категории: Препоръчани статии » Интересни електрически новини
Брой преглеждания: 16302
Коментари към статията: 1

LED лампа за нуждите на жилищно-комунални услуги серия ALZ

 

LED лампа за жилищно-комунални услугиКакви предимства могат да получат жилищните и комуналните услуги при преминаване към енергоспестяващи LED продукти? Сравнение на конвенционална лампа NBP с LED аналог.

Жилищните и комунални услуги са едно от много предприятия, които без съмнение ще трябва скоро да преминат към енергоспестяващи технологии, а преходът ще бъде гарантиран от държава, която е строго насочена към радикални мерки, а именно преход към енергоспестяващи LED продукти.

Нашата тема ще бъде свързана, на първо място, какви енергоспестяващи продукти се предлагат в тази сфера и какви ползи могат да се получат при използването на тези продукти?

В тази статия ще вземем за сравнение и ще опишем лампи за жилищни и комунални услуги, традиционни и базирани на LED.

Вероятно всеки представлява лампи, които осветяват входа на стълбището или стълбището, аварийната светлина в залите, помощните помещения и т.н. Изглежда като конвенционална лампа за корпус на базата лампи с нажежаема жичкаПо този начин: основата му е кръгла от метал или пластмаса, а полусферично стъклено покритие, което е самата лампа, тялото най-често е затворено в антивандално покритие. Вариантът на базата на светодиодите също е направен във форма, само материалът е направен от устойчив материал - поликарбонат и съответно, светодиодивместо лампи.

Ще разгледаме модели: ALZ - на базата на светодиоди и идентичен аналог, на базата на лампа с нажежаема жичка - NBP, за нуждите на жилищните и комунални услуги.

Лампа с лампа с нажежаема жичка NBP

CNBP лампа с нажежаема жичка

LED лампа от серията ALZ

LED лампа от серията ALZ

 • Брой светодиоди - 15 мощни (1 W) светодиоди

 • Вид на луминесценцията - широкоъгълна

 • Светлинен поток - не по-малко от 900 lm

 • Еквивалентно при осветяване на лампа с нажежаема жичка - 100 W

 • Консумирана мощност - не повече от 22 W в работен режим, не повече от 9 W в режим на готовност

 • Захранващо напрежение - 220 V в работен режим, 24 V в режим на готовност

 • Клас на защита - IP 55

 • Работен температурен диапазон - от минус 20 ° до плюс 50 °

 • Габаритни размери - 230х230х110 мм

 • Работен ресурс - 50 000 часа

Какви са характеристиките и ползите от използването на нови технологии?

Една обикновена лампа струва 1200 рубли, а LED 2900 рубли. Разликата не е особено забележима в цената, но след разкриването на няколко очевидни факта ще стане ясно, че печалбата е абсолютна.

Лампа с лампа с нажежаема жичка NBPДа започнем с консумацията на мощност, конвенционалната лампа консумира 100 W, а LED аналог не повече от 22 W, с еднаква осветеност, предимството е повече от очевидно, а именно 88% икономия, а при прилагане на 24 V може да работи в режим на готовност, като работи на 10 % от общия капацитет. Но това не е всичко ... В крайна сметка яркостта на LED лампа може да се контролира от специални системи или можете да я използвате за това сензор за движение, която вече е в някои тела от този тип. Тоест, докато човекът не се приближи до стълбището, лампата е в режим на готовност и как реагира сензорът, когато човекът се приближи на близко разстояние, той започва да работи с пълна мощност.

Приятно ще ви изненада, че LED лампата ще работи около 15 години, да не говорим за аналоговия, който също се нуждае от поддръжка. Освен това получаваме и екологична безопасност, което е много важно в съвременния свят.

С тези предимства LED лампата бързо се изплаща, спестявайки пари както за електричество, така и за поддръжка.

Обобщавайки, можем да кажем, че преминавайки към абсолютни спестявания, ние не губим качеството на тези спестявания, а получаваме само приятни предимства.

i.electricianexp.com - https://i.electricianexp.com

25.06.2010

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Armstrong LED таванна светлина
 • Домашна LED светлина за ленти
 • Мебелни LED светлини
 • LED революция: какво е предимството на LED лампите пред лампите на ...
 • Как да спестите от офис осветление

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  "Обикновена лампа струва 1200 рубли" - премахнете допълнителните един плиз, в противен случай има твърде много стрии и стеснения, неубедителна реклама