категории: Електротехник у дома, За електротехниците и не само
Брой преглеждания: 41695
Коментари към статията: 6

Как да намерите подходящия електротехник, който да замени окабеляването в къщата

 

Как да намерите подходящия електротехник, който да замени окабеляването в къщатаИ така, пред вас е "специалист", който е готов да започне работа във вашия апартамент (къща). Как да определите, че този електротехник е точно този, който търсите, като се обадихте на няколко фирми и частни майстори?

1. Още първият уважаващ себе си майстор ще свали обувките си и ще поиска чехли на входа на апартамента. Преди да започнете работа, той ще ви предупреди за местата, където според него ще е мръсно и ще ви помоли да премахнете / скриете предмети, които могат да се замърсят.

2. Бригадирът (или бригадирът), който ще работи тук директно, трябва да отиде за измерване (първоначална проверка, бюджетиране). Това условие ще ви позволи да не повтаряте повече условията си на всеки нов представител, а капитанът ще може да вземе всичко възможно най-правилно и грешката на „третото лице“ ще бъде елиминирана.

3. Електротехник - специалист не започва разговор с пари, а с количеството работа, условията, вашите желания.

4. Истински електротехник ще разбере за планираните електрически уреди и ще оцени тяхната мощност, ще изчисли общото възможно натоварване.


5. Първото нещо, което електротехниците обикновено питат, е проект, ако го няма, тогава той ще направи изпълнителна схема в бъдеще.

6. Проектът не винаги отразява вашите реални нужди. Следователно електротехникът ще определи желаното местоположение на контакти, ключове и лампи и ще направи изчисления въз основа на това. Тук говорим само за малки промени - не повече от 1-2 търговски обекта за целия проект. По-глобалната промяна ще изисква дизайнерска работа.

7. Важно място на вашия разговор е местоположението на щита, тук кандидатът за титлата "специалист" ще даде препоръки относно мястото на инсталиране, като вземе предвид местоположението на входа на апартамента (къщата). Той ще обясни, че електромерът (метърът) трябва да бъде разположен в отопляемо помещение, защото в противен случай точността на неговите показания не е гарантирана. Невъзможно е да поставите измервателни устройства на терасата, в пристройки, които не се отопляват през зимата, на тавански помещения и мазета. (стр. 1.5.27 PUE). В последните две, също поради нарушаване на стандартите за пожарна и електрическа безопасност.

8. След като проучи всички помещения (и нямате проект), електротехникът ще определи броя на необходимите линии и местата на полагането им, приблизителните места за монтаж на разклонителните кутии и техния брой.

9. От проектанта трябва да се изчисли защитата, но опитен електротехник може да го направи. Основни принципи: достатъчност, селективност (последователност на работа). В никакъв случай не трябва да прекалявате с прекъсвачите. Компетентният изпълнител НИКОГА няма да отиде след като клиент, който поиска да постави машина по-мощна, защото „Избива“.

10. Същото се отнася и за аксесоари за окабеляване, кабел и др., Ако техните характеристики не отговарят на стандартите за безопасност или не са подходящи за този тип окабеляване.

11. Защитата трябва да гарантира безопасността и да ограничава „апетитите“ на неграмотните потребители. И защо трябва да са грамотни? Изпълнителят трябва да мисли за тях. Между другото, човек може косвено да провери квалификацията на майстора по тези въпроси.

12. Вашият бъдещ служител трябва да направи подробен списък на материалите, като посочва основните параметри. и в същото време той няма да гони след излишните метри окабеляване, като иска да печели повече, винаги ще ви каже най-добрия вариант. Освен това той ще обясни и обоснове предложенията си; обикновено знаят за цената на материалите и ще могат точно да изчислят, въз основа на списъка, приблизителната цена.

13. Електрик, специалист в своята област, ще посочи цената за работа с електрическо окабеляване само след внимателно проучване на ситуацията, необходимите измервания и списък на произведенията. И да не гледа тавана и да движи устните си. Освен това смес от алчност, желание да спечелите повече и страх, че клиентът ще откаже, няма да се отрази на лицето му. Той няма да се пазари, той знае стойността на работата си и не я надценява, заради моментната печалба. Ако количеството работа е солидно в неговото разбиране, тогава той ще предложи отстъпка или ще извърши някаква услуга безплатно.14. Майстор, който уважава клиента, не търси място, където да вземе пари за допълнителна работа. Обикновено, ако капитанът е направил грешка при измерването, тогава ще се промени само сумата за закупуването на материала и РАЗХОДАТА НА РАБОТИТЕ ЩЕ БЪДЕ СЪСТОЯНИ! И само ако имате нови желания, специалистът ще преизчисли до по-големи или по-малки разходи

15. Компетентен изпълнител може да предложи да му възложи закупуването на необходимите материали. Хората, които редовно извършват този вид работа, обикновено имат надеждни доставчици, които знаят къде да купят аксесоари. Не трябва да очаквате, че ще получите материали на цени на едро, но уважаващ себе си изпълнител няма да ви продава материали на цена, по-висока от средната цена на дребно. Закупуването и доставката на материали до даден обект също е голяма част от работата и най-вероятно ще трябва да платите за него. Обаче в крайна сметка ще спестите, защото не прекарвайте време в търсене, бензин на пътя и не хвърляйте пари, ако поради вашето невежество купите нещо неподходящо. Изпълнителят, закупувайки материали, също мисли за по-нататъшното им инсталиране. По този начин вие спестявате и от работа, защото работа в тесни условия, частична ревизия с „файл”, промяна, допълнително сглобяване се заплащат отделно и могат значително да повлияят на общите разходи за работа.

16. Истински майстор не само върши работата добре и красиво, не оставя боклук или мръсотия зад себе си. Един неписан код на майсторите изисква да отнемете работното място - да пометете и събирате боклук. Ако има много боклук, тогава капитанът ще ви предложи да поставите торбите на определено място (БЕЗПЛАТНО) или да ги поставите в кошчето - това вече е допълнителна работа и се заплаща отделно. След като напуснете майстора можете да избършете само пода !!!

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Как да спестите пари при подмяна на домашно окабеляване, без да жертвате надеждността
 • Хвърлете Hog - удобна услуга за поръчка на услугите на електротехници
 • Струва ли си да сменим алуминиевото окабеляване на медно и как да го направим правилно
 • Как да намерите майстори, които да ремонтират апартамент
 • Внимание - електрическо окабеляване!

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: слава | [Цитиране]

   
   

  Да, като цяло може да се намери интелигентен електротехник, но тук е цената на услугите му и редът за половин година предварително !!! И между другото, разумното не означава съвестно !!! Следователно спасението на давещия се е дело на самия удавник !!! Ето ме. как удавник се спаси! Не мога да кажа, че изобщо не съм приятел с електриците, но и никога не съм се занимавал с това професионално. Такива шеги и т.н. промениха всички окабелявания, преместих светлините и контактите, както би било по-удобно и практично от днес. Случайно, в същото време един приятел ме помоли да разбера защо светлината угасва в окачения таван и когато попитах кой е направил окабеляването и колко скъпа е тази работа, ми казаха, че е извършена от електротехник с образование и опит и абсолютно не съжалявах за това които са променили окабеляването сами!

   
  Коментари:

  # 2 написа: | [Цитиране]

   
   

  Къде в Краснодарския край обаче, ако промените входа на частна къща, често се препоръчва (понякога не само) да поставите измервателни устройства на опора, откъдето отива входът ... така че бих спорил много за степента на отопление ...
  За сметка на изчисляването на мощността за автоматичните машини също не е много необходимо нещо (основното е да не стоите повече, отколкото да издържите телта на групата), защото въпреки това автоматичната машина се поставя най-вече от късо съединение и от токове, надвишаващи характеристиките на проводника, тоест за защита на окабеляването, а не за потребителите. Излишно е да се обмисля какво ще бъде включено и колко ще отнеме, защото окабеляването се извършва не за 1 ден или за година, а ситуацията през това време в апартамента може да се промени няколко пъти. Така че моето мнение е, че машините трябва да се настройват толкова дълго, колкото може да издържи окабеляването, а не колко телевизори, ютии и други гадни неща ще бъдат.

   
  Коментари:

  # 3 написа: Олег | [Цитиране]

   
   

  Не правете грешка при избора на електротехник, защото презареждането на окабеляването е много проблемно и скъпо. Освен това, след подмяна на окабеляването, ремонтът на стените е неизбежен! А това е допълнителен разход.

   
  Коментари:

  # 4 написа: MaksimovM | [Цитиране]

   
   

  Често електротехниците, които инсталират окабеляване, умишлено намаляват напречното сечение на проводника или използват използван проводник за монтаж, изберете по-опростена схема на окабеляване, монтирайте нискокачествени гнезда или превключватели - като цяло се опитайте да спестите.

  Не твърдя, че всички електротехници правят това, но се случва подобно явление. Особено в случаите, когато клиентът няма и най-малка представа за електротехника. Затова бих препоръчал, освен всичко, да се въоръжа с поне най-малките познания в областта на електротехниката, така че когато провеждам електрическа инсталация от външен човек, да открива навреме груби грешки.

  Например електротехникът свързва проводници в разклонителни кутии с обикновени обрати. В бъдеще те със сигурност ще се почувстват, тъй като те са най-слабите точки на окабеляването, особено ако през тях преминава голям товар.

  Или ще смените старото окабеляване, а новото е монтирано на същия принцип - няколко стаи са свързани към една и съща линия на окабеляване. Първо, всеки от търговските обекти няма да има подходяща защита; второ, такава схема няма да позволи изискваното натоварване да бъде включено във всеки от търговските обекти.

  И може да има много такива грешки.

  Въпреки че не вземате предвид всичко, грешките, направени по време на инсталационния процес, може да не се появят веднага. Ето защо, както казват: ако искате да се справите добре, направете го сами.

   
  Коментари:

  # 5 написа: Вадим | [Цитиране]

   
   

  Добра статия!

   
  Коментари:

  # 6 написа: яхт клуб | [Цитиране]

   
   

  Mdaaa, подмяната на окабеляването наистина е много неприятна, скъпа и отнема много време. Това да не говорим за добър електротехник. Да се ​​намери това, струва ми се, е нереално трудно и ако можете да го намерите по-бързо, то само от приятели, по съвет. Не рискувам да разгледам някои услуги или сайтове, защото не познавам никого там и не мога да бъда сигурен, че ще бъда добър специалист. Не искам изобщо да прекроявам окабеляването в къщата. Като цяло реших да намеря майсторите на Авито. Окабеляването свършено, няма проблеми. Запазих номера, за да не гледам отново по-късно).