категории: Препоръчани статии » Електротехник у дома
Брой преглеждания: 104058
Коментари към статията: 7

Как да поправим електрическия контакт

 

Как да поправим изхода?Често има ситуации, когато включите електрически контакт и чуете пукане от него, дим навлиза или изходът е просто много разхлабен. В такива случаи са необходими ремонти. Ако искате да направите това сами, ще ви трябва: плоска и отвертка Phillips, клещи, електрическа лента и индикатор.

Преди да започнете каквато и да е работа, е необходимо да изключите всички машини, да включите електромера (те трябва да имат надпис "ON" "OFF" или "ON" "OFF", да превключите на "OFF" "OFF") и да развиете всички предпазители, това трябва да се направи много внимателно, за да не може да се втурне нито една жива част. Веднага след като всички изключим захранването, трябва да проверим на контакта, който ще поправим, наличието на напрежение, използвайки индикатора.


Веднага след като се уверим, че няма напрежение, можем да пристъпим към ремонта. За начало махнете капака на контакта, като развиете болта за това, най-често той е в средата на контакта. И ние гледаме състоянието на контактите, те трябва да са с цвят на мед, не трябва да бъдат зелени (окислена мед), черни или сиви (резултат от лош контакт).

Как да поправим изхода?Ако контактите не са медни на цвят, те трябва да бъдат почистени с пила или шкурка. Ако на самия контакт се появят дупки или металът на някои места е по-тънък, изходът трябва да бъде сменен.

Щепселът трябва да бъде здраво поставен в контакта; ако това не е така, огънете контактите един към друг (което включва един контакт от щепсела). След това проверете надеждността на свързването на проводниците към контакта, леко ги издърпайте, те не трябва да изскачат, да изпадат и да бъдат здраво завинтени. Ако това не е така, затегнете контактите с отвертка. Ако са видими голи проводници, подходящи за изхода, те трябва да бъдат изолирани с електрическа лента.

Ако целият изход се разминава, трябва да затегнете монтажните болтове, които са разположени хоризонтално отдясно и отляво на изхода вертикално в средата. Затегнете ги, така че гнездото да не залита.

Преди да извършите работа, е необходимо да предупредите всички, които са в къщата или апартамента, за да се избегне случайно прилагане на напрежение към други хора, ако това не е възможно, трябва да окачите знак на машината, която е изключена, че ремонтните дейности са в ход.

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Изходът не работи, какво да правя?
 • Как да инсталирате електрически контакт. Подробни фото инструкции за инсталиране на търговски обекти
 • Как да поправите удължителен кабел
 • Как да премахнете електрически контакт и да го разглобите
 • Как да замените външен контакт с вътрешен

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Василий Бабков | [Цитиране]

   
   

  Какво да направите, ако гнездото постоянно изпада? Мачкаш още малко и веднага изпада. Това е опасно. Там има голи жици. Опитах се да затегна дистанционерите на изхода, сложих картон в дупката, нищо не помага. Просто дупката за изхода е много голяма, едната стена се е срутила и е невъзможно да се закрепи нормално. Обаждането на електротехник за ремонт на един контакт е някак неудобно. Сам правя всичко в ремонтната къща. И тук има такъв проблем.

   
  Коментари:

  # 2 написа: andy78 | [Цитиране]

   
   

  За да предотвратите падането на електрическия контакт от стената, купете пластмасова инсталационна кутия за контакта (така наречената "кутия за гнездо") и я фиксирайте в стената с алабастър или гипс. Ако дупката в стената е твърде голяма, можете да покриете част от отвора с цимент. Опитайте се да имате инсталационната кутия след втвърдяване на гипса, за да стои в една равнина с повърхността на стената. След това поставете самия гнездо в това поле, като закрепите краищата на гнездото с винтове.

   
  Коментари:

  # 3 написа: | [Цитиране]

   
   

  Потвърждавам. Поставете пластмасов гнездо (натиснете го в стената) - гнездата или превключвателят ще се фиксират плътно.

  Доказано на практика! усмихвам  

   
  Коментари:

  # 4 написа: | [Цитиране]

   
   

  И можете да оправите горния ніж с монтажна пяна. Поправих всичко у дома така, не мога да го откъсна със зъби.

  Този, който не прави нищо, не греши!

   
  Коментари:

  # 5 написа: MaksimovM | [Цитиране]

   
   

  Василий Бабковкогато довършването на стените вече е направено, тапетът е залепен, не е препоръчително да се променя подрастът. Написахте, че сте направили картон, можете да опитате да сложите нещо по-дебело. Например, малки дървени стърготини или парчета пластмаса. По принцип експериментирайте и не забравяйте да успеете. И за да издуха монтажната пяна според препоръките, не бих я препоръчал. Ако има нужда от затягане на контактите или замяна на изхода, тогава пяната ще създаде допълнителни неудобства и при повторно фиксиране на изхода отново издухнете пяната? И ако изберете оптималните облицовки за подпорите, гнездото няма да залита и да изпадне, а ако е необходимо, сменете или ревизирайте, няма да е трудно да го разглобите и след това да го инсталирате.

   
  Коментари:

  # 6 написа: | [Цитиране]

   
   

  Такава ситуация, гнездото беше скъсано или счупено, не знам, като цяло има 2 ядра жица към мястото от контакта, голям проводник с напречно сечение, алуминий, както го разбирам, е много дебел и не еластичен. Едното ядро ​​е прекъснато и се оказва, че окабеляването не достига до контакта от изхода, но там такива малки неща са фиксирани върху самите проводници, те наподобяват тройник от водоснабдяването, тъй като разбирам, че това е кръстовището на 1 парче окабеляване с 2 парчета! Въпросът е всъщност какво: искам да го поправя и не знам дали е необходимо да се търси една и съща тел със същото напречно сечение, защото според мен е много практично! Или може да се промени от този свързващ елемент?

   
  Коментари:

  # 7 написа: | [Цитиране]

   
   

  Paul! С тройници, които отиват на мястото от водоснабдяването, човек трябва да бъде изключително внимателен! Обадете се на по-добър електротехник!