категории: Препоръчани статии » Споделяне на опит
Брой преглеждания: 30696
Коментари към статията: 1

Новогодишните гирлянди - основната безопасност!

 

Новогодишна гирляндаКой е първият предвестник на новата година? Точно така! Новогодишни гирлянди.

Дядо Коледа и СнегурохзаНо те идват няколко минути преди новата година, украсяват коледното дърво няколко дни преди празника, а новогодишните гирлянди създават празнично настроение няколко седмици или дори месеци, преди празника. И премахват гирляндите за Нова година едва след като всички празници приключат, коледното дърво е демонтирано, играчките за Нова година са скрити, а Дядо Коледа и Снежанката са заминали за зимната си резиденция.

И така, решихте да купите новогодишни гирлянди, за да украсите дома, офиса, магазина или сергията си. Какво да търсите, когато на първо място избирате новогодишните гирлянди? От какво да се ръководите?

Новогодишна гирляндаИ може да има само един съвет - основното е сигурността. И тогава всичко останало. Тъжна и неумолима статистика показва, че основната причина за пожарите на новогодишните дървета са гирляндите. По-скоро не самите гирлянди, а неправилният им избор и експлоатация.

На първо място е необходимо да се изясни един важен факт - има гирлянди за Нова година за домашна употреба, а има и улични гирлянди. Уличните гирлянди могат да бъдат безопасно включени на закрито, но новогодишните гирлянди, предназначени единствено за вътрешна употреба, не могат да се използват на открито. По-слабата им защита от влага и тънките проводници не са в състояние да издържат на капризите на времето, което неминуемо ще доведе до късо съединение и там недалеч от пожара.

Новогодишна гирляндаТрябва също така напълно да се отървете от домашните коледни гирлянди. Повярвайте ми, подобно „спестяване“ рано или късно ще се превърне в катастрофа. Факт е, че домашните гирлянди обикновено са изработени от лампи с нажежаема жичка, което означава, че не трябва да им се позволява да контактуват директно с новогодишните играчки, изработени от хартия, пластмаса и други горими материали.

Ако искате наистина да спестите, тогава е по-добре да си купите LED коледни светлини, Те са не само напълно огнеупорни, тъй като не съдържат нагревателни елементи, но и значително пестят енергия в сравнение с конвенционалните гирлянди от лампи.

Новогодишна гирляндаНовогодишните гирлянди трябва не само да бъдат избрани правилно, но и да бъдат правилно инсталирани. Когато обличате коледно дърво, опитайте се да не спускате гирляндите близо до пода - те могат да бъдат хванати от деца или домашни любимци. Дори и никой да не е шокиран, има риск дървото да се разпадне с всички играчки и декорации.

Новогодишните улични гирлянди трябва да бъдат закрепени възможно най-отговорно. Ако това не бъде направено, тогава остри пориви на вятъра със сигурност ще хвърлят гирляндата надолу, където малките деца също могат да ги намерят, без да подозират, че гирляндата все още се зарежда с енергия.

И накрая, преди да купите гирлянди за Нова година, попитайте продавача дали имат сертификат за безопасност, включително пожарна безопасност. Ако това не е налице, тогава е по-добре да потърсите гирлянди на друго място. Освен това, новогодишните гирлянди не са продукт за еднократна употреба, ще ги използвате в продължение на много години.

Вижте също:Как да свържете коледна гирлянда на улицата

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Как да изберем гирлянда за коледно дърво
 • Как да свържете коледна гирлянда на улицата
 • Как да поправите гирлянди за Нова година
 • Съвети за ремонт на китайски новогодишни гирлянди
 • Как са коледните светлини

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  За съжаление, сега цените на висококачествените гирлянди са доста високи, така че за мнозина е по-лесно да си купят евтина китайска бездъвка. Нашите хора са такива, че преди инцидента не мислят за възможните последици. Можете да спестите толкова много, че по-късно трябва да живеете на улицата.