категории: Препоръчани статии » Източници на светлина
Брой преглеждания: 14308
Коментари към статията: 1

Защо LED лампите изгарят

 

Сменяте ли крушки твърде често? Сериозно, този въпрос трудно се задава от тези, които използват лампи с нажежаема жичка по старомоден начин. Всъщност лампите с нажежаема жичка струват стотинка и няма проблем при подмяната на изгорялата крушка с нова. Ако човек не се интересува от проблема с енергоспестяването, значи всичко е наред, той не изпитва неудобства.

Но какво да кажем за онези хора, които вече са преминали към LED лампи? Ами ако, например, ревностен собственик, решил да се грижи за енергоспестяването, да постави вкъщи LED крушки и те да изгорят през цялото време?

В този случай трябва да забравите за спестяването, защото LED лампи са доста скъпи в сравнение със същите крушки с нажежаема жичка. Тук човек се сблъсква с реален проблем.

LED крушки

Така че защо да не премахнем причината за редовното изгаряне на LED лампи? Разбира се, струва си да го премахнете, но първо трябва да идентифицирате тази причина. Нека да разберем какви причини най-често водят до изгаряне на LED лампи.


Аварийният плаща два пъти

Основната причина, поради която LED лампите се провалят, е лошото качество на самата LED лампа. За да привлекат потребителите с ниска цена, недобросъвестните производители правят LED крушките ярки, красиви, но краткотрайни. Такива лампи светят ярко на демонстрационен стенд, но са напълно неподходящи за дългосрочна дългосрочна работа.

Липсват надеждна стабилизация на тока и защита срещу повишено мрежово напрежение. Когато напрежението на захранването скача по някаква причина, токът през LED кристалите се увеличава прекомерно, докато лампата свети доста ярко и впечатляващо, но кристалът в този режим бързо се разгражда. Резултатът е предвидим - лампата скоро ще изгори.

Защо LED лампите изгарят

А някои производители специално коригират визуалните характеристики на своите LED лампи, така че те да светят ярко дори при нормални захранващи напрежения. Но с каква цена се постига това?

За да не направят продукта по-скъп, да не инсталират по-мощни светодиоди, да не използват светодиоди с по-отдаден фосфор, те просто регулират стабилизацията на напрежението в лампата, така че светодиодите да светят с пълна сила, без запас за безопасност.

В резултат на това светодиодите светят много ярко, докато прегряват и отново бързо се провалят в този режим. По този начин животът на евтина, но ярка LED лампа е обречен да бъде краткотраен. И заслужава ли да се говори за ниското качество на запояване в евтини LED лампи, при които технологията на монтаж очевидно е нарушена ...


Причината може да е искри.

Да предположим, че не се опитвате да спестите на всяка цена и купувате висококачествени маркови LED крушки. И сега за втори път в същия полилей, в една и съща лампа, скъпа крушка поръчва дълъг живот почти веднага след монтажа.

Лош контакт

Тук причината може да се крие в лошата връзка на скрити проводници. Проверете състоянието на кабелните връзки в разклонителната кутия и в други точки на свързване, особено в близост до превключвателя и касетата. Проверете касетата и се превключете. Не трябва да има изгорени контакти, никакви почернени обрати.

Ако бъдат открити симптоми, след това спойка повредените обрати или инсталирайте качествени терминални блокове, Почистете овъглените контакти на касетата, така че никъде да не искри. Ако е необходимо, сменете патрона с необратимо повредени контакти.


Няма нужда да включвате - изключвайте LED лампите твърде често

По принцип всеки производител на светодиоди ще ви увери, че броят на включване и изключване на светодиода няма да повлияе на живота му.Междувременно за нискокачествената LED крушка този индикатор е много, много критичен.

Ако натиснете бутона на превключвателя няколко пъти на ден, докато LED крушката е евтина китайска с лош баласт, тогава от редовните скокове на тока ще се провали много бързо.

Осветен превключвател

Осветените ключове също се отразяват неблагоприятно върху работата на лампите с електронен баласт. Ако решите да преминете към LED лампи, тогава е по-добре да откажете конвенционален превключвател с подсветка или просто да премахнете подсветката в превключвателя, в противен случай са възможни анормални стартиращи лампи и съответно неприемливи режими на работа с електронни баласти.


Възможно е да има проблем в захранването

Ако говорим за светодиодни лампи с ниско напрежение, като тези, които са инсталирани в прожектори, те се захранват от LED драйвер или от електрозахранване, което само по себе си действа като електронен баласт.

Прожектор с LED лампа

Когато мощността на драйвера или захранването не са избрани правилно, светодиодите могат да изгорят по две причини: или схемата на свързване на светодиодите е неправилна, или мощността на драйвера е по-ниска от необходимата. Препоръчително е да вземете захранване с запас от 15-20%, в противен случай самото захранване може бързо да поръча дълъг живот.

Вижте и на нашия уебсайт:

Как правилно да инсталирате и свържете LED тавани

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Светещ превключвател и LED лампи
 • LED лампи FILAMENT - устройство, видове, характеристики на достойнството ...
 • Какво определя трайността на LED лампите
 • Предимства на LED осветлението
 • Ефектът на LED лампите върху човешкото здраве

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Благодаря за съветите и мейла!