категории: Интересни факти, Практическа електроника
Брой преглеждания: 560464
Коментари към статията: 84

Домашно устройство за производство на жива и мъртва вода

 


жива и мъртва водаСтатията дава кратко описание на свойствата и методите за използване на активирана вода. Дадено е описанието на устройството на две устройства за неговото приготвяне.


Легенди и приказки за жива вода

Лечебните свойства на живата и мъртвата вода са известни от много отдавна. Дори в руските народни приказки починалият герой-герой е възкресен с помощта на мъртва и жива вода. Живата вода се споменава в много литературни източници.

Дори в ръкописите на Древна Русия от XIV век. споменава се, че Александър Велики по време на историческата си кампания към краищата на света по траверса (Кавказ, Памир, планински вериги Тиен Шан) открил извор с жива вода. Царят заповяда да се излее кана с тази вода и принуди своя войн да я пази: надяваше се, че ако умре, тази вода ще го съживи. Но дъщерята на Александър, Панорея, съблазни младия пазач, намушка го с нож, изпи малко вода от каната и изля останалото върху себе си. След това тя стана безсмъртна и невидима.

Запазена е историческа информация, че много китайски императори, папи и други владетели и сили на света са се опитали да намерят еликсира на безсмъртието. Бяха организирани цели експедиции за търсене на еликсира на безсмъртието.

Експедиция за намиране на жива вода, научена от местни жители - народноамерикански народи, през XVI век. организиран от испанските завоеватели. Търсиха го на островите на Атлантическия океан и Карибите, но успяха да намерят само няколко лечебни извора и да открият островите на Антилския архипелаг.

Още при Петър I в Русия един от съратниците на царя генерал маршал Яков Велимович Брус (1670-1735) се занимава с търсенето на жива вода - еликсир на безсмъртието. След смъртта на Брус, според завещанието, тялото му трябвало да бъде поръсено с жива вода. Но се оказа, че когато магическият балон се отвори, слугата просто изля цялата вода на пода. Само малка част падна върху ръката на Брус. Гробът на Брус е открит за погребение през двадесетте години на XX век. - едната му ръка остана непроницаема.

Всички тези легенди и приказки казват, че нашите предци са знаели за съществуването на жива и мъртва вода. Най-обикновената вода все още не се разбира напълно, съвременната наука все още не знае много за нея.

жива и мъртва водаФизикохимичните свойства на водата са многобройни, така че тя може да има голямо разнообразие от ефекти върху растението и физическия свят: в някои случаи тя носи жизненоважна енергия на растенията и организмите, а в други отнема. При определени условия водата може да има лечебни свойства, да не замръзва при много ниски температури и дори да свети на тъмно.

В Централна Азия например беше отбелязано, че добивът на памук, напоен с вода от подземен източник, е с 30% по-висок, отколкото при напояване с напоителен канал. Това се случва, защото на открито водата интензивно отделя жизнена енергия просто на заобикалящото пространство. Причината за това е вятърът, слънцето и много други. Следователно вода от планината се доставяше на нивите през подземни тунели - кяриз. Така някои източници съдържат жива вода, докато други съдържат мъртва вода.

Не е трудно да се отговори на въпроса за източниците на мъртва вода. Това са блата, стоящи езера и кладенци, тоест вода във всички стоящи водни тела. Според древните лечители такава вода е лишена от животворна енергия, затова на техния медицински език тя се наричала „Чи“. Тази вода е най-подходяща за приготвяне на лечебни бульони и отвари. Според древните лечители мъртвата вода води до преждевременно стареене, влошаване на тялото.

Живата вода се съдържа в планински реки, водопади, това е дъждовна вода, особено по време на гръмотевична буря, разбира се, ако дъждът не е кисел. Също така живата вода е вода от топящи се ледници.Всички тези води водят човек към дълголетие и са полезни за здравето.


Жива и мъртва вода за лечение

За да получите жива и мъртва вода, изобщо не е необходимо да се търсят природните й източници - планински реки или блата. Такава вода вече може да се получи успешно чрез електролиза на обикновена вода, дори и в домашни условия. Често такава вода се нарича активирана вода.

Изследванията върху свойствата на живата и мъртвата вода през 80-те години на миналия век са проведени от водещи лечебни заведения на СССР. Но изследванията в тази област бяха проведени, както и много други, в атмосфера на секретност и повечето от резултатите не бяха рекламирани и не бяха достъпни за широката публика. Но както казва народната мъдрост, не можете да скриете пришитото в чантата, така че тайната достигна до заинтересованите хора - лекари и традиционни лечители разбраха за това.

Вероятно работата на чуждестранните изследователи помогна повече в това отношение, тъй като там те имаха подобни разработки, проведени открито, а дори и в условията на Желязната завеса, техните резултати бяха налични в СССР. Тези разработки бяха просто публикувани в печата.

Съвременната наука е доказала, че живата вода, наричана още катотолит, т.е. по време на електролиза получава отрицателен потенциал. От тази трансформация тя има много високи регенеративни и имуностимулиращи свойства, които й позволяват успешно да се използва при лечението на много заболявания. Дори Фармакологичният комитет на СССР потвърди уникалните свойства на живата и мъртвата вода, нейната абсолютна безвредност както с външна, така и с вътрешна употреба и възможността за използване при лечението на много заболявания.

Мъртвата вода, получена по време на електролизата, също се нарича анолит, защото се натрупва близо до положителния електрод - анода. Свойствата на мъртвата вода са известни отдавна - благодарение на нейните антибактериални свойства стотици хора успяват да се измъкнат от рани под налягане и гниещи рани.


Получаване на жива и мъртва вода

Активираната вода се получава чрез електролиза на обикновена чешмяна вода. От гледна точка на химията, живата вода има алкални свойства, които имат лечебен ефект, а мъртвата вода има киселинни свойства, така че има дезинфекционни свойства. Преминавайки през обикновена вода, електрически ток променя вътрешната си структура и допринася за изтриването на вредната информация за околната среда.

След третиране с електричество водата се разделя на две фракции, които имат лечебни свойства. При лечението на болестта се приемат жива и мъртва вода в различни комбинации. За различните заболявания тези комбинации са различни, добре проучени, в интернет има много статии и таблици за лечението с активирана вода.


Първите експерименти с активирана вода

жива и мъртва водаАвторът на устройството за приготвяне на жива и мъртва вода у нас се счита Н.М. Times. Историята на устройството е следната. През 1981 г. N.M. Кратов е лекуван в болницата за аденом на простатата и бъбречни възпаления. След повече от месец лечение, лекарите предложиха операция при аденом. Той отказа тази оферта, така че просто беше освободен.

Точно по това време синът има рана в ръката, която не заздравява повече от шест месеца. На него бяха проведени тестове за свойствата на активираната вода и надмина всички очаквания: раната заздравя на втория ден.

Вдъхновен от успеха, самият автор започва да приема жива вода по половин чаша на ден три пъти преди хранене и скоро се почувства весел. Заедно с аденом седмица по-късно премина оток на краката и радикулит.

За да провери ефективността на лечението си N.M. Кратов отишъл в клиниката, а тестовете показали, че напълно е напуснал болестта. На всичкото отгоре кръвното налягане се върна към нормалното.

С течение на времето до N.M. Хората започнаха да се обръщат към Кратов за помощ. По време на лечението с жива и мъртва вода, само за два дни се получи изгаряне от трета степен на ръката на съседа, получено с вряла вода.

Цели шест месеца венците на момчето на съсед гнойни, абсцес се образува в гърлото и традиционните лекарства не дават желания резултат. По съвет на автора на устройството гърлото и венците се изплакват 6 пъти на ден с мъртва вода (дезинфекцирана), след което се приемат орално от чаша жива вода. В резултат само за 3 дни дойде пълно възстановяване.


Методи за обработка на активирана вода

Освен Кратов, G.D. Лисенко и още много автори. Благодарение на техните усилия стана известно, че с помощта на жива и мъртва вода е възможно да се излекуват почти 50 заболявания, вариращи от болки в гърлото и завършващи с язва на дванадесетопръстника - дванадесетопръстника и стомаха. В този списък са включени и такива често срещани заболявания като грип, настинки, хрема, изгаряния, ишиас, високо кръвно налягане и много други. Всичко това е доста лесно да се намери в Интернет, методите на лечение също са посочени там.Направете си сам апарат за жива и мъртва вода

Устройствата за производство на жива и мъртва вода вече лесно се намират в продажба, във всеки случай Интернет е пълен с такава реклама. Но, ако купите такова устройство и погледнете неговото устройство, можете да видите, че цената, платена за такова просто устройство, е доста висока. Би било по-просто да го направите със собствените си ръце, още повече, че това ще отнеме доста малко материали, време и уменията на нашите занаятчии - не се занимавайте - да не заемат. Диаграма на устройството за производство на активирана вода е показана на фигура 1.

Схема на устройството за производство на жива и мъртва вода

Фигура 1. Диаграма на устройството за производство на жива и мъртва вода.

Тази диаграма показва, че цялото устройство се състои от два метални електрода, поставени върху обикновен стъклен буркан. Електродите с винтове и гайки са монтирани на капака на кутията. Единият от електродите е свързан директно, той ще бъде катод, а другият е свързан чрез диод.

С полярността на връзката, посочена на фигурата, левият електрод е анодът.

Мертвата вода, анолит, ще се освободи върху положителния електрод, така че върху анода се фиксира торба от плътна тъкан, която да я събере. Материята трябва да бъде достатъчно плътна, но тънка, много подходяща за тези цели брезент от противогази или калико. Критерият за избор на тъкан може да се счита за преминаването на въздух през нея. За тази цел е достатъчно да прикрепите тъканта към устата и да се опитате да издухате въздух през нея: устойчивостта на тъканите трябва да бъде доста забележима.

Основните части на устройството са електроди, чиито размери са показани на фигура 2.

Фигура 2. Електроди.

Дължината на електродите на фигурата е 100 mm. Това е вярно, ако се използва половин литров съд. По принцип обемът на консервата може да се увеличи до три литра, тогава просто трябва да разширите електродите, но така че те да не докосват дъното на консервата с поне 5 - 10 мм.

Като електроди се използва листова неръждаема стомана с дебелина 0,8 - 1,0 мм. По-добре е да става въпрос за „хранителна“ неръждаема стомана, въпреки че някои автори казват, че самите те дори използват алуминиеви електроди.

Фигурата показва, че електродът има U-образно изрязване. Такъв разрез е необходим само на положителния електрод - анода, така че да можете да окачите платнена торба върху него, за да събирате мъртва вода. На другия електрод такъв разрез няма да се изисква.

Електродите са прикрепени към буркана с помощта на конвенционална найлонова капачка, както е показано на фигура 1. Известно е, че такива капачки не се различават по механична якост, така че поведението на електродите не е непредсказуемо, те трябва да бъдат монтирани на капака чрез уплътняващо изолиращо уплътнение. Тя може да бъде направена от фибростъкло, разбира се, без фолио, текстолит или друга пластмаса. Дизайнът на уплътненията е показан на фигура 3.

Изолационна уплътнение

Фигура 3. Изолационна уплътнение.

Фигура 4 показва как това уплътнение е инсталирано върху капака на капрона на кутията. Показани са отвори за закрепване на електроди и отвор за изхода на газове.

устройство за производство на жива и мъртва вода

Фиг. 4.

Фигура 5 показва монтирането на електроди и уплътнения към капака.

Електроден монтаж

Фигура 5. Монтиране на електродите.

Ако използвате диоден резба, неговата нишка ще монтира положителния електрод. По принцип нищо не пречи да се използва токоизправител мост вместо един диод. В този случай мощността на устройството просто ще се увеличи 4 пъти и съответно процесът на готвене ще се ускори, което е важно при системната употреба на устройството.


Приготвяне на активирана вода

Приготвянето на жива вода е съвсем просто. Просто трябва да напълните в платната торба с вода, да я фиксирате върху положителния електрод и след това да я поставите в буркана, напълнен с вода. Водата в буркана не трябва да достига до краищата и да е малко по-ниска от горния ръб на платната торба. По-точно, нивото на изливане на вода в буркана се установява експериментално.

Приготвянето на жива вода отнема не повече от 5 - 10 минути. След това е необходимо да извадите електродите от кутията и много внимателно, за да не се смесват получените фракции, изсипете мъртва вода от платнен плик в отделна купа.

Това е „спретнато“ - може би най-важният недостатък на описаната конструкция, разбира се, ако не мислите за възможността от токов удар. Ето защо, всички манипулации, от изливането на прясна вода до приемането на живи и мъртви, е по-добре да направите, като изключите устройството от контакта.

В допълнение към вече описания дизайн, е възможно да се препоръча дизайна на устройството без платнена торба за производство. В този случай ще ви трябват два отделни контейнера, само без шийка, като кутии, но с прави отвесни ръбове. Дизайнът на електродите остава непроменен, само те ще трябва да бъдат инсталирани отделно за всеки контейнер.

За да се осигури електрически контакт между тези банки, те трябва да бъдат свързани с памучно въже, навито в марля. В този случай тегленето трябва да бъде предварително навлажнено с вода. Такъв турникет ще свърже банките електрически и ще осигури път за преминаване на йони между банките. Така живата вода ще се натрупва в една банка, а мъртвата вода в друга. Затова след края на процеса е достатъчно просто да изключите инсталацията от мрежата и да вземете католит и анолит само от различни кутии, със същия капацитет.

Цялата структура, както тази, така и предишната, може да бъде свързана към мрежата не директно, а чрез електрическа крушка с мощност около 15 вата. Те се използват в хладилници и шевни машини. В случай на късо съединение на електродите, той ще действа като предпазител, а в случай на нормална работа ще действа като индикатор: в началото на процеса лампата ще свети ярко, по-близо до края, яркостта ще спадне значително, след което лампата напълно ще изгасне. Това е сигнал, че активираната вода е готова.

В процеса на приготвяне на вода ще се образува котлен камък върху електродите и върху самата банка, които могат да бъдат отстранени с разтвор на лимонена или солна киселина. След това бурканът трябва да се измие старателно.

Не изливайте вода директно от крана в уреда. По-добре е, ако оставите водата да престои поне 5-6 часа, така че хлорът да я остави, в противен случай може да се образува солна киселина. Много е добре, ако филтрирате водата от чешмата през който и да е битов филтър и я кипнете.

Борис Aladyshkin

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Воден и електрически ток
 • Как водата провежда електричество
 • LED морска вода на основата на солена вода
 • Сух нагревател за бойлери
 • Автоматично управление на помпата в страната

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Здравейте Вероятно трябва да се обърна към Борис Аладишкин, тъй като неговите инициали са под бележка за устройства за жива и мъртва вода. Имам въпроси относно дизайните. Въпрос 1. Направихте ли апарата от втория дизайн? (с отделни контейнери). 2. Какви са показателите за рН на жива и мъртва вода, които сте получили? 3. Колко време отнема процеса на активиране и при какви стойности на pH. 4. Каква стойност на текущите потоци по време на процеса на активиране.

  Благодаря ви С уважение, Александър

   
  Коментари:

  # 2 написа: | [Цитиране]

   
   

  Здравей, Александър. По едно време заедно с колегата си направихме устройството по първата схема.Много отдавна получих идеята и описанието, не мога да кажа точно сега, в някакъв вид списание. Естествено, нямахме какво да измерваме рН, следователно, за да оценим резултатите, използвахме външния вид и миризмата на получената вода, ръководена от знаците, дадени в статията на списанието. Времето за обработка беше избрано експериментално, около 10 ... 40 минути. Колкото по-дълго е това време, толкова по-висока е концентрацията на получените разтвори. Не можах да направя втората конструкция, но мисля, че при нашето изпълнение експериментите и резултатите биха били приблизително същите. Що се отнася до консумацията на ток, използването на електрическа крушка с ниска мощност, от порядъка на 20 W, ще ограничи тока до ниво не по-голямо от 100 mA, но като се вземе предвид съпротивлението на водата в памучното окабеляване е малко по-ниско. В този случай лампата действа като стабилизатор на тока и предпазител. Ако е необходимо увеличаване на тока, тогава мощността на ограничителната лампа може да се увеличи, поне до 40 ... 60 W. Vobschem трябва да експериментирате. С уважение, Борис.

   
  Коментари:

  # 3 написа: | [Цитиране]

   
   

  За платнена чанта! Изяснявам. Правя го от стар пожарен маркуч (стара конструкция без латекс). Потвърждавам ефективността при лечение на язви на стомаха (и гастрит. Гнойно абсцес на подметката на крака (не носете обувки и утре в самолета) е излекуван за една вечерна сесия - намокряне с мъртва вода за 15 минути и обличане с жива вода през нощта. Това е! Здравословно сутрин! Пожелавам ви здраве !

   
  Коментари:

  # 4 написа: | [Цитиране]

   
   

  Използването на неръждаема стомана за производството на електроди води до сериозно отравяне. Когато токът тече от метала, хром, никел и други йони се освобождават.

  Електродите са изработени от графит (графитни аноди за химическата промишленост или графитно влакно).

   
  Коментари:

  # 5 написа: | [Цитиране]

   
   

  Графит? Въпросът също изисква проучване. По време на електролиза в разтворена форма може да се образува СО (въглероден оксид). Възможно е да има комбинация от неръждаема стомана и графит. Единият електрод е графит, другият е от неръждаема стомана. хроните и никеловите йони са необходими на организма.

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  Графитът е термично и химически устойчив, неразтворим във вода, а що се отнася до неръждаемата стомана, той е само катод. В противен случай водата ще бъде техническа. Не използвайте графитни четки за електрически. двигатели !!!! Може да се направи меден графит или алуминиев графит или метален графит. Само чист графит, например електроди (графитен невъглерод) за рязане на мед и алуминий. Но всичко на своя риск и риск, направете химичен анализ на водата в лабораторията или опитайте за изпаряване (жива вода), не трябва да има утайка. Водата не е панацея, помнете това! Не злоупотребявайте. Ако наистина искате толкова много, можете да си купите електрод отделно (резервна част), но това струва около 50 долара. Устройството струва около 100 долара. Използвам графитен електрод на стойност около 8 долара. (електрод за рязане). Вече 12 години. Помага и растенията растат.

   
  Коментари:

  # 7 написа: | [Цитиране]

   
   

  Направиха устройството, свързано през 10W лампа за 10 часа, лампата не угасна. какво става

  Направиха устройство, светлината не угасна. Какво става?

   
  Коментари:

  # 8 написа: | [Цитиране]

   
   

  Той започва да тества и изработва устройства през 1983 г. след статия и диаграма в приложение към списание „Млад техник“. Той направи уреди като 1 литър. вода и 5 литров контейнер за технически и селскостопански цели.

  Беше потвърдено, че след 15-30 минути третиране с мъртва вода (за дезинфекция) и след покълване на семена от растения в жива вода, скоростта на покълване се увеличава и покълването е по-приятелско и по-бързо. По-късно, когато поливате с жива вода, разсадът изпреварва този, който се полива с обикновена вода, много. Когато болести се появиха на разсад и кошари, напръскани с мъртва вода, всичко изчезна. Той поставя експерименти върху домати и чушки, както и върху цветя на закрито.

  Когато използва жива и мъртва вода за медицински цели, той се ръководи от извлечения от книгата Минеджан Г.З. - Събиране на традиционната медицина и алтернативни методи на лечение, Болки в гърлото се лекуват за един ден с ивица на гърлото с мъртва вода и лента на устната кухина отстранен зъбобол.Пих жива вода, подобрявайки общото състояние на организма и премахвайки симптомите на киселини и много други.

  Опитайте и експериментирайте, едва ли някой ще го направи вместо нас.

   
  Коментари:

  # 9 написа: | [Цитиране]

   
   

  Неръждаема стомана - майната им, те съдържат хром и по време на електролиза, заедно с тривалент, се измива много опасен канцероген - шествалентна Cr6 +

  Използвайте въглища - химически неутрални. Удобни въглеродни пръчки за спектроскопа, те не са гарантирани примеси.

  Също така, пръчки от молив ще отидат, куп - няколко парчета.

   
  Коментари:

  # 10 написа: | [Цитиране]

   
   

  НАПРАВИХ С ДВЕ КАПАЦИИ, СЪС СРЕБРНИ ЕЛЕКТРОДИ С СРЕБЕН ЖУМПЕР. Светлината не угасна. ТЕЧНОСТ В ДАННИТЕ ЦЕНИ ВЗЕМЕТЕ АГРЕСИВНО БИТ-КИСЛОТНО-ТАРПОВНИ ЗА ВКУС И МНОГО МУКИ С АКТИВНО ОБЕЩЕНО СЕДМЕНТ. МНОГО БЪРЗО РАЗЛИЧНИ, МИНУТИ СЛЕД 8-10. БЯХ БЕШЕН от пиене. С ТОЗА ВОДА НЕ Е ИЗГЪРШЕНА ОТ ЕЛЕКТРОЛИЗИ НА ВСИЧКИ. НИЩО ДА СЕ СЪС СРЕБРИТЕ ЕЛЕКТРОДИ? КАКВО НЕ Е ТАКА? ОТГОВОРИ МОЛЯ.
  GREGORY

   
  Коментари:

  # 11 написа: | [Цитиране]

   
   

  Използвам домашно устройство от около 20 години ... вместо неръждаема стомана използвам прости супени лъжици от неръждаема стомана и това е .... всичко останало е според схемата))) Тествах ефекта върху собствения си опит (изгорих лицето на 9-месечно дете от употребата на вода. Дори и следа няма вляво, и циреи и абсцеси ... в два броя ... късмет на всички, когато използвате дори и тези, които не вярват в резултата !!!!!!!!!)

   
  Коментари:

  # 12 написа: | [Цитиране]

   
   
  Коментари:

  # 13 написа: | [Цитиране]

   
   

  Препоръчвам чинии, направени само от титан, всичко останало не лекува, проверено е, лекуваме хората от 10 години. Обадете ни се, да опитаме с истинска жива и мъртва вода, ние правим устройства. 044-537-18-08, 067-65-65-485. Намираме се в Киев, близо до метрото KPI.

   
  Коментари:

  # 14 написа: | [Цитиране]

   
   

  Неръждаемата стомана не може да се използва като електроди, легирането на тежки метали се измива от нея. Има много прост начин. Основното нещо е безопасно. Сега провеждам тестове, всичко работи, Взимаме спринцовка за 10 кубчета, разрязваме я по вулканичната скала, две разфасовки по обратната страна. Взимаме 10 таблетки активен въглен по 0,25 g всяка и изваждаме буталото, като ги зареждаме вътре като батерии. Поставяме контактна подложка с споена тел отгоре, подсилва контакта с бутало и електродът е готов, докато проводникът се освобождава през слота в спринцовката. Той трябва да бъде спуснат във вода до ниво, при което контактната зона е над нивото на водата. Всичко е просто, евтино и безопасно.

  Сега проверих нивото на PN преминава към алкалната страна, както трябва да бъде. Ура, оказа се евтино и безопасно, можете да повтаряте и да пишете отзиви за бод да чакате.

   
  Коментари:

  # 15 написа: | [Цитиране]

   
   

  Не използвайте метални електроди. Водата е наситена с метални йони.

  въглища може, но процесът отнема много време.

  като анодна плоча най-добрият вариант е платината, която е катализатор и ускорява процеса.

  магазините за лов и риболов продават каталитични подложки за отопление, които използват решетка с платинено покритие (евтино), използвах тази решетка като анод.

  кисела и алкална вода може да се контролира от лакмусова хартия.

   
  Коментари:

  # 16 написа: | [Цитиране]

   
   

  И каква марка диод?

   
  Коментари:

  # 17 написа: Алексей | [Цитиране]

   
   

  Трябва да има диод с обратно напрежение най-малко 400 волта, например D226B.

   
  Коментари:

  # 18 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добър ден, интересувам се от следния въпрос, купих устройство с два въглеродни електрода, сложих го в торбата, сложих M +, включих устройството за 5 минути (препоръчва се в инструкциите), докато през това време банката загрява до 45-50 градуса. В резултат на това се получава сива вода в торбата с утайка на дъното на черния цвят, наистина ли е въглища и вредни ли са за организма. (може ли да се защити?) Electro M + след работа оставя черен отпечатък върху ръката.

   
  Коментари:

  # 19 написа: нео | [Цитиране]

   
   

  Съдейки по прегледите, утайката, мътността и т.н., трябва да се използва само чиста вода. Тоест след обработка чрез филтри. Обикновената вода от чешмата е опасна според мен.
  Диод 10A10 - МНОГО подходящ. Електродите от таблетки с активен въглен са може би най-подходящите и чисти и определено е по-чист от всеки графит, а от титан е проблематично, тъй като има повече примеси в различни степени на титан, отколкото в неръждаема стомана.

   
  Коментари:

  # 20 написа: | [Цитиране]

   
   

  Направих устройството според първата схема и той работи чудесно. Електроди от хранителна неръждаема стомана (08x18n10t), не препоръчвам други. Сега е много трудно да го вземем Свързани през мост, време за обработка на водата - 1-3 минути. Качеството се определяше от вкуса на "мъртвата" вода - тя трябва да е кисела и жълтеникава на цвят. Старите електроди са изтощени и аз опитвам други. А тези, които предлагат такива устройства за луди пари, са обикновени „грабници“. Изпратете ги със сешоар!

   
  Коментари:

  # 21 написа: | [Цитиране]

   
   

  използвахме това устройство през 1955 г. и оттогава нищо не се е променило ...
  неръждаемата стомана с правилния размер може да бъде отрязана от тигана ...

   
  Коментари:

  # 22 написа: | [Цитиране]

   
   

  Направих устройството според схемата, всичко работи. Въпросът е защо водата става мътна и се появява мръсна утайка.

   
  Коментари:

  # 23 написа: | [Цитиране]

   
   

  Но какво ще стане, ако вземем тънки стъклени епруветки, поставим медни електроди в тях и приложим високо напрежение, за да получим разбивка на напрежение 300-400 и йонизираме вода с такива електроди, а не някакви примеси, медта се изолира с тънък слой стъкло.

   
  Коментари:

  # 24 написа: | [Цитиране]

   
   

  Използвам устройството от 80 години. Филтрирам водата. В двете води има утайка. (+) анодът се разтваря - вреден е за здравето. Време за готвене 5 минути в литров буркан.

  Възможно ли е да се използва танталов електрод (анод). Има лист с подходящ размер.

   
  Коментари:

  # 25 написа: Леонид | [Цитиране]

   
   
  Коментари:

  # 26 написа: Василий | [Цитиране]

   
   

  Имам двадесет години опит в работата с това устройство. Въпросът за домашно или закупено устройство винаги ще остане отворен ... Мога да кажа, че едно домашно устройство, направено по най-простата схема, произвежда продукт, не по-лош от устройство с индустриална изработка. Разглобете евтино промишлено устройство и се уверете, че там няма иновативни материали и дизайнерски решения, защото физиката на процеса е една. Въпреки това се спрях на електроди, изработени от неръждаема стомана с хранителна степен. Но не препоръчвам титан (както вече беше споменато тук) ... защото е по-лесно да се намери предсказуем клас от неръждаема стомана с храна, отколкото желаният химичен състав на титанов лист. Електродите са взети от 1,5 мм лист. За 20 години работа (не интензивна) дебелината намалява с 0,5 мм. Нито едно от домакинствата, които пият вода, не беше отровено или дори намекна за неразположение от това. Отлични резултати при лечението на затворени възпалителни процеси. Той дори успя да излекува възпалителния процес при мишката (хидраденит), без да отиде на лекар и да направи операция ...!

   
  Коментари:

  # 27 написа: | [Цитиране]

   
   

  Грегъри,
  със сребърен джъмпер между два контейнера, току-що получихте два буркана с електроди, свързани последователно, но без мембрана, разделяща жива и мъртва вода. Джъмперът трябва да е от електролит !!! Можете да опитате да напълните стъклената U-образна тръба с вода и, като я обърнете, свържете контейнерите с нея. Възможно е да поставите пореста преграда в средата на тази тръба, например от памучна вата.
  Съветвам ви да претегляте сребърните електроди на аналитичен баланс преди и след електролиза (в суха форма и при стайна температура). Възможно е среброто просто да се разтвори.
  Би било интересно да опитате със златни електроди. Някой пробвал ли го е?

   
  Коментари:

  # 28 написа: | [Цитиране]

   
   

  В описанието на устройството се казва, че мъртвата вода се натрупва при положителния електрод. Това е погрешно. Според законите на физиката, електрон, който има отрицателен заряд под действието на положителния електрически потенциал на анода, ще се премести в анода и ще се натрупа близо до него, следователно тази вода ще има рН 5-8 единици и ще бъде жива вода. Аз се занимавам с тези проблеми от публикуването в списанието „Изобретател и рационализатор“ за живата и мъртвата вода.

   
  Коментари:

  # 29 написа: Юджийн | [Цитиране]

   
   

  Кажете ми, кой ни заблуждава, къде е електродът?

   
  Коментари:

  # 30 написа: Саша | [Цитиране]

   
   

  Почти навсякъде, в 95% от статиите - дезинформация! Само Константин, добре направено, нали! Истината е там, където са представени данните от списанието и училищната химия! През 1981г всичко беше както трябва! И през 1985г Неграмотни идиоти, наречени мъртва вода - анолит? !!! Но алкалната хидроксилна група OH (-) е привлечена от анода (+)! И това е всичко Хората определят мъртвите според киселия вкус. На веригата диодът трябва да бъде обърнат и след това в описанието всички правила! В допълнение: Животът е Анолит, а Мъртъв е Католит! Костя, добре направено - старо училище!

   
  Коментари:

  # 31 написа: тихо | [Цитиране]

   
   

  Константин и Саша също опростиха процесите! Но това не е химия - това е електрохимия! Което е много по-сложно ... Следователно всичко е вярно: на анода получаваме кислороден газ и водородни йони - или вашата кисела мъртва вода. В катода се възстановяват водороден газ и алкални хидроксилни групи - или вашата алкална жива вода. Не е толкова просто! Амин!

   
  Коментари:

  # 32 написа: Нина | [Цитиране]

   
   

  Добре дошли! Не разбрах - от какъв материал трябва да бъдат пръчките?

   
  Коментари:

  # 33 написа: Анатолий 1947г | [Цитиране]

   
   

  По-добре е да не използвате графит - той оцветява водата в тъмен цвят. Необходимо е да се използват плочи и неръждаема стомана (pishch.stal) и титан. По-добре е да не се напрягате и да купувате устройство - активатор на водата.

   
  Коментари:

  # 34 написа: | [Цитиране]

   
   

  "Черната вода" при използване на въглеродни електроди води до отделяне на малки частици въглища (главно върху + електрода) и, ако разделителната мембрана (торбичка или както все още можете да наричате този елемент на устройството) не е много гъста, тогава на електрода ще има "-". Тя може да бъде отделена чрез просто утаяване или филтриране. Няма вреда (не трябваше да поглъщат активен въглен?). Предполага се, че въглеродните (графитните) електроди се почистват от потока на потока по цялата им повърхност.

   
  Коментари:

  # 35 написа: | [Цитиране]

   
   

  Взех електрическа плочка с бутони за докосване. С него беше оборудвана тенджера от неръждаема стомана. Опитах друга тенджера, изработена от неръждаема стомана, не се нагрява, емайлирана загрява. Проверих съдовете за магнит, оказа се, че магнитът е включен в комплекта, докато други не са магнит. Самата плочка не се нагрява, а вградената електрическа намотка загрява стените на тигана, което магнитът може да привлече. Медицински магнит от неръждаема стомана не привлича. Какво е хранителна неръждаема стомана? Наскоро закупен активатор от Волгоград с два електрода, изработени от неръждаема стомана, магнитът не привлича. Те също продават с две въглища и една. Докато използваме, живата вода грубо придобива свойството на топената вода.

   
  Коментари:

  # 36 написа: Costy | [Цитиране]

   
   

  така
  фаза към диода, лампата като защита от късо съединение, диелектричният кран се затваря БЕЗ изключване на захранването, а след това и изключване. изсипете два контейнера наведнъж.
  hostingkartinok.com/show-image.php?id=1bb50bbe1c746b6780e51eb40512768f

   
  Коментари:

  # 37 написа: | [Цитиране]

   
   

  Направих апарат със сребърни чинии. Катодната плоча постепенно става по-тънка. Ясно е, че е разпуснато. Заменени с електроди за заваряване - мъртвите стават жълто-кафеникави и много мътни. В този случай изходната вода е чиста (преминава през филтри), без желязо и соли. Измервах напрежението при електродите (заваряване) - при входящо напрежение 220 V DC - при въглените на електродите - 0,8 - 1 волта, а в металните краища - 200. Оказва се, че въглищата върху електродите като съпротивление са диелектрик? Може ли да ги хвърли на х и да ги замени отново със сребро? Малко страшно е, че среброто се разтваря активно. Няма неръждаема стомана. Какво да правя Кажи ми, моля те, кой разбира!
  Благодаря ви!

   
  Коментари:

  # 38 написа: | [Цитиране]

   
   

  Първото в бившия съюз, изследването на водната електролиза е проведено в средата на 70-те години от В. М. Бахир. Тогава неговите инсталации намериха промишлено приложение.

   
  Коментари:

  # 39 написа: | [Цитиране]

   
   

  Лекуваме хората повече от 15 години с жива и мъртва вода. Помага много. Опитахме много устройства, разположени на чинии от TITAN.Водата е наистина лековита.
  Можем да ви помогнем да закупите апарат или да дадем безплатна консултация. Киев.
  044-537-18-08, 067-65-65-485. Обадете се, винаги се радвам да помогна.

   
  Коментари:

  # 40 написа: | [Цитиране]

   
   

  В моята инсталация LATR 10 ампера, след това токоизправителен мост 400Volt, 10Ampere, с марж. 3-литров тиган, съдържа лъжица от хранителна неръждаема стомана (не взема магнит) на плюс, крокодилът 20А държи над нивото). Торбата е 1, Заших 5 литра от плътно платно с широко плоско дъно, той стои стабилно в тигана. Той има въглероден електрод с диаметър 15 мм, височина 150 мм (където го вдигнах, не помня), той също се захваща с „крокодил“ (за да го изключите лесно от веригата, може също така да бъде трайно свързан с мед с тел от 2,5 mmq). Напълвам чешмяната вода с обща соленост от 3900 mg / l. Прилагам напрежение от нулата, при 60 волта токът е 5 ампера и той се покачва, намалявам напрежението с LATR, поддържайки 5А. (инсталирах волтметъра и амперметъра на LATR. Въпреки че не ми трябва волтметър). След 5-10 минути изключвам напрежението, изваждам въглеродния електрод от торбата и изсипвам мъртва вода от торбата. , защото е черно от черни въглища. Въглищата не са опасни за човек - пием въглищни таблетки от римена. В гювеч - жива вода, много соли в утайката, филтрирам след утайка. В продължение на 30 години (може би 100 литра направих) въглероден електрод на 30% стана по-тънка.Лечението е истинско, просто не прекалявайте.Всички имат различна вода, режимът е необходим o вземете.Но 100mA е колко часа трябва да чакам? Започнах с 1 A.

   
  Коментари:

  # 41 написа: Александър | [Цитиране]

   
   

  Цитат: Саша
  Списание "Изобретател и рационализатор"

  Уважение към мъдрия пазач.

  Цитат: Саша
  Почти навсякъде, в 95% от статиите - дезинформация!

  Уважавайте старата школа.

   
  Коментари:

  # 42 написа: | [Цитиране]

   
   

  Здравейте всички, аз също искам да изразя мнението си. Използвам тази инсталация от доста време с електроди от неръждаема стомана с ширина 30 мм с 1,5 литрови кутии, но всеки електрод се спуска в моята платнена торба наведнъж, получават се около 150 г жива и мъртва вода, получава се жива вода висока концентрация и ако го вземете в устата и изплакнете, той започва да щипва езика, такава вода се съхранява добре, дори след 3 месеца продължава да щипва езика.

   
  Коментари:

  # 43 написа: Yarik | [Цитиране]

   
   

  тук е такъв елемент от естествения подбор.

  тъпите хора умират от бавно отравяне от тежки метали.

  населението се изчиства.

   
  Коментари:

  # 44 написа: | [Цитиране]

   
   

  Здравейте, искам да говоря за "мъртвата" вода. уникално нещо !!! гноен тонзилит излекувах за 2 дни. направи водата позната; тя излекува гангрена на крака от майка си. Съветвам всички - такава инсталация е необходима у дома. баща ни направи през 1978 г., използваше някои метални пръти като електроди, след това те бяха използвани в хирургията. и правим вода в трилитров буркан в торбичка, ушита от стари заваръчни панталони (които не горят).

   
  Коментари:

  # 45 написа: | [Цитиране]

   
   
  Коментари:

  # 46 написа: | [Цитиране]

   
   

  Здравейте на всички потребители на форума! Реших да споделя с вас моя опит в производството на електролизер. Някой ще се интересува от това, някой няма да повтори грешките ми, а някой ще има тема за по-нататъшно усъвършенстване. Първата версия на устройството е направена с отделни контейнери. Свързах обичайните двулитрови кутии с памучно-марлеви джъмпер с дебелина 1,5-2,0 см. Направих лъжици от немагнитна неръждаема стомана с електроди и ги свързах към мостов изправител, сглобен върху диоди FR 607 с обратен U = 1000 V и директен I = 6 A. комплект за вход на изправител LATR с плавно регулиране на изхода U = 250-0 V. При свързване към мрежата бяха зададени следните параметри: U на електродите 200 V, ток във веригата 30 mA, съпротивлението на джъмпера беше 6.666 ... Com. Електролизата продължи 3 часа. Оказа се pH1 = 5 и pH2 = 8. Очевидно голямото съпротивление на джъмпера силно възпрепятства процеса. Замених памучно-марлевия джъмпер с U-образна тръба с вода. Когато сте свързани към мрежата, токът във веригата е бил нулев. Оказа се, че когато U-образна тръба е инсталирана в кутии в горната част на своя завой, се получава разкъсване на течност - електрическата верига се разкъсва. Поставих памучна нишка вътре в тръбата и я напълних с вода. Токът във веригата се появи, но възлизаше само на 1 mA.Той спря допълнителни експерименти с отделни банки. Той сглоби устройството по класическата схема на Кратов със същия мостов изправител и ограничител на мощността, базиран на LATR. Свързах 220 V към мрежата, настроих U = 200 V. Електродите.Токът във веригата беше 3 А. Тъй като водата се загрява в резервоара, токът се увеличава и когато достигнах 5 A, започнах да намалявам входното напрежение от LATR, поддържайки тока на 5 A (диоди в държат ме само до 6А). След 5 минути температурата на водата в резервоара достигна приблизително 60 градуса. По-горе не се препоръчва. Изключи устройството. Измерено pH. Тя възлиза на: pH1 = 1,5; pH2 = 10. Цветът на водата, вкусът, миризмите съответстват на техните описания и препоръки. Може би първият етап от работата е приключил. Преминавам към второто - да тествам лечебните свойства на Живата и Мъртвата вода. Ако има нещо интересно, определено ще ви информирам. Успех на всички и Честита Нова година !!!

   
  Коментари:

  # 47 написа: Иван | [Цитиране]

   
   

  Търсих отговора на въпроса: подходяща ли е хранителната неръждаема стомана (магнитът не взема) за активиране на вода. Не намерих категоричен отговор. Използвам пречистена нискоминерализирана вода, която се продава в бутилки за бутилиране в града (Челябинск) от 15 рубли за 5 литра. Преди електролиза солеността на водата е 20ppm, след електролиза 40ppm, горната граница за питейна вода е до 170ppm. Преди да се активира, добавям 1,5 литра сода за хляб на върха на ножа, за да ускоря електролизата. Тревогата е колко йони от неръждаема стомана се разтварят във вода? Тъй като не намерих отговора, ще отида и да дам водата си на аптеката. анализ в лабораторията след електролиза. Според резултатите се отпишете.

   
  Коментари:

  # 48 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добре дошли! Момчета, моля, кажете ми в какво съотношение трябва да бъдат резервоарите за анолит и католит?

   
  Коментари:

  # 49 написа: Иван | [Цитиране]

   
   

  По принцип взех водата на химикал. лаборатория след електролиза, появата на 6 валентни хрома във вода. Резултатът е следният: преди електролиза, 0,0 mg / l, след 0,003 mg / l. Нормата на SanPiN 2.1.4.1074-01 е не повече от 0,05 mg / l.

   
  Коментари:

  # 50 написа: | [Цитиране]

   
   

  Направих го на тригодишно, кипва веднага, след 10 минути люспи от 2 сантиметра се утаяват в буркан, вкусът е като сода за хляб, жълтата вода има леко подкиселен вкус в мъртва вода.

   
  Коментари:

  # 51 написа: | [Цитиране]

   
   

  За рани е най-добре да използвате това: 1 час мъртъв, 1 час сух, 1 час на живо, 1 час сух и нов.
  Ако зъбите ви болят, особено под коронките, изплакнете и дръжте в устата си концентрирана (т.е. тази в чашата с брезент) мъртва.
  При пълнене промийте канала на зъбите, евтино и ядосано.

   
  Коментари:

  # 52 написа: | [Цитиране]

   
   

  Отговорете, моля. Стара машина, направена от баща ми, беше износена. Преградата се счупи и водата се смесва. Чантата беше ушита от дебела тъкан, вероятно калико, едва ли беше издухана (парче остана от съветските времена), процесът протича нормално, проверявам с лакмусов тест. Жива вода Ph 10? но когато извадя торбичката, водата преминава през плата. Не би ли трябвало да бъде това?

   
  Коментари:

  # 53 написа: | [Цитиране]

   
   

  В списанието IR през 80-те години информацията се изплъзва чрез бързото приготвяне на извара с помощта на електролизатор. Може би някой притежава информацията? Споделете, моля.

   
  Коментари:

  # 54 написа: Владимир | [Цитиране]

   
   

  Галина Александровна,
  Добре е, бързо отстранете, за да не се смесват анолитът и католитът.

   
  Коментари:

  # 55 написа: | [Цитиране]

   
   

  Аз съм обикновен човек без висше образование, особено не с химия и физика! Кажете ми дали е възможно да се използват графитни пръчки за лабораторни изследвания на метали с дебелина 6 и 8 мм, дължина 150 мм. Моля, кажете ми колко време да включите и колко те пасват? Благодаря за по-рано!

   
  Коментари:

  # 56 написа: | [Цитиране]

   
   

  Ще ви кажа моя собствен опит с използването на жива и мъртва вода ...
  През септември 1982 г. жена ми претърпя цезарово сечение и по време на раждането беше проведена гнойна инфекция, всичко беше покрито с мистерия, плода имаше съмнение за сепсис, а съпругата имаше непрекъснат абсцес, който не можеше да се лекува с антибиотици. време (тетрациклин и ампицилин). Бяха изписани безопасно от родилното за амбулаторно лечение, по-късно се опитаха да пуснат жена му и детето в болница, трябваше да напиша писмен отказ ...по препоръка на приятел, който изобщо не е бил лекар, той направи най-простият апарат за анодизиране на вода от импровизирани материали: трилитров съд, зелена брезентова ръкавица за събиране на анодизирана вода, два титанови електроди с ширина 40 мм, дебелина 1 мм, торба с брезент (ръкавица) с дълбочина в дълбочина и обикновен еднофазен мост на диод Ларионов + върху електродните ръкавици, капак от капрон върху буркан за закрепване на електроди. Готовността на водата се определя чрез събиране на вода от торбичката, изплакване на устата, ако венците започнат да се "стягат", водата е готова, ако не продължим да анодираме. Резултатът е след като памперсът се накисне в киселата част на (мъртвата) вода и се полага цяла нощ върху гноен шев, сутринта имаше само 4 фистули, след още една нощ - чист розов шев ... трябва да се отбележи, че водата трябва да е много мека, като речна вода, в противен случай ще трябва да инсталирате и експериментално да регулирате тока и напрежението, или алтернативно да разреждате с дестилат. Също така тази вода значително намалява зъбобола след изплакване и е ефективна при махмурлук. Трябва също да се отбележи, че титановите короди, се препоръчва използването на електроди от друг материал. Апаратът може да бъде модернизиран - да се направи просто правоъгълно корито, като се раздели наполовина с мембрана от керамични плочки, като се намаже с уплътнител, след като първо се отстрани лъскавият бродиращ слой отстрани на това корито, за да се укрепят плочите от неръждаема стомана, които ще действат като електроди, жива и мъртва вода ще се образуват във всяко отделение на това корито. В зависимост от полярността на електродите.

   
  Коментари:

  # 57 написа: | [Цитиране]

   
   

  Вместо платно стъкло можете да използвате обикновена керамика, която е пълна във всяка кухня. В горната част на чашата пробиваме няколко дупки в кръг със свредло за керамични плочки, само е необходимо да пробиете в кофа с вода, така че свредлото да не умре бързо. След това в магазин за тъкани купуваме парче брезент, от него изрязваме лента по ширина, която може да затвори дупките в чашата, зашиваме лентата с капронова нишка и я издърпваме върху стъклото. Можете също да използвате пластмасови или метални очила, още по-лесно е да пробиете дупки в тях. И ако жабата притиска да развали кухненските прибори, тогава можете да изрежете обикновена пластмасова бутилка, да направите дупка и да поставите брезент върху нея.

   
  Коментари:

  # 58 написа: | [Цитиране]

   
   

  Той получи тежко изгаряне на краката си, в селската къща във ваната, сутринта отиде в центъра за изгаряне, където искаха да ме хоспитализират, като казаха, че това пълно лечение ще остане страшен белег. Те обработиха раната, намазаха я с миризлива маз и я покриха. Отказах да си легна и се прибрах. В къщата срещнах една съседка, която разбра за контузията ми, тя каза, че слушайте повече лекари, докара ми вода, мъртво жълто и живо бяло кално. каза тя, накисвайте изгарянето и след това го обработвайте на живо на всеки два часа. Разсмях се, но реших да проверя като експеримент казаха, че не трябва да има изгаряне след седмица и никаква следа. Те бяха изненадани в болницата дълго време, а след това казаха какво искаш, кой ще лекува, макар и по ефективен, но евтин начин ..... но колко хора могат да бъдат спасени и кожата изглежда нормална .......

   
  Коментари:

  # 59 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добро утро. Веднъж в младостта си той направи такова устройство. Видях реклама по телевизията и реших да потърся моя продукт, но не можах да го намеря, само корицата. Ето аз озадачавам от какво да правя електроди? Да, друга чанта е запазена. Но електродите са проблем. Прочетох всички коментари с интерес .. Сега няма да спя, мисля какво да правя? Къде е изходът? Наистина имам нужда от устройство. И се рекламира за повече от 300 евро. Това е моята пенсия и жена ми. И няма за какво да живеем. Това са нещата. Бъдете здрави.

   
  Коментари:

  # 60 написа: | [Цитиране]

   
   

  Нито един коментар не казва, че трябва да имате електронна сонда на стълбовете и да включите в мрежата плюс мъртвата вода в торбата. Това е много важно, в противен случай във водите ще има утайка. водата лекува почти всичко. Използвам домашно устройство повече от 10 години. Мога да продавам плочи от неръждаема стомана с всякаква дължина 0,5.

   
  Коментари:

  # 61 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добре дошли! Възможно ли е да се използва високо напрежение от десетина или няколко десетки киловолта, например, от вносен линеен трансформатор TDKS, в който вече има диоди? В края на краищата тогава потопените електроди изобщо не са необходими, разстояние на разрушаване от няколко милиметра или сантиметър е достатъчно. Може да е необходимо да коригирате силата на тока, за да ограничите основния ток, така че да не се образува дъга. Веригата е проста - един транзистор и три резистора, добре, а мощността е 10 - 25 волта от непрекъсваема батерия или захранване.

  Но какво, ако за безопасност използваме междинни ("чернови" "електрод") капацитети?

  Необходими са само четири кутии и три мокри свързващи сбруи. Онези кутии, в които са спуснати "грубите" метални електроди, могат да бъдат малки и "грубата" вода трябва да се излее (изхвърли), а тези кутии, които включват ДВЕ мокри тегли (без жлези) - теоретично и ще има "честна" М и М вода. Или не взех нещо под внимание? ..

   
  Коментари:

  # 62 написа: | [Цитиране]

   
   

  Учудващо е, че никой от експериментаторите не разбра, че самият резервоар от неръждаема стомана може да се използва като два електрода и е необходим един електрод (сега се продават кутии от неръждаема стомана или халби с различни размери) + е свързан към консервната кутия, а единственият електрод на диелектричните капаци е снабден с брезент чанта и устройството е готово. Според тази схема той произвежда устройство за производство на водород, който се отделя по пътя по време на електролизата на водата. Благодаря ви за вниманието! По отношение на занаятчиите, пожелавам ви успех.

   
  Коментари:

  # 63 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добре дошли! Някой вари след 10 минути 3 л. От съда. След половин час дори не мисля за кипене. Има ли диоден мост от 4 диода: 3 диода-D 242, един D-245 е възможно? Защо водата в банката не се нагрява?

   
  Коментари:

  # 64 написа: | [Цитиране]

   
   

  Благодаря ви за ценната информация, проверена от времето и за споделянето с други. В действителност през годините 70-80 г. бяха проведени много поти при лечение с активирана вода и дори беше взето решение за въвеждането на този метод в училища, фабрики и болници. Но кой, вие, ще лекува на рубла, ако можете да спечелите хиляди за здравето си. Къде, ваше, е националното богатство, което, според вас, се продава? Аз не съм човек от книгите, но темата за водата ми е много интересна. Да, Юри, водата в буркана не се нагрява от теб, защото във водата има много малко соли или голямо разстояние между електродите. Мисля, че е дори добре, само водата ще отнеме повече време, за да се подготви.

   
  Коментари:

  # 65 написа: | [Цитиране]

   
   

  Учените, които пишат в тайни лаборатории как да получават и използват активирана вода, че ако водата е слабо минерализирана и е активирана дълго време, трябва да се добавят няколко кристала сол. Добавям и когато забравя от компютъра, че включих устройството, след това след минута - чувам още едно, докато водата в банката ми кипи в кухнята.

   
  Коментари:

  # 66 написа: пълномощници | [Цитиране]

   
   

  Добавяйки HCl, тоест сол във вода и електролиза, получавате прекрасен газ, наречен хлор. Използван е през Първата световна война като средство за химическа война. Лечението с хлор винаги е ефективно и води до един и същ резултат - смърт.

   
  Коментари:

  # 67 написа: | [Цитиране]

   
   

  Когато направи подобно устройство - Бог ми изпрати тънка неръждаема стомана - лента ...
  0,3 мм. От които са направени електроди.
  Каква благословия, че не пих тази вода ... !!!!!!!!!!!!!!!
  След няколко седмици приготвяне на "активирана" вода, електродите започнаха да се превръщат в SITO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Неръждаемата стомана беше разтворена _____ !!!!!!!!!
  Ако искате нормална вода - купете фабрично произведен активатор, например AP-1 ....
  Това не е реклама, а само резултатите от получаване на вода .... има и неръждаема стомана без никакви сплави (за жива) вода и за мъртви - титанови електроди.!

   
  Коментари:

  # 68 написа: гост | [Цитиране]

   
   

  Може би сега ще задам един глупав въпрос, но защо е нужен диод тук? Невъзможно ли е да се свържете без него?

   
  Коментари:

  # 69 написа: samix | [Цитиране]

   
   

  Грегъри,
  Джъмперът задължително трябва да е от течност, защото тук имаме работа не с електрони, а с йони и те могат да съществуват само в течна среда, където те възникват и се движат. По-специално, ние разграждаме солевите молекули, основно NaCl сол, на два вида йони чрез електрифицирани водни молекули. Това са позитивният йон-натриев йон-катион (с липсващия електрон на 3s орбиталите) и отрицателният йон-хлорен йон (с излишък от един електрон). Именно тези йони ще се движат между електродите под въздействието на електрическо поле. Когато натриевите йони се приближат до + катода, той получава липсващите му електрони, а когато се достигне хлор, анодът се отказва от собствения си.

  пълномощници
  Отровата в малки дози е лекарство, лекарството в големи дози е отрова. Познайте кой го е казал.
  Ако водата е дестилирана или леко минерализирана, тогава към нея трябва да се добави малко шепот сол.

   
  Коментари:

  # 70 написа: Paul | [Цитиране]

   
   

  Господа, 1. Използвайте въглеродни електроди, въпреки че това е по-малко достъпно: Макар да не се отровите, като изядете всички видове железен боклук под прикритието на неръждаема стомана.

  2. Не вярвайте на закупените устройства: продавачът не се бори за вашето здраве, а за намаляване на разходите и печалба (здравей на киевците) и мисля, че не е голяма тайна как да купите сертификат за съответствие в страната на Radyansky. Например, мъжете имаха партида неликвидни титани, които лежаха наоколо, ако една партида уран лежеше наоколо, тогава щяха да я сертифицират: не забравяйте за 26.04.1986 г.

  3. Не карайте токове към ампери, бъдете търпеливи и не бъдете алчни. Колкото по-голям е токът, толкова по-интензивно се разрушава електродът

  4. Дори топената вода може да съдържа пълно меню от Дмитрий Иванович. Понякога е по-добре да помислите къде да вземете водата: например в Санкт Петербург от водопроводната система „течни нокти“ просто текат, в Одеса водата е богата на сероводород. Помислете: с какви минерали е богат вашият регион. PS ... и се откажете от пушенето: дишате много по-често, отколкото пиете.

   
  Коментари:

  # 71 написа: Юджийн | [Цитиране]

   
   

  Сложих мост от четири диода D215A, получих късо съединение, повторих, като пробвах мостовите връзки, резултатът е същият, моля отговорете, каква е грешката ми? Благодаря предварително.

   
  Коментари:

  # 72 написа: жури | [Цитиране]

   
   

  Използвам графитни електроди и за да не унищожи водата му, аз увивам електрода в торбата с копринена кърпа и го зашивам. Проблемът е решен. Мъртвата вода е чиста.

   
  Коментари:

  # 73 написа: бобина P | [Цитиране]

   
   

  Значи катодът или анодът?

   
  Коментари:

  # 74 написа: Инокентий. | [Цитиране]

   
   

  # 62 Лука. Благодаря ви колега! Вашите коментари ме насърчиха, като преди това приложих горната част на 1,5-литрова термосова колба Ф100 мм за първи курс. Пропуснат ДВА !! положителен електрод, изработен от неръждаема стомана в платнена торба в тялото на термоса и минус към тялото, получен след 8 минути. продукт за активиране без подробности. Устройството се захранва от 12V DC токоизправител на диоди D242b на мостовата верига.

   
  Коментари:

  # 75 написа: Александър | [Цитиране]

   
   

  пълномощници,
  HCl е киселина. NaCl сол. И извеждането на хлор от него е доста проблематично. Не плашете хората.

   
  Коментари:

  # 76 написа: Олег | [Цитиране]

   
   

  Владимир, Опитах таблетки с активен въглен като електроди, но се оказва, че съпротивлението на колоната от 10 от тези таблетки е 1800 ома и ако направите два електрода от тях, съпротивлението ще бъде около 3600 ома, което при напрежение 220 V ще осигури ток само 0,06 И това очевидно не е достатъчно!
  Споделете резултатите от вашите експерименти.

   
  Коментари:

  # 77 написа: Сергей-Юриевич Домбровски | [Цитиране]

   
   

  Ами първо ... напълно подкрепям този бизнес! НО .... употребата на жива вода трябва да бъде строго контролирана по отношение на PH и ORP. като инженер по електроника се заинтересувах от процеса на готвене. Дори разглобих aqualife за 21000r, измерих всички режими и логиката на процесора и разкрих недостатъците на това устройство: Неконтролиран процес на приготвяне на вода от PH.А именно, когато зареждате устройството с вода, се извършва начално измерване на водоустойчивостта (ниво на минерализация), след което самата електролиза започва в предварително зададен момент (когато зададем PH). Разбирайки този проблем, установих, че за приготвянето на вода с желания PH трябва да знаем началния PH. Тогава, по време на хидролизата, разделянето на продуктите директно зависи от обема и от ел. работа (консумирана мощност в VT / час). Мощността е малко по-трудна за измерване от измерването на промяната на температурата на водата в процеса. Следователно, измервайки повишаването на температурата, можем точно да кажем колко калории (следователно BT \ час) изразходват за електролиза. Смятам да напиша програма за микроконтролера в контролния блок на машината за йонизация на водата (включително течащите). Ако предизвиках интерес с коментара си ... Сергей (58 години).

   
  Коментари:

  # 78 написа: Роман | [Цитиране]

   
   

  Някой пробвал ли е платинени електроди?

   
  Коментари:

  # 79 написа: Леван | [Цитиране]

   
   

  Доколкото си спомням от детството, положителен потенциал е свързан например с анода на радио тръбите и в описанието (в началото) те объркаха нещо и в един случай електродът, свързан през диода, беше наречен катод, а след това анод ... какво ще кажете за цялото описание? Всичко ли е наред?

   
  Коментари:

  # 80 написа: Андрю | [Цитиране]

   
   

  Али,
  До коментар 37, Грегори, пишеш: „Малко се плаши, че среброто се разтваря“. Например, в устройството Willow - 2 Silver, времето за подготовка за пиене на сребърна вода с препоръчителната концентрация (0,04 Mg / L) е само 10 секунди, а консумираната мощност за приготвяне на сребърна вода е не повече от 3 W! Вероятно свързвате всички 220 вата?

   
  Коментари:

  # 81 написа: ВИКТОР | [Цитиране]

   
   

  Именно жълтият цвят показва разтварянето на положителния електрод !!!!!!!!!
  Мъртвата вода (на анода) трябва да е светлина, която е била наводнена и без утайка, нека да живее с утайка, трябва да се остави да престои 4-8 часа или да се пусне през филтър.
  Титанът трябва да бъде особено чист, в противен случай ще има и утайка и за предпочитане платинено покритие.
  Ако графитът се използва като анод, тогава е необходимо да се филтрира.

   
  Коментари:

  # 82 написа: Bella | [Цитиране]

   
   

  Моля, кажете ми как да монтирам дъното към резервоара за мъртва вода от пожарен маркуч?

   
  Коментари:

  # 83 написа: победител | [Цитиране]

   
   

  Кажете ми, играе ли напрежение роля или е по-лесно - 220 волта? Може би 24 или 10 000 волта ще дадат по-добър ефект?

   
  Коментари:

  # 84 написа: VLAD | [Цитиране]

   
   

  Важна роля в приготвянето на всяка йонизирана вода играе стабилно мрежово напрежение, съставът на електролита, т.е. вода, площта на електрода във вода, разстоянието между електродите и материалът, от който електродите са направени по някакъв начин.