категории: Електротехник у дома, За електротехниците и не само
Брой преглеждания: 43292
Коментари към статията: 1

Електрически инструмент

 

Електрически инструментДоста често се налага да наблюдавате работата на електротехниците, кой, как и с какъв инструмент работи. И понякога виждате неволя-електротехник с инструмент, който може само, освен това, да забие нокти и да блъска по стените ... В крайна сметка електротехниците са интелигенцията сред строителите, бяла кост, така да се каже ...

В тази статия ще се опитаме да „сглобим“ куфара на електротехника, който ще оборудваме с най-необходимия електроинсталационен инструмент, който всеки уважаващ себе си електротехник използва в ежедневната практика.

И така, изборът на електроинсталационен инструмент за работа е чисто индивидуален, но има универсален комплект, който е необходим за ежедневна работа. Следните инструменти могат безопасно да се добавят към този комплект:


клещи, За мнозина този инструмент е известен като Passing. Има сравнително малко разновидности на този инструмент, те се различават, клещи, само по функционалност.


Клещи за странично рязанеИнструментът е по-известен като странични резачки, Принципът на всички "щипки" е един и същ. Те се различават по размер, според захапката на режещия ръб.


Кръгли клещи.


Електрически нож, Има готови, универсални ножове за електротехници, но почти всички електротехници-професионалисти използват домашни ножовеизработен от режещ трион. Тези ножове са персонализирани индивидуално за себе си, те са по-надеждни в работата, не са толкова тъпи бързо.


Електрически инструментКомплект отвертки, Комплектът трябва да има Phillips и отвертки с плоска глава или слот, както те също се наричат. Трябва да имате пълен комплект. Най-добре е да закупите отвертка от известни компании. Дръжките на отвертките трябва да бъдат направени от добър диелектрик. Добър инструмент, за електротехниците, обикновено има стигма до 1000 V. Има и отвертки с намагнетизирани накрайници, което значително опростява работата при извършване на някои операции.


Инструмент за стриппинг - стриптизьор. Позволява ви да премахнете изолация от проводници с диаметър от 0,5 мм до 6 мм квадрат в полуавтоматичен режим. Напоследък има много разновидности на това устройство, но принципът на работа е почти еднакъв за всички, едно от най-често срещаните имена за домашно устройство е SI-1, SI-3.2 и т.н.

Електрически инструментУдобно и рационално е да използвате устройството за отстраняване на изолация при такива работни места, където е необходимо да се съблича сравнително много проводници - сглобяване на големи панели, поточно инсталиране на аксесоари (гнезда, ключове, лампи). И отново този инструмент за окабеляване не е за всеки. Използвайки това устройство, не навсякъде можете да „пълзите“, като се има предвид неговия размер.


Индикатори за напрежение, Всеки професионален електротехник по правило има няколко показателя. В крайна сметка животът ви зависи от това как правилно и точно определяте наличието или отсъствието на напрежение.

простият индикатор за напрежение - индикаторна отвертка, сглобена върху неонова крушка и съпротивление. Необходимо е също така да има на разположение биполярни индикатори за напрежение. Тя показва по-пълна картина за наличието или отсъствието на напрежение. Освен това има биполярни индикатори за напрежение, които също показват класацията на напрежението.

Също така, почти всички професионални електротехници трябва да имат мерителни клещи, Днес има комбинирани мултимери. Тези устройства са универсални. С помощта на такива устройства можете да измервате напрежение, ток, съпротивление и т.н.

Избирайки инструмент за окабеляване, не забравяйте за чук, Когато избирате чук, обърнете внимание на дръжката, формата на чука (желязна част), теглото му. Не вземайте чук с дървена дръжка.Според теглото на чука най-оптималното е 500 грама.


Електрически инструментСамохвалко. Тези, които участват в електрическата работа, знаят какво представлява. Скарпел по същество е длето. Но той е предназначен за общи строителни работи, за работа върху камък, тухла, бетон. Прилагайте го там, където няма възможност за употреба ударна тренировка и друг електрически инструмент.

Напред. Всеки електротехник в комплект електрически инструменти трябва да има поялник, В идеалния случай трябва да има няколко за различни видове работа. Но ако се занимавате професионално с електрическа работа, тогава за вас идеалното решение би било да имате газова горелка за горене.

Използвайте такъв поялник за запояване, калайдисване на медни проводници, Ако имате известен опит с използването на газов поялник - фенерче, вие значително ще улесните работата си и ще подобрите качеството на извършената работа.


Клещи за кримпване, клещи за преса, Използвайте такъв инструмент за кримпване на накрайници, ръкави, различни съединители. За кримпване на накрайници и ръкави с размер от 6 mm kV и повече, използването на хидравлична преса е по-удобно. Но ако не използвате този инструмент в ежедневната практика, тогава е по-разумно да наемете такъв инструмент за електрическа инсталация.

В допълнение към всичко по-горе, винаги трябва да имате под ръка: изолационна лента, за предпочитане в различни цветове. маркер, за маркиране на проводници, кабели и т.н., клемни блокове с различни размери и видове, кабелни връзки и други консумативи.

Тук може би е минималният инструмент за окабеляване, който трябва да имате в чантата си.

Сергей Серомашенко

Електротехника и електроника за начинаещи, електрически работи,електротехник в апартамента, направи си сам електротехник.

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Какви инструменти са необходими за извършване на електрическа работа
 • Какъв инструмент трябва да има електротехник, с изключение на клещи и комплект отвертки ...
 • Електрически инструмент
 • Stripper - инструмент за премахване на изолация от проводници, които са и как да ...
 • Индикаторни отвертки и индикатори за напрежение

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: | [Цитиране]

   
   

  Благодаря ви Статията беше много полезна. Накрая разбрах защо трябва да има качествен инструмент и в точното количество. Основното беше какъв инструмент за какво и до колко може да улесни изпълнението на работата. Оказва се, че нивото на майстора се определя от неговия инструмент, толкова по-добър е инструментът, толкова по-добра работа можете да вършите и времето за водене се намалява.