категории: Препоръчани статии » Електротехник у дома
Брой преглеждания: 38804
Коментари към статията: 1

Електрическа връзка на частна къща

 

Електрическа връзка на частна къщаСвързването към електрическата мрежа на частна къща е доста старателен процес, пред който са изправени собствениците на частни къщи. Може би планирате да свържете новопостроена къща към електрическата мрежа или ще възстановите къща, изключена от мрежата по една или друга причина. В този случай назрява въпросът как да свържете частна къща към електрическата мрежа. В тази статия ще се опитаме да отговорим на този въпрос.

Първото нещо, което стартира процеса на свързване на частна къща, е получаването на технически условия в специализирани организации на вашия град. За целта е необходимо да посетите организация, която се занимава с продажбата на електрическа енергия, както и компания за енергоснабдяване, която управлява електрическите мрежи на вашето населено място.

В тези организации кандидатствате за домашна връзка към електрическата мрежа. Предварително проверете в тези организации списъка с документи, които са приложени към заявлението.


Следващата стъпка е проектирането на захранването у дома. На този етап се създава проект, според който ще се извърши връзка към електрическата мрежа.

По правило тези работи се извършват от организацията, към която принадлежат електрическите мрежи. В този случай има и друга възможност - можете да се свържете със специализирана организация, която има лиценз за извършване на тези работи.

Захранване на частна къщаОсвен това изготвеният проект за свързване на частна къща трябва да бъде договорен в организациите, на които сте подали заявление за присъединяване към електропреносната мрежа. За тази цел е необходимо да се напише заявление за одобрение на изготвения проект за доставка на електроенергия.

След съгласуване къщата е свързана, по-специално, електрическа работа. Ако тези работи се извършват от специализирана организация (а не електроснабдителна организация), след приключване на работата на електроснабдителното дружество трябва да бъде предоставена документация, в която са изброени извършените работи, и копие от разрешението за извършване на тези работи.

Следващият етап е тестът за приемане на елементите на електрическата инсталация. Тези работи се извършват от специализирана лаборатория. В края на тестовото производство се изписва протокол, който указва параметрите на изпитваното оборудване и заключава, че то може да се работи допълнително.

Инсталираният електромер трябва да бъде проверен и запечатан от търговската организация. Там трябва да вземете документ, който потвърждава готовността на електромера за по-нататъшна работа.

Електрическо табло за електрическо свързванеПоследният етап е предоставянето на необходимата документация за получаване на разрешение за ползване на услугите на енергоснабдителното дружество и сключване на споразумение, в съответствие с което ще се извършва електрозахранването на това съоръжение и допълнително заплащане за консумираната електрическа енергия.

Ако трябва да свържете къщата с електрическата мрежа след нея изключване от търговската компания, тогава на първо място е необходимо да се изясни причината за неговото прекъсване.

Може би къщата е била обеззаредена поради нарушение на условията на договора между страните, в частност, закъсняло плащане на консумирана електрическа енергия или нейното отсъствие за дълго време. Въпросите относно процедурата на плащане за консумирана електрическа енергия се разглеждат в договора.

Ако къщата е била изключена поради кражба на електрическа енергия, тогава ще бъде наложено наказание за потребителя.В този случай, за да възобнови електрозахранването у дома, в допълнение към стандартната процедура за получаване на разрешение за свързване на къщата, потребителят ще трябва да плати наложената глоба.

В зависимост от конкретния случай и установените процедури на търговска организация, захранване у дома може да бъде възстановен незабавно (при условие, че глобата се заплати за определено време) или само след заплащане на глобата изцяло.

Прочетете също по тази тема:Как да провеждаме електричество към сайта

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Как да запечатвате електромер? Процедурата за запечатване на електромера ...
 • Как да провеждаме електричество към сайта
 • Как да захранваме гаража
 • Автономни системи за захранване на частна къща
 • Как да направите временно захранване на строителна площадка за частна къща ...

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Всъщност в процеса на свързване на къща към централизирано снабдяване с електричество няма нищо трудно за професионалиста, но да разбере бюрократична машина, която работи за нас, както винаги, е много по-трудно. Например, когато направих тази връзка, намерих добра, той бързо направи всичко за мен в къщата, но се оказа много по-трудно да се договори с компания за електрически контрол.