категории: Споделяне на опит, Източници на светлина
Брой преглеждания: 304585
Коментари към статията: 59

Защо крушките с нажежаема жичка изгарят толкова често

 


Пет причини лампите с нажежаема жичка да се провалят трайно и как да се справим с това.

Защо крушките с нажежаема жичка изгарят толкова често?Напоследък много от тях започнаха да се сблъскват с проблема с честото изгаряне на лампи с нажежаема жичка в своите апартаменти. Лампите с нажежаема жичка трябва да издържат хиляда часа, но в действителност те изгарят много по-бързо. И ако преди десет години беше възможно да се примирим с това лошо явление, тъй като лампите струват стотинка, сега това вече се превръща в истински проблем. Цените на лампите с нажежаема жичка се покачват и животът им, уви, постоянно намалява.


Основните причини за бързата повреда на лампите с нажежаема жичка:


1. Нискокачествени лампи

Качеството на лампите с нажежаема жичка от домашно производство оставя много да се желае. По някаква причина изгарят най-мощните малки лампи (до 60W), точно тези, които най-често се използват при осветление в ежедневието). Всички домашни растения са приблизително еднакви по качество. От всички домашни предприятия за най-високо качество се считат продуктите на завода за електрически лампи „Калашниковски“.

Ако по-рано домашните лампи загубиха качество, те спечелиха в цената, то сега, когато няма голяма разлика в цените между местните лампи с нажежаема жичка и продукти на световни производители на осветителни тела (GE, Philips, Osram), трябва да се даде предпочитание на втората група.

Когато купувате лампи, трябва да обърнете внимание на няколко основни характеристики. Вижте конкретни практически препоръки тук - Как да изберем качествена лампа с нажежаема жичка.

Единственият въпрос е, виновни ли са самите лампи? Преди да тичаме до магазина и купуваме вносните крушки, нека го вземем мултицет и измерете напрежението във вашия апартамент, като е препоръчително да го измервате няколко пъти през различно време на деня. Това е с цел да се представи пълнотата на картината.


2. Високо напрежение в апартамента

лампа с нажежаема жичкаОсновният фактор, влияещ върху живота на лампа с нажежаема жичка, е високото напрежение в електрическите мрежи в нашите апартаменти.

Срокът на експлоатация на лампа с нажежаема жичка е много зависим от качеството на захранващото напрежение. С увеличаването на напрежението температурата на волфрамовата нишка се увеличава, атомите на волфрама започват интензивно да се изпаряват, нишката става по-тънка, крушката става по-тъмна и накрая нишката се счупва, т.е. повишеното напрежение значително намалява живота на лампата с нажежаема жичка. И така, от референтните данни отклонението на напрежението от номиналното само с 1% намалява живота на лампата с 14%.


Какво може да се направи, ако имате постоянно повишено напрежение в апартамента си?

Първо, можете да използвате лампи с нажежаема жичка за работно напрежение 230 - 240 V (В магазините се продават и обикновени лампи с напрежение 220 - 230 V). Много производители, които знаят ситуацията с напрежението, произвеждат такива лампи. Точно когато купувате, трябва да обърнете внимание на това, което е написано на опаковката и това може да реши проблема.

Второ, може да се използва вместо лампи с нажежаема жичка компактни флуоресцентни тръби, Увеличеното захранващо напрежение не влияе по никакъв начин на техния експлоатационен живот.

Трето, лампите с нажежаема жичка могат да бъдат свързани чрез специално електронно устройство, наречено устройство за лампа с нажежаема жичка, Такива блокове предпазват лампите с нажежаема жичка от пренапрежения и ги осигуряват мек стартблагодарение на това, че лампите са защитени от силни токове в момента на включване. Най-популярните блокове за защита на лампи с нажежаема жичка са гранит от Nootechnika. Защитните блокове са инсталирани на всеки отделен превключвател. Ако контролираната мощност е голяма, тогава блоковете могат да бъдат монтирани на стената или инсталирани на тавана.

лампа с нажежаема жичкаЧетвърто, можете да си купите стабилизатор на напрежението, Най-удобно е да планирате инсталирането му на етапа на ремонт и подмяна на окабеляване в апартамента, Изберете цялата осветителна мрежа в една или няколко групи и поставете един регулатор на напрежението върху тях.


3. Лоши контакти в държачите на лампи, изгорели държачи на лампи


 Повечето от държачите на лампи за домашни тела са изработени от пластмаса, а в евтините тела пластмасата също не е с много високо качество. Керамичните касети се използват много рядко. Използването в пластмасови касети може само крушки с капацитет не повече от 40 вата, в противен случай касетите започват да се напукват и изгарят. В този процес контактите в касетите се окисляват и изгарят. При лоши контакти в държачите на лампите, лампите допълнително се нагряват и се провалят.

Ако лампите с нажежаема жичка постоянно изгарят само в един полилей, периодично се чува пукнатина и лампите спонтанно променят яркостта по време на работа, тогава причината може да е именно в лошите контакти в държачите на лампите.

Контактите могат да се почистват, да се сменят изгорени касети, в идеалния случай е най-добре да смените самата лампа. Не използвайте лампи с осветителни тела, по-големи от допустимите според паспорта на лампата!лампа с нажежаема жичка и клАко нямате достатъчно светлина, преминете към компактни флуоресцентни лампи. Помислете, че като фанатичен любител на лампите с нажежаема жичка ние завършваме със стикер на касетите с "максимум 40 W", което всъщност ограничава светещия поток и осветлението в нашата стая. И с помощта на компактни флуоресцентни лампи осветяването в стаята може да се увеличи няколко пъти, като същевременно не надвишава максималното топлинно натоварване на касетите и живите части на лампата!


4. Лош или счупен превключвател с изгорели контакти.

Причина за непрекъснато изгаряне на лампи с нажежаема жичка може да бъде лошо функциониращ превключвател. Разглобете превключвателя и разгледайте състоянието на неговите контактни елементи (макар че не всички превключватели имат отворени контакти). Всеки превключвател има собствен експлоатационен живот и трябва периодично да се променя.

Ако превключвателят искри (най-често се дължи на отскачане от контакт), има въглеродни отлагания в контактната зона или има признаци на почерняване по проводниците под винтовете в клемите на превключвателя, тогава този превключвател трябва да бъде изхвърлен.

Често е възможно да се диагностицира причината за изгарянето на крушките поради превключвател, без да го разглобявате въз основа на факта, че лампите, които се управляват от един бутон за превключване, постоянно изгарят.

При подмяна на превключвателя е препоръчително настроен димер, което ще ви позволи да промените яркостта на светлината в стаята и ще защити лампата от токови удари в момента на включване.


5. Лоша връзка на проводниците на полилея към мрежата или лоши контакти в разклонителните кутии, електрическото разпределително табло на апартамента.

Надеждната работа на всички електрически уреди в апартамента зависи от качеството на контактите в окабеляването. Често причината за изгарянето на лампата е лошо направени или отслабени контакти на кръстовището на проводниците. Особено често такива явления се наблюдават, когато окабеляването в апартамента е завършено алуминиева тел.

Ако никое от горните не помага да се реши проблема с непрекъснатото изгаряне на лампи с нажежаема жичка, тогава въпросът е най-вероятно в контактите. Необходимо е да се диагностицира цялото електрическо окабеляване, като се започне от точката на свързване на лампата (особено обърнете внимание на потъмнелите проводници в точките на свързване) и навсякъде затегнете или преработете контактите.

Сега много различни модерни конекториС помощта на което можете значително да подобрите окабеляването в апартамента. Ако нямате специално образование и подходящ опит в работата, тогава тази работа е най-добре поставена на раменете на познат електротехник.

В коментарите ще се радвам да чуя истории от вашия опит в справянето с причините за честото изгаряне на лампи с нажежаема жичка!

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Устройство с мека стартираща лампа с нажежаема жичка
 • Блокове за защита на лампи "Гранит": предназначение, технически характеристики
 • Съотношението на мощността на лампите от различни видове
 • Предимства и недостатъци на енергоспестяващите лампи
 • Десет често задавани въпроса относно енергоспестяващите лампи

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добра статия, проста и достъпна.

  Друга причина за изгарянето на лампите е честото включване / изключване, това е най-екстремното за лампата, тъй като спиралата е студена и съпротивлението е ниско, тя преминава в този момент над номиналната, че няма светлина за крушката ...

  Все още не препоръчвам да вземете евтини касети, където контактите са свързани с винтови скоби с нитове.

   
  Коментари:

  # 2 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  Благодаря ти Майкъл!

  Все още има такъв момент, при евтини тела вътрешната част на патрона обикновено е усукана заедно с крушки и усукана „с месо“, без възможност да върнете всичко на мястото си, така че трябва да бъдете много внимателни при смяната на лампите. Резултатът е този резултат: https://i.electricianexp.com/svet.JPG След това трябва да извадите лампата и да я прекроите под нови касети, което, между другото, не винаги е възможно (просто има много трудни дизайни на лампата). Когато купувате тела, обърнете внимание на качеството на нейната електрическа част и не купувайте евтини тела, тогава всичко това ще се озове и трябва да преплатите!

   
  Коментари:

  # 3 написа: | [Цитиране]

   
   

  Това е сигурно ... Не сме толкова богати да купуваме евтини тела! намигване

   
  Коментари:

  # 4 написа: | [Цитиране]

   
   

  Дядо ми, а след това и моите предци, крушка с нажежаема жичка от 25 вата изгаря в продължение на 20 години, поне в навес ... Съветско качество ...

   
  Коментари:

  # 5 написа: | [Цитиране]

   
   

  Уредът показва 242 V. в електрически контакт у дома.Лампите с нажежаема жичка изгарят бързо - 3 месеца. Luminescent compact - 1 - 1,5 години, просто годишната гаранция на магазина приключи, 3 от тях вече са заменени. Трябва ли да купувате скъпо, когато има евтини? и се страхувам, че светодиодите с живот от 30 години също ще бъдат измамени - добре, един от тях ще умре по-рано „или магаре, или емир, или аз“ (в). Например, не след 30 години, а след 3-5, всички от едно, няма да намерите този, който ще ви го замени с доживотна гаранция. И не давайте съвети за смяна на електроцентралата, управление на кампанията, страна на пребиваване. Принуждаване на кампанията за управление да премести трансформатора в подстанцията към по-малка спойка? - само в съда. Сега, ако се пенсионирам и няма какво да правя, може да има време да се обърнем към съда. И сега не съм много мързелив за 6 рубли. за промяна.

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  Андрей, с цялото си уважение към вас и вашия бюлетин, как лошото окабеляване все още влияе на честото изгаряне на лампи?
  Николас, дори в съда не доказват нищо. GOST позволява колебания на мрежата + - 10% и дори повече, ако имате по-висок, а не по-нисък в къщата в края на реда.
  От частния, частния сектор налягането беше ниско, лампата изгоря така, че спиралата се простираше до крушката, изгоря, разклати я, изкачи се една върху друга и изгори чисто поне пет години, докато не се изкачих да я избърша и отново ги разтърсих.
  По принцип това е цялото качество на лампите. Очевидно също не е изгодно за производителя да произвежда вечна крушка (тогава спрете централата тогава). Между другото, това качество не зависи много от производителя. Той работеше в киното, така че там лампите се включват през по-тъмното (аналог на мекия старт), това ще изглежда вечно, но те постоянно се променят. Имаше осрами и басейн (качеството беше по-малко), а някои (славата не беше слава) и общото (много лошо от чекмеджето 2-3, въздухът веднага изгори (побеля)) По някаква причина Osram LDS 18 стана фабриката на лампата в Смоленск, една с Определено ще изхвърлите кутията, защо?

   
  Коментари:

  # 7 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  По отношение на качеството на лампите с нажежаема жичка, дори директорите на фабрики за лампи признават, че качеството на лампите е по-лошо в сравнение с времето на СССР и голям брой дефектни лампи (прочетох такава анкета в списание „Капачка“). А за внесените. В апартамента си имах лампа с вентилатор. Все още не е купено OSRAM вентилаторът веднага уби всички лампи (вибрация). Лампи от OSRAM Работихме с тежка употреба почти 2 години и изгорихме почти всичко наведнъж. Вярно, лампите там не бяха обикновени, а устойчиви на вибрации. Но фактът, че не можете да намерите такова чудо сред местните лампи. Всички са щамповани с технология преди сто години и дори с лошо качество.

  Относно контактите - това е от практиката. Имаше два случая. При един добър приятел в лампата в кухнята, лампите постоянно изгаряли и отрязвали машината. Оказа се на мястото, където са свързани проводниците на лампата, всичко е било направено „на сопола“, проводниците са карбонизирани, зачервени, тъй като тогава всичко работи без проблеми. И вторият случай, когато лампите на човек изгарят в диво количество (2-3 бр. На ден). Засадиха всички връзки в апартамента върху клемните блокове и всичко стана нормално.

   
  Коментари:

  # 8 написа: съветник | [Цитиране]

   
   

  Съвет на опитен електротехник:
  Вашите лампи с нажежаема жичка ще издържат по-дълго, ако не са включени :)
  шега, лампите ще продължат по-дълго, ако последователно включите редовен полупроводников диод, изчислен върху захранващото напрежение на мрежата.

   
  Коментари:

  # 9 написа: | [Цитиране]

   
   

  Това е просто бизнес сега.

   
  Коментари:

  # 10 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  съветник, след като включите диода последователно с лампата с нажежаема жичка, той ще мига с честота 50 Hz (диодът отрязва половината от синусоида), което е много по-лошо от нормалното мигане с честота 100 Hz. Това мигане е много забележимо и е трудно да останете в такава стая за дълго време. Това може да причини главоболие, дразнене и може да повлияе на зрително увреждане. Този метод може да се използва някъде в килерите, коридорите, таванските помещения, т.е. на онези места, където човек е за кратко. Защо всички се опитваме да купуваме монитори и телевизори с по-висока честота на опресняване, а в случай на електрическите крушки можем да си позволим да развалим зрението си, за да спасим самите крушки?

  жури, в Съединените щати започнаха да работят с нажежаема жичка още от времето на Томас Едисон, само това, напротив, спомогна за увеличаване на асортимента и непрекъснато подобряване на качеството на продуктите. И се оказва, че веднага след като напуснахме планираната икономика и „бизнесът“ започна, го загубихме рязко. Интерсено, защо се случва това?

   
  Коментари:

  # 11 написа: | [Цитиране]

   
   

  Все още електрическите крушки изгарят от прегряване в затворени сенки. Това важи особено за китайските лампи и прожекторите. Такива производители пишат максималната разрешена мощност за лампата "от фенерчето." И често трябва да поставите лампа с по-ниска мощност, за да увеличите експлоатационния й живот. Имах малък прожектор от 500 W (използвах го като преносим осветител при работа), така че докато слагах 500 W лампи, те изгаряха много редовно. Доставя 300W - работи повече от 2 години. Подобен случай с полилей: докато вместо разрешените 60W не го настроих на 40, те изгориха като инфекции.
  Освен това трябва да прочетете обозначението върху опаковките с крушки - има крушки, предназначени за конкретна работна позиция. Попаднах на ... Купих крушки, завинтих го, буквално няколко часа по-късно миризмата угасна - мастика се стопи, с помощта на която балонната крушка е прикрепена към основата.

   
  Коментари:

  # 12 написа: | [Цитиране]

   
   

  Има само три причини за бързото изгаряне на лампите.

  1. Високо напрежение.

  2. Лошо качество на лампата.

  3. Лош контакт.

  Първият се определя от тестера и се третира само със стабилизатор.

  Не можете да определите втората, освен ако няма опит (купете пакет от различни лампи и вижте кои от тях издържат по-дълго).

  Третата винаги излъчва трептене на лампата и пукане в мястото на допир. Освен това лошият контакт може да бъде навсякъде, дори и вътре в цялата изглеждаща жица.

  И това е всичко!

   
  Коментари:

  # 13 написа: | [Цитиране]

   
   

  Всички причини, посочени в статията, са уместни, но в различна степен. Според мен най-честата причина за изгарянето на лампата е лошият контакт в държача (както винтовите скоби, така и самите контактни повърхности). И това може да е резултат от още едно нещастие - некачествени електрически материали (те спестяват по време на производството на касети и превключватели).

   
  Коментари:

  # 14 написа: | [Цитиране]

   
   

  Причината за честото изгаряне на лампи с нажежаема жичка е банално проста. Те се правят с очакването за кратък експлоатационен живот. Ако лампата с нажежаема жичка служи за дълго време, тогава потребителите не би трябвало често да купуват нови лампи. Това просто не би било необходимо. И така сме принудени постоянно да харчим парите си за закупуването на все повече и повече нови лампи. Препоръчвам да гледате: http://www.youtube.com/watch?v=VsfZIuFT_dg

   
  Коментари:

  # 15 написа: Саша | [Цитиране]

   
   

  Авторът неправилно разбира, че има „скачане на контакти“ според мен.

   
  Коментари:

  # 16 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  Уикипедия е свободно запълнен ресурс и много кални определения в насипно състояние там. По принцип има напълно грешни текстове. И най-интересното е, че този текст може да виси с години, докато някой няма желание да коригира нещо там. Наистина не препоръчвам да се доверявате напълно на всичко, което е написано там.

  Авторът на 8 години преподава дисциплина, наречена „Електрически уреди“ и под отскока от контакти разбира следното:

  Когато контактите са затворени, подвижният контакт се приближава към неподвижния с определена скорост, а когато контактите влизат в контакт, възниква еластичната деформация на материала и на двата контакта. В резултат на това мобилният контакт се отхвърля от неподвижния на малко разстояние (понякога до 1 мм). Тогава контактите се затварят отново и този процес може да се повтори с амортизирана амортизация много пъти. В този случай между контактите възниква дъга (преходна), което причинява износване на контактите.

   
  Коментари:

  # 17 написа: | [Цитиране]

   
   

  Работя като електротехник. Електрическите фитинги бяха отвратителни през последните години. Преди са съгрешили на "китайците", сега руските производители също произвеждат подобни продукти (електронни касети, електронни лампи). Считам това за тенденция на времето - продавах повече, повече печалба, но що се отнася до качеството - няма да стигнеш до никъде, не искаш, не го вземаш.

   
  Коментари:

  # 18 написа: | [Цитиране]

   
   

  В моята стая крушките често горяха. Самият той не е електротехник и е далеч от всичко това, т.е. Не открих причината. Проблемът беше решен глупаво чрез закупуването и инсталирането на такова устройство за защита на лампите http://www.noo.com.by/products/index.php?id=204 (може да е полезно за някого). Лампите спряха да горят толкова често.

   
  Коментари:

  # 19 написа: Антон | [Цитиране]

   
   

  Ще ви дам друга идея. Можете да използвате свойството triac, за да предавате и двете полупериоди на мрежовото напрежение, т.е. първоначалният токов скок през студената нажежаема жичка на лампата с нажежаема жичка е ограничен.

   
  Коментари:

  # 20 написа: | [Цитиране]

   
   

  Не съм чувал за това. Въпреки че, ако има готово устройство, тогава не можете да направите нищо с него.

   
  Коментари:

  # 21 написа: Юджийн | [Цитиране]

   
   

  Старият съвет е още от списанието Science and Life от 70-те години. Разтрийте основата на крушката с графит от обикновен молив, преди да го усучете в патрона, който служи като допълнителна смазка, подобрява контакта, тъй като графитът е електрически проводим, а крушката не се придържа към патрона и след това лесно се усуква. Използвайте само графит или моливи - в никакъв случай не приемайте графитна грес с твърдо масло! Единственият недостатък на графита е, че ръцете ви се замърсяват.

   
  Коментари:

  # 22 написа: | [Цитиране]

   
   

  В действителност никоя от горните не показва истинските причини (специално преструвани-предрешени като морони технолози в производствените предприятия) - представете си - нашите крушки ще започнат ли да работят 10 пъти по-дълго?

  Ти си заклинател електротехник и не изглежда да знаеш защо? - Да, крушките изгарят в отдавна познатите на всички „точки“ - закрепването (грешно) на спиралата и висящата среда. В резултат на това, когато включите ... бум над главата (когато изключите крушките не изгорят, това е мит).

   
  Коментари:

  # 23 написа: SanTix | [Цитиране]

   
   

  Здравейте на всички :)

  Основната причина за изгарянето на лампи с нажежаема жичка в моя опит е искрянето в контактите. Оказва се, най-простият генератор на искра от експлозивни импулси, които причиняват йонизация на газа между завоите на спиралата.В следващия момент от напрежението се подава към лампата и всъщност има късо съединение - носителят не е имал време да се деионизира! В резултат на това изгаряне с дъга и хлопане, задействане на предпазители и често с прекъсване в крака на крушката. При лампи с ниска мощност (25 W и по-ниски) това не се случва, защото те са вакуумни и ако вакуумът е нормален (не „сини“ лампи), тогава не може да има дъга. Но почти всички съвременни лампи с мощност 40 W и повече са пълни с газ. Пълнеж, обикновено аргон + 14% азот. Азотът е необходим само за намаляване на склонността към изгаряне с дъга, въпреки че намалява светлинната мощност. Има лампи за криптон (криптон + 14% азот, по същите причини) под формата на гъбички (съвременните домашни лампи в такава крушка почти 100% не са криптон! Просто използвайте оборудването, останало от старите времена и това е всичко! Импортираните гъби винаги са криптон) около 10% по-високо с дъга изгаря още по-охотно. Ксенон в LON не се използва.

  Почти теглото на новите 25 W НН са вече пълни с газ и са много ненадеждни. Само MSELZ плюс Ts-shki от TELE произвеждат вакуум. 40-60 W LN и нови 25s изгарят по-често от мощни лампи, тъй като диаметърът на телта им и дефектите по спиралата на спиралата са по-изразени на фона на тънка нишка, а самата биспирала е по-къса - потенциалният градиент е по-висок. Мощните LN-та, особено не-спиралните (сега са рядкост) много рядко изгарят с дъга и затова служат много по-дълго у дома.

  За да се отървете от това, трябва да поставите в ред всички касети и превключватели, така че нищо да не искри. Най-добрата връзка на проводниците е запояване и заваряване, клемите винаги са по-лоши, особено пружинен тип Vago и т.н. - Горещо не го препоръчвам. Превключвателите, които трябва да закупите тези, които се включват ясно с коприна, т.е. тези, при които скоростта и силата на затваряне на контакта не зависят от скоростта и силата на натискане на клавиша. Кондензаторът 0,05-0,25 микрофарад, успореден на контактите на превключвателя, дава добри резултати, но контактите изгарят по-бързо (както и с домакините).

  Защитните блокове и димери, свързани последователно с лампата, изискват известно захранване за захранването на тяхната верига, което може да бъде получено само чрез изпускане на напрежението на техните клеми. Резултатът - напрежението върху лампите намалява и следователно те ще блестят по-слабо. Загубите на напрежение варират от 5 до 35 V. Това трябва да се вземе предвид. Ако напрежението ви постоянно се намалява, тогава димери и защитни блокове са противопоказани. Който има 250 V, можете да потърсите блок с по-голям спад, а който има 235 - по-малък.

  Нискокачествените лампи са рядкост. Дори и домашните не са толкова лоши. Между другото, калашниковите са така, Томск е по-добър, Саранск и Уфа не са по-лоши, но по-малко стабилни. Обикновено, когато изгорят, те или пожълтяват, или стават черни - изтичане и лошо изпомпване. Вносните модерни НН (унгарски CGU, френски и словашки осрами и полски Philips) са с отлично качество и издържат поне една година. Белоруски лампи с добро качество. Дори китайците, че имаме рядкост, и тези със сравнително добро качество само се натъкнаха.

  И все пак, ако лампите се изгарят от основата по време на изгаряне - те са мариновани, тогава трябва незабавно да потърсите причината за прегряването на основата, обикновено от лош контакт в гнездото. Модерните 60 W миньони са изключително горещи поради малки колби. Също така гърлото на лампите с e14 основа (миньон, тънка основа) е по-малко добре оформено и изтънява лесно в сравнение с лампите e27, а напоследък държачите на лампи e14 са отвратителни по отношение на качеството. Заключение: изберете лампи с E27.

  И накрая, за касетите с закрепване на контактите с разхлабени нитове, ако резбовата втулка в тях не е усукана заедно с основата и е направена от стомана, тогава те ще ви служат щастливо досега, ако ги инсталирате, направете проводниците по-дълги и ги спойкайте директно към контактите.

  С уважение, SanTix.

   
  Коментари:

  # 24 написа: | [Цитиране]

   
   

  Е, стои в нашата стая Гранит. Лампите още не бяха изгорили с него в полилея. Използваме годината.Не знам какво напрежение имаме там, но някак си не забелязвам притъмняването на сиянието. Необичаен мек старт - да. В началото се дразни, че лампите не светват веднага - да. Отначало дори кълцаха, но след това свикнаха. Не съм електротехник и не съм проф. в тази среда, но като потребител мога да кажа, че всичко не е толкова лошо. Отрицателно четене забавление. Разбира се, ако проблемите с повишеното напрежение или лошите контакти, Гранитите не помагат, но в нашето окабеляване в залата нямаше нито един, нямаше друг, но лампите бяха включени. Слагат гранит и не изгарят. Странно :-D

   
  Коментари:

  # 25 написа: | [Цитиране]

   
   

  Защитните блокове като гранит и други са особено добри, ако има проблеми в окабеляването или лампите са евтини, тогава наистина ще работи дълго време. И ако има лоши контакти, например, тогава сложете-не слагайте гранит, тогава няма да има ток, точно както крушките гореха, те ще изгорят

   
  Коментари:

  # 26 написа: | [Цитиране]

   
   

  Всички изразяват и приемат добре, но основната причина е сблъсъка на настоящите производители. Всички преминаха към евро стандарта, а оборудването и ръцете на производителя, след това руски и много фабрики, влязоха в опасения от тип OSRAM и т.н. И мрежите и стандартите, напреженията, натоварванията останаха същите 225 волта в мрежата или дори повече, а лампите произвеждат напрежение 230 волта, тоест разликата не е голяма в тези 5 волта за нашата мрежа не е достатъчно. В момента на включване, през спиралата тече повишен ток, което води до увеличено изпарение на волфрам, това води до намаляване на живота на лампата, а в момента на изключване на лампата увеличава напрежението върху лампата поради EMF, прилаган с около 10 волта между превключвателя и лампата Зависи от дължината на жицата. И това води до незабавно изгаряне. Трябва да закупите лампи на руски производители, които не са включени в концерните и да произвеждат лампи от стария стандарт на СССР за 240-245 волта. Фабриките на бившия съюз, които бяха включени в концерна OSRAM и други подобни, без подмяна на оборудване и управлението на крадци чиновници произвеждат непрекъснат брак. Не ви съветвам да го вземате - дори птица няма да помогне на мъртвите.

   
  Коментари:

  # 27 написа: | [Цитиране]

   
   

  Антон, но какво ще кажете за всички видове Philips? Имат ли нормални лампи? Да, и защитните блокове изглежда намаляват този ток или какво правят там с него.

  Въпреки че знам със сигурност, че лампите на Cosmos са пълни с боклук и това е точно Русия и вероятно са част от OSRAM, или може би просто пускат глупости :-)

   
  Коментари:

  # 28 написа: | [Цитиране]

   
   

  И е по-добре да поставите енергоспестяващи или светодиоди като цяло и да не страдате.

   
  Коментари:

  # 29 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добър ден.
  Участвал (на работа) в изложбите Intersvet 2011 и 2012 г. и събрал куп материали за лампите. Днес нищо не зависи от ФИРМАТА. Едно и също може да произвежда както добри, така и лоши лампи. Няма много опции. Най-простото е да не купувате компанията, която вече има нещо изгоряло. Естественият подбор може да доведе до добри резултати.
  Проверено - отворете основата на флуоресцентната лампа и вижте пълнежа - ако има отвори в платката и надписа, но самата част не е - JAM.

   
  Коментари:

  # 30 написа: | [Цитиране]

   
   

  Подобен проблем .. Купих полилей, свързах го, увих го, бамята светна, но всичко останало в кухнята умря, но лампата беше включена. След това той изключи лампата чрез превключвателя (тя е единична в кухнята) - тя продължава да гори. (Заключвам, че може би първото е, че по някаква причина нулата продължава .. щом не работи и лампата е включена .. второ свързва фаза и земя към клемния блок, а не фаза и нула, в противен случай не би избила цялото стая (странно е, че лампата продължава да гори и че земната жица по някаква причина се оказа синя, а не жълто-зелена))) .. Но Бог да го благослови, ще трябва да тича, така че да докосне контактите на полилея, да изтича до коридора, а не превключвателя просто кликнете върху този конкретен полилей. Аз някак се примирявам с това. Но след това, когато земният проводник обикновено беше обвит с електрическа лента и свързах само фаза и нула към полилея ... 5 лампи на полилея изгориха за един час, след това друг, го изключих след 10 секунди и включих ... 4 лампи изгориха. Не го изключих включен бам .... 5-ти там също ... (Лампи с 25 вата преди това бяха на 100 вата) .. между другото също не е първото .. когато се включи, 10 парчета изгориха за половин година .. имаше 2 парчета изгорени вечер.
  Може би това също е нещо с щит върху мен? Но по дяволите къщата е нов ремонт .. така че не искайте да отидете там тапет, за да се съблече мазилката, за да проверите просто ... Бих искал да съм сигурен в проблема!

   
  Коментари:

  # 31 написа: | [Цитиране]

   
   

  Иля, свързал ли си всичко правилно? Измерете напрежението на полилея.

  Имам превключвател на стойност беларуска продукция на сапфир. Работи на принципа на гладкото включване и изключване. Преди това лампите не изгаряха особено, но тъй като превключвателят беше настроен, вече не помня кога бяха сменени за последен път. Вече са 2 години, така че със сигурност

   
  Коментари:

  # 32 написа: | [Цитиране]

   
   

  Имам същите проблеми. Причината е самият превключвател. Не прекъсва напълно контакта! Превключвателят е нов, с индикатор.

   
  Коментари:

  # 33 написа: Игор | [Цитиране]

   
   

  Благодаря за полезната информация!

   
  Коментари:

  # 34 написа: Алексей | [Цитиране]

   
   

  Лампата с нажежаема жичка изгаря поради: 1 - фабрични дефекти, 2 - механични повреди (разклатени), 3 - повишено напрежение, 4 - често включване и изключване. Лампите не изгарят поради лоши патрони и гнило окабеляване ...

  Препоръка: Никога не купувайте китайски крушки с нажежаема жичка !!!

   
  Коментари:

  # 35 написа: | [Цитиране]

   
   

  Ако свържете лампата чрез диод с подходящо напрежение (220V), тогава мощността на лампата ще спадне с 4 пъти. W = U ^ 2 / R Watt = Volt ^ 2 / Ohm

   
  Коментари:

  # 36 написа: | [Цитиране]

   
   

  Антон, но все пак произвеждат лампи от 240-245 волта и къде мога да ги купя ???

   
  Коментари:

  # 37 написа: миеща мечка | [Цитиране]

   
   

  Е, аз не знам за Philips, моите енергоспестяващи работят отдавна, а нажежаемите умират на втория ден, никога преди ...

   
  Коментари:

  # 38 написа: | [Цитиране]

   
   

  да е вярно

   
  Коментари:

  # 39 написа: | [Цитиране]

   
   

  съветники след това, уморен от дъската от периодично мигане, всеки път да не си спомня добрият съвет с любезна дума.

   
  Коментари:

  # 40 написа: Denis | [Цитиране]

   
   

  Цитат: andy78
  той ще мига с честота 50 Hz (диодът отрязва половината синусоид), което е много по-лошо от нормалното мигане с честота 100 Hz.

  Откъде идва 100? Мрежата е 50. И за сметка на диода, да, отрязва половината от синусоида, тоест 25 Hz, можете да го поставите не у дома, а във входовете и дори там, където не сте постоянно. Включването на серия от две лампи също помага, в моето стълбище за пет години те вече изгарят ...

   
  Коментари:

  # 41 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  Denis, мрежовата честота е 50 Hz, а честотата на трептене на лампа с нажежаема жичка е 100 Hz, тъй като тя последователно свети и изгасва във всеки половин цикъл.

   
  Коментари:

  # 42 написа: MaksimovM | [Цитиране]

   
   

  Има лампи с нажежаема жичка, които издържат няколко години, въпреки спада на напрежението в мрежата, както и честото включване / изключване. Струва ми се, че основната причина за изгарянето на лампите е дефектен продукт, различни недостатъци в дизайна. Както бе споменато по-горе, това се прави така, че хората често купуват продукти. Какъв е смисълът да направите лампа, която да издържи няколко години? Тогава няма да има полза за продавачите. Следователно, ако първоначално лампата има някои недостатъци в дизайна, е малко вероятно допълнителните мерки да удължат живота й. Ако все пак причината е некачественото захранване (спада на напрежението, пренапрежение), тогава можете да поставите стабилизатор на осветителната линия на електрическото окабеляване на апартамента.

   
  Коментари:

  # 43 написа: | [Цитиране]

   
   

  Лош контакт в захранващата мрежа може да симулира многократно включване / изключване на електрическо оборудване и осветление. Това е много лошо. Може би някой има три фази. В случай на лош контакт в неутралния проводник (отново лош контакт?) Възниква дисбаланс на фазата и напрежението в минимално натоварена фаза може да се увеличи до максимум 380 волта. Повтарям многократно казано - всички контактни връзки трябва да бъдат направени перфектно.

  В повечето случаи една фаза се стартира в жилищния фонд към потребителя и всички товари, включително индуктивните, „седят“ на тази фаза. А индуктивният товар точно когато е изключен, излъчва общата мрежа от смущения (ЕМП на самоиндукция). Такива товари включват хладилник, климатик и т.н., а включването на изключване на компресорите им се случва многократно през деня, независимо от желанието ни. В тази ситуация можете да инсталирате филтър между общата мрежа и осветителната мрежа.

   
  Коментари:

  # 44 написа: Майкъл | [Цитиране]

   
   

  Основният проблем на лампите с нажежаема жичка е работата на лампите по време на включване. В момента на включване възниква многократна консумация на енергия, поради което нишката постепенно се „изяжда“.

   
  Коментари:

  # 45 написа: | [Цитиране]

   
   

  Напоследък подобно явление често се среща, когато при усукване на изгоряла крушка стъклена крушка се откъсва от капачката. защото чашата остава в ръката, а капачката е в патрона :)

  Качеството на лампите с нажежаема жичка наистина падна драстично, купих ги само за настолна лампа заради приятна жълтеникава светлина.

   
  Коментари:

  # 46 написа: | [Цитиране]

   
   

  1. Преди това постоянно сменях „обществената“ крушка на обекта във входа на Хрушчов. Съседите са стари, немощни баби. Уморен от доста. Първо, малък диод беше запоен директно към централния контакт на крушката. Разбира се, трептенето е необичайно, но можете да отключите вратата дори при такава светлина. Месец по-късно крушката „замина“. Втория път, чрез диод, свързах превключващ проводник вътре в кутията му. Крушката се превърна във „вечна“, въпреки повишеното напрежение във фазата „задвижване“. Препоръчвам го.

  2. Сега същия проблем е в стария беларуски хладилник. Вече съм заменил 5 броя, те не служат в семейството повече от месец вече от 2 !!! лицето. Сигурен съм, че алчността на производителите е виновна. Определено ще сложа диод, ще се подготвя психически (има много други).

   
  Коментари:

  # 47 написа: DimDimych | [Цитиране]

   
   

  Когато „професионалистите“ съветват „просто спойка контактите“, искам да видя такъв електротехник, окачен от тавана на едно място, който продава продавача на полилея в мрежата там.

   
  Коментари:

  # 48 написа: | [Цитиране]

   
   

  Това е стара идея. Някъде в Съединените щати има светлина, която е включена от 1901 г., а 2 модерни камери вече се разпаднаха, които те искаха да заснемат, когато светлината изгасне. Въведете „работа върху нещата“ в YouTube

   
  Коментари:

  # 49 написа: | [Цитиране]

   
   

  Крушките изгарят и изгарят, докато основата е от алуминий, а в съветските времена крушките са работили по-дълго защо? Тъй като основата беше направена от поцинкован метал и като цяло сега е обичайно някои господа да изобретяват колелото !!! Щяха да им отсекат главата.

   
  Коментари:

  # 50 написа: | [Цитиране]

   
   

  Кажете ми защо една крушка в полилея винаги изгаря, а самият полилей вече е сменен. Все едно, той започва да мига, изгасва или изгаря веднага. Ако контактите в патрона са лоши, значи просто съвпадение, има ли един и същ проблем и в двата полилея? Или е нещо друго?

   
  Коментари:

  # 51 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  Лампата постоянно гори в една и съща лампа. Какъв е въпросът и как да бъдем? Отговорът е тук: i.electricianexp.com/main/sekrety/517-postoyanno-sgoraet-lampa-v-odnom-i-tom-zhe-svetil
  Nike-V-Chem-дело-и-KAK-byt.html

   
  Коментари:

  # 52 написа: | [Цитиране]

   
   

  Пожелавам на всички добро здраве!

  Моето мнение е много различно от горното, но моят богат опит като електротехник, както и някои познания по психология и езотерика, показват голяма вероятност от следната гледна точка (не е мое, но внимателно го проучих и проверявах при всяка възможност на огромен брой обекти ), а именно:

  Човек също е източник на електричество, така че крушките изгарят, колкото и странно да изглежда, по причината, когато често хората (често собствениците) в къщата / стаята (на сайта) се кълнат или установяват връзката (това се случва доста често), в същото време има огромен прилив на отрицателна енергия, което от своя страна засяга абсолютно всички електрически уреди (а не само крушките) наоколо. В моята практика не само изгаряха крушки, но и електрически чайници и електроинструменти, понякога напълно нови! Ярките, остри положителни емоции също могат да доведат до подобни ефекти, но много по-рядко, както отново показва моят опит.

  Който не вярва в тази теория, може лесно да провери това, просто включете наблюдателя и ще отнемете всичко със собствените си очи.

  Да, разбира се, много фактори, като качеството на самите лампи, качеството на инсталацията, има къде да бъдат, макар че отново, ако внимателно помислите за всичко това, това е и човешки фактор, защото лампите и тяхното инсталиране са извършени от хора. Въпросът е? с какви мисли, какво мислеха в този момент и т.н. В крайна сметка не всеки електротехник влага душата си в работата си (тогава всичко понякога работи безотказно! Проверено !!! повече от веднъж!), А мнозинството просто си мисли „как да отсече повече тесто на този обект“! За съжаление това е факт, с който мнозина, според мен, ще се съгласят.

  Всичко по-горе е само моята гледна точка и само моят опит, който искате да проверите!

   
  Коментари:

  # 53 написа: Аз съм | [Цитиране]

   
   

  Достатъчно е да поставите диода D226B и гаранцията на крушката расте 10 пъти!

   
  Коментари:

  # 54 написа: | [Цитиране]

   
   

  В съветско застояло време електрическите крушки горяха не само години, но и десетилетия. Причината за това бяха контактите в патроните, превключвателите, електрическите контакти и щепселите, които бяха направени от месинг. В днешно време всичко е направено от черно желязо, независимо дали е крушка или лопата. Оттук и горящи контакти, и в резултат на това възможни пожари. Всъщност държавата не се интересува какво и кой е причинил пожара там, основният доход на хазната.

  И като цяло, за такова качество на електротехниката е крайно време да поставите производителя на електрически стол)))

  Наталия,
  Нека Наталия да се справи с проблема ви.
  Колко лампи са във вашия полилей и какъв превключвател е инсталиран на него? Двойна или единична? Ако използвате двоен превключвател, тогава може би причината за изгарянето на същата лампа е в самия превключвател.

   
  Коментари:

  # 55 написа: Дмитрий | [Цитиране]

   
   

  Лампите вече се издуха поради лошо качество. Служиха до една година, сега горят месец. Въпреки факта, че напрежението е нормално и всичко останало. Тук те написаха, че с диод животът на лампата се увеличава 10 пъти, според науката се увеличава до 75r! Алекс също написа, че мощността на лампа с диод ще бъде 4 пъти по-малка, ще бъде по-малко от 2 пъти по-малка, защото нелинеен елемент на лампата. Например, 100W лампа с диод е 56W.

   
  Коментари:

  # 56 написа: Дмитрий | [Цитиране]

   
   

  Има два изхода от ситуацията: или купете висококачествени лампи, или намалете напрежението на лампата с 10 ... 15% с димер с мек старт. По принцип LED и луминесцентни лампи вече са доста евтини за цената - по-добре е да ги закупите. Какво търси нашето правителство ...

   
  Коментари:

  # 57 написа: победител | [Цитиране]

   
   

  За очите е по-добре LN. Поради непрекъснатия спектър на излъчване, като слънцето. За LED обикновено трябва да купувате очила, особено за деца. Правителството се стреми да намали зрението на всички поради фалшивото спестяване на електрическа енергия, което няма къде да се случи, поради факта, че повечето от производствените разходи са и те бяха основните потребители.

   
  Коментари:

  # 58 написа: Андрей Юриев | [Цитиране]

   
   

  Съставът на газа в лампата и дебелината на нишките са отговорът на всички въпроси защо те бързо изгарят. 1000 часа работа на лампата е ограничение, измислено в началото на 20 век от група монополисти. И няма нужда да обвинявате лошото електричество и т.н. Например същият осрам. В моята кола h4 лампи от тази марка работят стабилно от 1 година и това е всичко. Изгори за ЕДИН ден. Разбираш ли? Един ден, Карл !!! Всъщност лампите с нажежаема жичка с ниска мощност могат да издържат до 200 години. В Англия 15-ватова лампа работи в една пожарна станция. Той е включен някъде около 1915 г. за първи път. Разбираш ли? Тя е без система от "бързи провали". Просто гори и всичко е повече от век ....

   
  Коментари:

  # 59 написа: Moldir | [Цитиране]

   
   

  Кажете ми защо палете контакти и машини?