категории: Препоръчани статии » Интересни електрически новини
Брой преглеждания: 13078
Коментари към статията: 0

Ториновите осветителни тела работят непрекъснато до 100 000 часа

 

Ториновите осветителни тела работят непрекъснато до 100 000 часаТехнологичен напредък в LED индустрията. Каква е тайната за по-дългия живот на новите LED осветителни тела за вътрешно осветление?

Пазарът на LED технологии се разраства бързо и гамата е пълна с различни нови продукти. По принцип за LED осветлението тази пазарна ниша е незапалено поле. В крайна сметка самите елементи, светодиоди, почти издръжливи, главно поради ниския топлопренос и ниската консумация, те работят средно 50 000 часа, а именно 5 години. Това прави възможно сглобяването на готово оборудване, при което не е необходимо да се осигуряват размерите на крушките или възможността за подмяна на светлинни елементи, така че светодиодите да могат да бъдат превърнати в крушки, прожектори, лампи, в свободна форма на изкуство и формат, можете да комбинирате цветове, да подобрите точността с оптични лещи.

Днес индустрията за светодиоди пристъпи малко повече. Крепежите от серията Torin се появиха на пазара, главно за промишлени цели, в които експлоатационният живот е два пъти по-дълъг от този на останалата част от LED технологията. Да, тази цифра е 100 000 часа в непрекъсната работа.

Каква е тайната на издръжливостта в сравнение не само по отношение на лампите с нажежаема жичка, но вече и по отношение на LED технологията?

Новите технологични решения блестят тук. Първо, тялото е изработено от висококачествен алуминий, а повърхността на луминесценцията на лампата е направена от супер прозрачен полистирол и с призматична резба, което го прави много устойчив на износване и издръжлив. Второ, тялото има мощен радиатор за разсейване на топлината, това е основният параметър за успех в издръжливостта. В крайна сметка, както казахме, топлината е основният фактор, който може да доведе до преждевременна загуба на яркост и повреда на LED елемента.

Ториновите осветителни тела работят непрекъснато до 100 000 часа
Серия LED осветление в Торино

Серия LED осветителни тела в Торино са насочени и пригодени за осветление: складове, хангари, различни павилиони, търговски помещения, гари, работилници, подземни проходи, с една дума, където и да ви е необходимо да запалите дълго време с спестяване на електроенергия и поддръжка и дори да не мислите за това.

Моделите от серията Торино са направени за различни нужди, от бюджетните със светещ поток 1200 lm, които консумират не повече от 15 W и размери 126x185x76, до най-мощните 7200 lm, с консумация на енергия не повече от 80 W и размери 726x185x76.

Мисля, че това не е границата на развитието на LED технологията. Дори по времето на писането учените се борят с нови въпроси за подобряване на тези технологии и вече се раждат нови продукти. Надявам се, че ще успеем да ги уведомим навреме.

Вижте също на i.electricianexp.com:

  • Как да изберем LED лампа
  • Предимства на LED осветлението
  • Какво определя трайността на LED лампите
  • LED революция: какво е предимството на LED лампите пред лампите на ...
  • Съотношението на мощността на лампите от различни видове

  •