категории: Препоръчани статии » Споделяне на опит
Брой преглеждания: 16871
Коментари към статията: 8

Как да намерите майстори, които да ремонтират апартамент

 

Как да намерите майстори, които да ремонтират апартаментРеновирането на апартаментите не се извършва всеки ден. Но когато най-накрая сте решили това, възниква самият въпрос и кой е това ремонт ще направя ли? Най-вероятно ще трябва да наемете някого, разбира се, ако целият ремонт не се свежда до тапет от шперплат в една стая или коридор. И тук са възможни два варианта - частен търговец или строителна фирма. Но във всеки случай човек може да срещне нечестност и ниска квалификация на господарите.

Факт е, че дори строителните фирми наемат специалисти, като цяло, същото. По правило сред тези, които се рекламират в местния вестник, стои в строителни магазини, предлагащи услуги или просто залепват върху стълбовете реклами с техните телефонни номера.

Следователно, професионализмът на „маркови“ работници и частни търговци може да бъде почти еднакъв. В същото време отговорността и на двамата е една и съща: никой клиент няма да даде парите си за нискокачествена работа и откровени хакове.

Често се случват недостатъци да бъдат открити малко след приключване на ремонта, изплатените пари и работниците отдавна работят в друго съоръжение. Тук възниква въпросът, кой ще премахне недостатъците, господарите ще се съгласят ли да се върнат отново? Ако са съгласни, ще премахнат ли недостатъците безплатно или ще изискват допълнително плащане?

Дори когато работата беше извършена от компанията, всичко беше запечатано с подписи и голям печат, напълно е възможно никой да не обърне внимание веднага на вашите викове за помощ и няма да се втурне веднага, за да премахне несъвършенствата. Освен това има случаи, когато фирмите просто изчезнат и тогава няма да има къде да се оплачат.

ремонт в апартаментаНо ако компанията не се е разпаднала и дори е изпратила своите господари при вас, тогава често основната им задача е да не правят нищо, във всеки случай безплатно. С упоритост, достойна за по-добро приложение, бизнесмените ще твърдят, че пукнатините на тавана са резултат от провисване на сграда или течащ покрив, въпреки че е на няколко етажа над вашия таван. Подутият паркет и падналите тапети са просто резултат от небрежно боравене или природни бедствия.

Смисълът на подобни убеждения е, че в договора се казва, че такива щети се поправят само срещу допълнителна такса. В този случай ще трябва да се обърнете към независим изпит и въз основа на резултатите от него да подкрепите невинността си в съда. Но доста често такъв неуспешен ремонт завършва с искане за помощ от други специалисти, като правило, от съседни страни.

В Русия работят и чуждестранни специалисти от Турция, България, Югославия, Румъния и др. Подобни бригади извършват поправка на апартаменти по-ефективно, но в същото време цената на ремонта се увеличава от един и половина до два пъти. И дори при тези условия могат да се появят всевъзможни недоразумения, макар и много по-рядко.

Не бива да забравяме, че в работата си с клиента, както компаниите, така и частните занаятчии използват цял ​​набор от трикове и трикове, смисълът на които е съвсем прост: всеки иска да получи колкото се може повече за своята работа. Ето само два примера как компаниите искат да получат поръчка, до какви трикове прибягват.

Ако разговаряте с представител на компанията по телефона, тогава на другия край на жицата упорито не сте склонни да кажете каква ще бъде цената на работата. Като, трябва да дойдете, да видите обекта, да оцените количеството работа и т.н., и така нататък. Разбира се, апартаментът е различен, разбира се, трябва да разгледате мястото, но поне приблизителната цена на работата, която може да каже управителят на компанията.

Случва се точно обратното. Бързо сте информирани за приблизителната цена на ремонта и толкова съблазнителен и печеливш, че е просто невъзможно да откажете.Разбира се, в този случай при вас идва специалист за подробна оценка.

ремонт в апартаментаЧовек може да попита, каква е уловката тук, каква е целта на подобни действия? Оказва се, че всичко е съвсем просто: разберете координатите на клиента. Представителите на компанията ще ви се обадят по телефона, убеждавайки се, че това е тази компания и никой друг няма да може да изпълни всичките ви желания. И ако компанията седи напълно без поръчки, тогава често има случаи, когато специалисти просто ще дойдат в дома ви, ще изчакат близо до входа и ще наложат услугите си.

Ако фирмата агресивно предлага услугите си и решите да се свържете с друг, тогава трябва да декларирате това веднага и да не играете на повреден телефон. Най-хубавото е, че ако като обяснение за отказа е възможно да се намери достатъчно добра причина.

Изборът на майстори или компания за обновяване на апартаменти не е едноминутен процес или дори еднодневен процес, има много нюанси и трудности в този въпрос. Дори препоръката на познати и роднини, които са използвали услугите на компания или екип, сто процента не се застрахова срещу пропуски и провали.

В този бизнес няма универсална рецепта, вашият късмет играе значителна роля. Често най-добрите решения се вземат просто интуитивно, въпреки че интуицията също може да ви подведе.

Борис Аладишкин

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Хвърлете Hog - удобна услуга за поръчка на услугите на електротехници
 • Популярно за ремонта: колко струва и как да спестите
 • Какво да правим със счупен домакински уред
 • Внимание - електрическо окабеляване!
 • Как да намерите подходящия електротехник, който да замени окабеляването в къщата

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Simon | [Цитиране]

   
   

  За да намерите добър майстор или екип за ремонт в апартамента, трябва да се обадите на всички свои приятели и да попитате кой е извършил ремонта. След това погледнете резултата от работата на тези момчета и накрая преценете дали имате нужда от такава красота. След това трябва да проведете разпит с предразсъдъци с приятелите си, щастливите собственици на обновения апартамент и да се опитате да установите предварително всички негативни нюанси на сътрудничество с тези „господари“. Всички други методи за намиране на работници са методът „прасе в пука“. Вижте, че в крайна сметка някои напуснали таджики няма да се заселят в апартамента ви за около половин година и тогава ще трябва не само да платите за ремонта си, но и да направите ремонт на вашите съседи. Веднъж имах таджик, когато монтирах климатик през дупка през дупка в пробита съседка на спалнята. Това вероятно е, което не бих се отегчила вечер. Така че всичко, написано тук, е само моят личен опит от резултата от не съвсем правилното търсене на работници за ремонт в апартамента. Той написа много, лесно е. Как да не наема никого - попадат някои тесногръди момчета. Така че въпросът е сериозен. Не се доверявайте на ремонта във вашия апартамент на различни хора с увреждания! Вижте и двете!

   
  Коментари:

  # 2 написа: MoebiusCat | [Цитиране]

   
   

  О, имаме същия проблем. Каквато и техника да наричате - водопровод, електротехник или нещо друго - всички са боклуци! Все още живеем в апартамент под наем, така че всички тези „работници“ са доведени от наемодателя. Или ще спести от тях, опитвайки се, или просто не разбира хората, но аз оставам с впечатлението, че просто няма добри, съвестни техници. Опитвам се вече да поправя водопроводът и по-добре се оказва ...

   
  Коментари:

  # 3 написа: Андрю | [Цитиране]

   
   

  Много е трудно да се намерят добри майстори в Москва, съгласен съм, че мнозина просто не знаят как да го направят, но го правят по някакъв начин неудобно, но има и занаятчии и не забравяме, че много строителни материали се появиха през последните 15-20 години , и всеки има своя собствена технология за приложение и така, когато моят приятел направи ремонта, залепи тапета, лелите с помощта на съветски технологии, изгладиха ги по стените с парцали, залепиха ги много слабо (сега използват гумени валяци и пластмасова шпатула). Така че правим изводи, ако майсторът с технологии е белег на съветската епоха, тогава ще имате подобен ремонт.И не гонете за евтини ремонти, така че не е нужно да ги преработвате по-късно, но алчният плаща два пъти!

   
  Коментари:

  # 4 написа: | [Цитиране]

   
   

  Съдейки по моя собствен опит, нищо повече. Вниманието към вътрешно-апартаментните мрежи (и общите къщи) се обръща по принципа - докато гръмът не удари ... Предлагате 3-4 варианта на клиента и в повечето случаи се избира вариант номер пет - възможно най-евтино, със стоманобетонна мотивация - съседите работят 20 години , и е изключен. Всички се опитват да намерят отговор на тази формулировка. И да го направите качествено, уверявам ви, е много по-удобно и по-бързо.

   
  Коментари:

  # 5 написа: | [Цитиране]

   
   

  Търсите опитен майстор, който да поправи апартамент? Искате ли професионален ремонт в апартамента? Намерих телефонния номер на господаря, но се съмняваш? Въведете телефонния номер във всяка интернет търсачка и до неговия адрес ще видите много информация за този съветник. Ако има малко или никаква информация, това е повод да се замислите, И Е МАЙСТЕР ???

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  Прочетох и разбрах едно нещо - трябва да намерите майстори чрез приятели. Вече направих 2 ремонта - не скъпи и добри.

   
  Коментари:

  # 7 написа: | [Цитиране]

   
   

  И също така се случва, че приятелите съветват, и тогава както в тази статия - „майсторът, препоръчан от приятели, е добър човек и лош специалист“.

   
  Коментари:

  # 8 написа: | [Цитиране]

   
   

  И като електротехник ще кажа следното. Идвам при клиента, казвам колкото е възможно повече и какво ще направя, защо точно, по какви правила се изисква, къде по-евтин и качествен материал да поръчам и мога да го донеса. Тогава обмислям разходите. И това е всичко. Хората не искат да плащат 50-60 tr за работа на електротехник в парче копейка и приблизително една и съща сума за материал, въпреки факта, че там имат около 70-80 гнездови превключватели и десетина тела, красиво положени 600-700 метра кабели да, удави щита. И всичко това сам за седмица и половина трябва да се направи, а след това, след като приключи, елате и монтирайте фин електротехник, т.е. прекарайте още няколко дни. И всеки иска гаранция. Затова търсят по-евтини варианти. По-евтино ли е какво? Работници мигранти, разбира се. Или съветските кулибини, които, „сложени“ на правилата и естетиката, могат да бъдат използвани за нещо в свободното си време, някъде някъде, според принципа „работи и добре“. Трудно е да се конкурираш с тях.