категории: Препоръчани статии » Източници на светлина
Брой преглеждания: 37198
Коментари към статията: 2

Как е подреден и свързан Duralight

 

Осветяването на сградите и празничната украса отдавна се извършва с помощта на гирлянди. Напоследък повечето от тях са LED. Тази подсветка е направена под формата на панделки или шнурове. Светодиодният кабел се нарича правилно светлина, в тази статия ще разгледаме как е подредена и свързана.


Какво е duralight, характеристики на LED duralight

Думата "duralight" може буквално да се преведе като "издръжлива светлина" (от английски издръжлива светлина). Всъщност duralight при внимателно изследване се оказва прозрачен полимерен гъвкав шнур, вътре в който има лампи или светодиоди (LED Duralight), всъщност - силна тръбна гирлянда. PVC тръбата като рамка осигурява устойчивост на влага, гъвкавост, устойчивост на ултравиолетово лъчение и физическа сила.

Типичната LED светлина може да работи при температура на околната среда от -50 ° C до + 60 ° C, а експлоатационният живот е ограничен LED възможности - Това е десетки хиляди часове.

LED duralight - видове, връзка, монтаж

Устройство и видове

Duralight е LED гирлянда в поливинилхлоридна обвивка. Свързва се към 220V мрежа, отличават се няколко от нейните видове.

Според режима на работа:

1. Фиксиране. Шнур, който свети непроменен във времето. Тоест, вие сте го включили и той просто свети.

2. Преследване. Това е името на режима на постоянна светлина, когато той трепне. За да може LED кабелът да работи в режим на преследване, трябва допълнително да закупите контролер.

3. Хамелеонът. Всъщност едно и също преследване, но се състои от различни цветове.

Има duralight от различни видове. Според броя на линиите може да има от 2 до 7 проводника, а броят на LED веригите също се увеличава, което ви позволява да получавате различни светлинни ефекти и цветови комбинации.

Формата прави разлика между кръгла и плоска LED светлина. Формата определя лекотата на инсталиране за определена конфигурация на подсветката.

Важно е да се:

Тъй като duralight е PVC кабел - той е запечатан, което гарантира нормална работа на улицата.

Твърдият светлинен шнур може да бъде нарязан, за това на неговата повърхност има специални марки или под формата на лента, или под формата на ножици. Множеството на разреза обикновено е 2 метра.

Дължина на корда

Можете да видите приблизителна диаграма на фигурата по-долу. Duralight шнур се състои от проводими проводници, светодиоди и обвивка. Броят на ядрата и светодиодите може да бъде различен, както и техният цвят.

LED - duralight

Вътре кабелът в никакъв случай не е кух; пролуките между светодиодите също са запълнени с PVC, за да придадат допълнителна здравина на дълги светлини. Така, duralight може безопасно да се използва в външни и вътрешни рекламни структури, в разнообразие от архитектурно осветление, за декориране на дървета и за интериорен дизайн.

Тръбата просто се прикрепя към щипки или лепило, където е необходимо, и се държи здраво благодарение на лекотата си. Гъвкавостта на PVC ви позволява да огънете тръбата по преценка на дизайнера, да направите букви, надписи, фигури от duralight или просто да разпределите светещата LED тръба по фасадата на сградата. Кръглите и плоски дюрали, с постоянен блясък или с различни режими на мигане, осигуряват наистина най-широките възможности за дизайн на осветлението.

Едноцветни и многоцветни, трептящи и преливащи се - модерни LED контролери ще ви позволят да реализирате всяка идея за дизайн.

Притиснати в кръгла тръба или в плоска лента, светодиодите са разположени на разстояние от 1,25 до 27,7 мм, а консумираната мощност е около 1,5 вата на метър, което е несравнимо с дюрали на лампи с нажежаема жичка.

В сравнение с лампите с нажежаема жичка, светодиодите дават равномерен наситен цвят, ярък блясък, докато почти няма отопление, което прави LED LED лампата много по-безопасна в сравнение с конвенционалната лампа, по-икономична и по-издръжлива.


Свързване и монтаж на LED - duralight

Светодиодна променлива светлина е свързана към мрежата от единия край на сегмента на кабела, като се използва специална втулка за адаптер, докато вторият край е затворен с щепсел. Като преходник се използва обикновен мостови изправител. Възможно е да се комбинират няколко сегмента с помощта на съединители.

За да изградите гирлянди или да се свържете в случай на ремонт, използвайте щифтови конектори, мястото за свързване е запечатано и защита от термосвиване, по-долу ще говорим за това.

Как да изградим гирлянда от шнур

Какво трябва да свържете

За да включите кабела duralight, трябва да използвате специален адаптер, проектиран за определен метър. Това е редовен токоизправител - диоден мост, Дължината за свързване на кабела зависи от неговата мощност. Типичните дължини за свързване към повечето адаптери са от 50 до 100 метра.

адаптер

В допълнение към адаптера са необходими и конектори, както за свързване на захранването към кабела, така и за свързване на няколко сегмента или за свързване на клонове. Типичните видове конектори са показани по-долу.

конектори

Освен това ще ви трябват монтажни скоби и тапи за duralight. Те са изобразени в долната част на предишната фигура.

Важно е да се:

Уверете се, че както адаптерът, така и конекторите са подходящи за вашата светлина, както във форма (плоска и кръгла), така и в броя на ядрата, например, съединителят от захранващия адаптер за 5-жилен кабел е показан по-долу.

5-жилен конектор за захранващ адаптер

Както вече споменахме - за да свържете дюрала в режим на трептене (гони) ви трябва контролер. Те се различават по броя на каналите, съответно по това колко канала в контролера са толкова много и може да има проводници в дураламина, които той да захранва.

Контролерите за двуядрена лампа осигуряват лесно трептене, мигане и плавно включване, последвано от изключване на цялата гирлянда.

Контролер за двупроводна дюрайт

Моделите за трижилни кабели вече ви позволяват да включвате проводниците последователно, като по този начин симулирате ефекта от дъжд или преливане на цветове. Фигурата по-долу показва, че такъв контролер има три щифта в конектора.

Триядрен контролер

Ще получите страхотен ефект от светлинното представяне, като използвате петжилен кабел с контролер, подобен на показания по-долу.

Петжилен кабел с контролер

Схема на свързване

В зависимост от броя на ядрата, всяко от тях има определена полярност на връзката. Тъй като гирляндата dyuralight се захранва от изправено пулсационно напрежение, трябва да запомните, че полярността на връзката е важна - плюс и минус.

Ако сте свързали кабела, но той не свети, незабавно го изключете, за да избегнете повреда, и завъртете конектора на 180 градуса.

Duralight схема на свързване

На фигурата по-долу виждате изпитвания 2, 3, 4, 5 и 7 от основната здравина, както плоска, така и кръгла.

Комбинирайте за предпочитане еквивалентни части от мощността. В края, без връзка, сложете специална капачка. При производството на декоративни рамкови конструкции се използва телена или метална лента. Специалните водачи ще повишат яркостта на duralight.Правила за инсталиране

Преди да започнете работа с duralight, прочетете правилата за неговото инсталиране. Не забравяйте, че работи на ректифицирани 220 волта. Това означава, че в пиковото напрежение достига 310 волта !!! Затова сме направили подбор от съвети за вас или алгоритъм за инсталиране на 220V LED кабел.

1. Изрязвайте кабела само когато е изключен - в противен случай може да го късите.

2. Направете разрез само на специално определени марки, в противен случай сегментът няма да работи.

3. Свържете свързващите и захранващите съединители с уплътнител, силикон или лепило, а също така можете да защитите фугата с термосвиваема тръба. Това е особено важно, ако подсветката ще се използва на открито.

4. Избягвайте механично натоварване на конекторите; не забравяйте, че те могат да се изключат.

5. В края на гирлянда сложете капачка - това ще ви спести от токов удар, ако внезапно я докоснете. Запечатайте го, както е описано по-горе.

6. Препоръчително е да поставите подсветката в зоната на достигане за деца и животни.

LED Duralight

Нюанси при работа с duralight

Навитата дуралайт намотка не може да се включва дълго време, тъй като това ще доведе до прекомерна топлина. Въпреки това, преди да започнете инсталирането, целият кабел се проверява, включително и в мрежата. Контактите трябва да са сухи.

Duralight може да се реже само с маркировки, с множество дължини. Монтирайте - само в изключено състояние, включете - само след приключване на инсталацията. Неизползваните контакти трябва да бъдат защитени от затварящи плочи. Съединителите не могат да бъдат силно деформирани или огънати.

Използването на термосвиваеми тръби за подобряване на изолацията е добре дошло. Позволено е да се комбинират парчета с еднаква плътност на мощността, изчислени за едно и също напрежение. Спазвайте полярността!

Осигурете нормален топлопренос, не покривайте дълготрайната светлина с метални предмети. Захранващото напрежение трябва да съответства на табелката с етикет за тази постоянна светлина. Повредените парчета трябва да бъдат отстранени от веригата. Мощност - само изправено напрежение.

заключение

LED кабел може да се използва както на закрито, така и на открито. Това е удобно решение за осветление или празнично осветление. Предимството на LED лентата е, че тя работи от конвенционален диоден мост, тоест от изправено напрежение от 220V мрежа.

В същото време в интернет има съвети, че с помощта на duralight можете да организирате осветление за басейна. Разбира се, ако се спазват всички мерки за безопасност, това може да се направи, но не забравяйте - захранването от високо напрежение не е изчезнало и това е изключително опасно. За такива цели 12V LED лента с защита от прах и влага е идеална.

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Duralight като съвременен рекламен инструмент
 • Модерни LED светлини за Нова година
 • Осветени декорации на сгради и конструкции за новогодишните празници
 • Какви са видовете LED ленти
 • RGB светодиоди: как работят, вътрешно устройство, как да се свържете, RG ...

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Василий | [Цитиране]

   
   

  Благодаря за статията. Всичко стана ясно. Дълго време не можах да разбера защо първият метър дюролайт не гори. И в магазина свиха рамене. Сега е ясно, че изродите не бяха отрязани по линията на среза!

   
  Коментари:

  # 2 написа: Влад | [Цитиране]

   
   

  Senks! Всичко е кратко (нищо повече) и разбираемо.