категории: Електротехник у дома, Цокли и ключове
Брой преглеждания: 21953
Коментари към статията: 6

Как да замените външен контакт с вътрешен

 

Как да замените външен контакт с вътрешен?За окабеляване на скрит тип, като правило, е необходимо да се инсталират гнезда от съответния тип, тоест скрити. Много често има външни изходи в апартамента. Може би при монтажа на окабеляването предишният собственик на апартамента или електротехник, извършващ работа за замяна на окабеляването, реши да спести времето си и инсталира гнездо на външен тип. Той значително опрости работата, тъй като не трябваше да монтира кутията директно в стената скрит монтаж на гнездо.

Външният изход не се вписва в интериорния дизайн на апартамента, тъй като цялото му тяло е разположено извън стената. На този етап наемодателят решава да отстрани този проблем и да инсталира скрит гнездо, тоест вътрешен.


Подготовка за работа

Как да замените външен контакт с вътрешен?Първо, е необходимо да се подготвите за работата. Инсталирането на скрит изход включва образуването на голямо количество прах. Затова отстранете неща, които могат да се замърсят по време на работа. След това подгответе всичко необходимо за инсталиране на нов изход. Ще ни трябва вътрешен тип гнездо, както и инсталационна кутия за гнездото, която е предварително монтирана на стената.

Преди да започнете работа по подмяна на контакта, трябва да изключите кабелната линия, която е свързана към този контакт, тоест трябва да изключите съответния автоматична машина в таблото.

Изход за външен монтаж

Изход за външен монтаж


Направете дупка за изхода

Дупката в стената може да бъде направена по няколко начина. Първият начин е да използвате специална дюза за тренировка. Тази дюза изрязва дупка в стената във формата на кръг. За да получите дупка, остава само да избиете вътрешността на кръга.

Ако тази дюза не е налична, тогава за инсталирането на един изход е непрактично да го придобиете. В този случай можете да използвате друг начин - направете дупка в стената с длето и чук.

Адекватността на дълбочината на отвора в стената се определя чрез поставяне на кутията. За да фиксирате кутията в стената, можете да използвате алебастър. Затова направете дупка в стената малко по-голяма от кутията, така че при полагане на алабастър кутията да не стърчи отвъд стената.


Инсталирайте кутията под контакта

Преди да започнете да инсталирате кутията, направете дупка в нея, която ще доведе проводника за свързване на монтирания контакт.

Пригответе малко количество алабастър, за да фиксирате инсталационната кутия в стената. Навлажнете дупка в стената и монтажната кутия с вода. След това нанесете малко количество алабастър в отвора и директно върху кутията. Инсталирайте кутията на стената, изравнете я и я оставете за няколко минути, за да втвърди алабастъра. Ако алебастърът е стар, тогава трябва да изчакате повече време, тъй като е много вероятно неговите свойства да са се влошили донякъде.

Инсталирайте и свържете контакта

Инсталирайте и свържете контакта

Когато кутията е монтирана, можете да започнете да инсталирате контакта. Преди това почистете жицата и я поставете в отвора в кутията. Вземете контакта и свържете проводника на кабелната линия към него. След това внимателно поставете гнездото в кутията и го заключете. За фиксиране на гнездото вътре в кутията са предвидени специални антени, които се простират отстрани, когато се завинтват два винта, разположени в краищата на гнездото.

Когато тялото на контакта е монтирано, инсталирайте тялото му. След това можете да включите прекъсвача, който осигурява захранване на този контакт. Сменихте контакта. За да проверите здравето на инсталирания контакт, включете някои домакински уреди.Ако гнездото е било свързано правилно, свързаното устройство ще получи захранване.

Препоръчително четене:Арматура за монтаж на контакти и ключове

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Монтажни кутии за контакти
 • Как да инсталирате и свържете допълнителен контакт към окабеляването
 • Как да инсталирате електрически контакт. Подробни фото инструкции за инсталиране на търговски обекти
 • Арматура за монтаж на контакти и ключове
 • Как да свържете аспиратор към електрическа мрежа

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Добра практическа статия!

   
  Коментари:

  # 2 написа: лъв | [Цитиране]

   
   

  Една доста интересна и практична статия ..... тя е много полезна, защото понастоящем много често се среща в къщи от съветски тип с такъв проблем.

   
  Коментари:

  # 3 написа: Дима 70 | [Цитиране]

   
   

  Глупава статия. Не е ясно на кого е написано. Опитен електротехник няма нужда, но не опитен и средностатистически човек само ще развали стената.

   
  Коментари:

  # 4 написа: Руслан | [Цитиране]

   
   

  Дима 70, само за такива, които трябва да коригирате!

   
  Коментари:

  # 5 написа: Руслан | [Цитиране]

   
   

  Дима 70,
  Няма да се изненадам.

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  В нашия случай това се случи:електротехник, който извършва работа по подмяна на окабеляване, реши да спести времето си и инсталира гнездо на открито.
  Благодаря за статията.