категории: Споделяне на опит, Автономно захранване
Брой преглеждания: 114418
Коментари към статията: 7

Как да направите генератора на отработените газове сами

 

Как да направите генератора на отработените газове самиВ предишни статии разгледахме как да се автоматизира стартирането на бензинови дизелови или газови генератори, Генераторите най-често се поставят на закрито. Един от важните и за някой доста сложни моменти на инсталиране на мини-електроцентрали е проблемът с изгорелите газове.

В тази статия ще демонстрираме стъпка по стъпка как да премахнете отработените газове от генератора.

Така че какво имаме.

1) Бензинов генератор KAMA (KIPOR) KGE 6500 E. Както вече отбелязахме, много успешен модел. Съотношение цена / качество е просто супер))).

2) Гофриране. Като гофриране използваме симфон за свързване на топла вода. Както показва практиката, са осигурени три години успешна работа, гофрирането лесно понася високите температури и вибрациите на генератора.

3) Паста - уплътнител. В този случай се използва азбесто-циментова паста, използвана за уплътняване на автоматични заглушители.

4) Два метра тръба от съответната секция, но не по-малко от изхода на шумозаглушителя на генератора.

5) Две скоби за фиксиране на тръбата към стената.

6) Необходимият инструмент, прави ръце и няколко часа свободно време.План за действие.

Като начало трябва да свържем съединителя от гофрирането към изпускателната тръба на заглушителя на генератора. За удобство отвиваме плочата, която предпазва нас и околните предмети от случаен контакт с горещ заглушител.

За да свържем съединителя, пробиваме 3-4 отвора в кръг, първо в съединителя, а след това в самата тръба на заглушителя на генератора.

Ако не намерите гофриране и съединител с подходящ диаметър, поръчайте адаптер с подходящ диаметър от струга, това значително ще опрости задачата и в същото време значително ще увеличи надеждността на цялата конструкция като цяло.

След като прикрепите адаптера, завийте защитната плоча на мястото си. За да предотвратим проникването на изгорелите газове на генератора, с паста - уплътнител забиваме шева между тръбата на шумозаглушителя на генератора и адаптера.

В резултат на това получаваме такъв вариант на генератор с преходно гофриране на депресия на вибрациите.

Следващият етап от нашата работа е отстраняването на отработените газове извън помещенията. За да направите това, направете дупка със съответния диаметър в стената на стаята. След това инсталирайте генератора на неговото постоянно място, свържете се с предварително подготвени тръби. Фиксираме тръбата към стената с помощта на скоби. В резултат на това получаваме тази възможност.

За да придадете приличен външен вид на цялата структура, боядисвайте тръбата с термоустойчива боя.


Предупреждение. За да се предотврати загубата на двигателя на генератора и без това с малка мощност, диаметърът на тръбата трябва да се вземе с 20-30% повече от диаметъра на изходната тръба на генератора. Ако е възможно, общият багажник трябва да бъде възможно най-кратък. Също така, не правете твърде много ъгли, един максимум два ъгъла. С всеки ъгъл мощността на генератора пада с 10-15%. Успех

Сергей Серомашенко

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Как да конвертирате газов генератор в газ
 • Как да свържете генератора сами
 • Газ или газов генератор? Плюсове и минуси ...
 • Безопасност на генератора
 • Поддръжка на генератора - 5 лесни стъпки

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Може да се направи много по-просто. Заваряваме 3/4 тръба с резба към изпускателната тръба на заглушителя. Завиваме към него (през медно уплътнение) 3/4 захранване с гофриран газ. И всичко това, без никакви излишъци.

   
  Коментари:

  # 2 написа: | [Цитиране]

   
   

  Алексей,
  Така че тук не се наблюдават излишъци. Винаги се уверявам, че диаметърът на гофрирането и изходящата тръба е с един размер по-голям от изхода на заглушителя на генератора.Аз също се опитвам да направя дължината възможно най-кратка, за да не „удуша“ и без това моторния генератор с ниска мощност.

   
  Коментари:

  # 3 написа: Алексей | [Цитиране]

   
   

  Благодаря ви

   
  Коментари:

  # 4 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добри хора, ако имате генератор с размера на кибритена кутия, тогава тази газова тръба ще я побере и ако не, тогава потърсете 150гр. и сложете нормално гофриране и не смазвайте двигателя. Повярвайте ми като бивш автомеханик.

   
  Коментари:

  # 5 написа: ytsu | [Цитиране]

   
   

  Но какво да кажем за премахването на утайката? По всякакъв начин ще има кондензат, който ще се натрупа във вашата импровизирана тръба и в крайна сметка ще загрее изпускателната система на генератора

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  Четейки коментарите ви, забелязах 2 неотчетени фактора (имам грешен геник с рейтинг 6 кВт - 6500 кВА на върха, не помня модела.)
  Температурата на отработените газове (измерена с пирометър, на празен ход е около 170-190 градуса по Целзий, с натоварване от 2 кВт (пиша от паметта) 250-260 градуса. Заключение: нито един маркуч в плитка за гореща вода не може да издържи на тази температура.
  Проходът на този маркуч е твърде малък (при моя ген външният диаметър е 22,3 мм, а вътрешният - около 18-19 мм. Изходът отново мина. (Освен ако не се сещам за тези маркучи с половин инчова резба, не съм виждал други в продажба) ,

   
  Коментари:

  # 7 написа: Владимир | [Цитиране]

   
   

  Сергей Вл, вашият ген не е TI7000AES, по някакъв случай? Имам тази. Той има изпускателна тръба, голяма колкото сте посочили. В допълнение, "гъба", т.е. с разгънат ръб. Не мога да намеря адаптер за него (((