.

димер ключВ ежедневието като правило има въртящи се и диммери за допир. На въртящия се управление на светлината Извършва се с помощта на въртяща се дръжка, чрез натискане на която светлината се включва и нивото на осветеност се променя чрез въртене.

Сензорните димери се контролират с обикновено докосване, когато светлината се включи за кратко, като държите ръката променя нивото на светлината (Докоснете превключватели). Също така димерите могат да бъдат оборудвани с дистанционно управление, функция на таймера за подсветка, което ви позволява да изключите осветлението след определен период от време.

Димерът е инсталиран по същия начин като превключвател и фазов проводник е свързан към товарната междина. И разбира се, разнообразие от дизайнерски решения и видове осветителни тела за регулатори могат да задоволят най-взискателните клиенти.

димер ключДруги устройства за контрол на осветлението в апартамент или къща със схеми за тяхното включване: Схеми за управление на осветлението

Например, много популярни са димерите на Legrand от серията Valen. Димери на тази компания са направени в различни цветове и технически дизайн.

В серията Valena на френската компания Legrand са представени стационарни димери: въртящи се и четири ключови.В последните клавиши се използват за включване и изключване на светлината в стаята, за регулиране на мощността на осветлението, а също и за активиране на енергоспестяващия режим.

Когато използвате тези кабелни устройства в лампи и осветителни тела, могат да се използват както халогенни, така и конвенционални лампи с нажежаема жичка (повече за халогенни лампи и вдлъбнати прожектори). Напоследък предизвиква все повече интерес за употреба в ежедневието оловни крушки.

Вижте също статия за контролирани контакти и ELRO превключватели.

Съветваме ви да прочетете:Височина на инсталиране на контакти и ключове: как да избера? Примери в снимки

Вижте също на i.electricianexp.com:

  • Ключове за осветление Кой да избера?
  • Димери: устройство, сортове и методи за свързване
  • Контрол на осветлението в къщата
  • Контролирани контакти и ключове ELRO
  • Гнезда и ключове в къщата на снимката (+50 снимки)

  •