категории: Как работи
Брой преглеждания: 17939
Коментари към статията: 1

Как е електрическа камина с пламък ефект

 

Конвенционалните електрически нагреватели отдавна са известни на всички, но съвсем различно нещо е електрическата камина с пламък ефект. Пламъкът е студен, той е създаден благодарение на двойка в комбинация със съвременни технологии за визуализация. Резултатът е ефектът на истински огън с дим, който идва от „изгарящата“ дърва за огрев в камината.

Вчера най-добрите модели имитираха огън, показвайки го на екрана, но дали подобна имитация ще създаде реален ефект от присъствието на огън в камината? Няма да създаде. Ако погледнете екрана отстрани, изкуствеността на огъня ще стане очевидна и цялата идилия ще бъде нарушена.

Положението е различно при камините, където илюзията за пламък се създава именно от парогенератор с правилното осветление с халогенни или LED лампи. Такава камина ще осигури реалистични и обемни пламъци с дифузен дим. Става дума за такива камини, за тяхното устройство, които ще бъдат разгледани в тази статия.

Разбира се, функцията на камина с ефект на пламък е преди всичко декоративна. Но някои модели дори ще затоплят. Вградената електроника много точно симулира нестинарски танци върху дърво, поддържа правилните температурни условия, така че зрелището да бъде наистина успокояващо, така че уютът да влезе в стаята.

Много е удобно, че можете да контролирате интензитета на пламъка, подсветката, режима на отопление - можете с дистанционно управление, Винаги има възможност за включване на звук: пукане на трупи, звук на нестинарски танци върху дървени трупи .. Такава камина със сигурност ще създаде комфорт, топло, ако е необходимо в двора, ако е зима, или ще ви позволи да се насладите на спокойния изглед на горящи трупи през лятото.

Днес именно електрическите камини с парогенератори дават най-реалистичния ефект от всички електрически камини на пазара.

Основната функция на парата тук е да възпроизвежда естетическия ефект от изгарянето на трупи. В същото време парата в камината не работи като в овлажнител, тъй като нейното количество е точно дозирано достатъчно, за да получите най-реалистичната картина, така че такава камина не влияе върху общата влажност в помещението.

Напълнете водата, включете уреда в електрическа мрежа и камината работи. Това може да бъде свободно стояща камина или вградена камина.

Електрическа камина на живо

Парогенераторът има две отделения, в първото има директно парогенератор, във второто - резервоар за вода. Ако водата изтече, сензорът за парогенератор се активира и системата се изключва. Парата е студена, не гори, докато ефектът на пламъка се разпространява по цялата ширина на пещта, където се полагат декоративни трупи. Едно пълно зареждане с вода е достатъчно за непрекъсната работа на камината за повече от един ден.

На дъното на резервоара за парогенератор има клапан и през него се дозира вода. Това регулира интензивността на подаването на пара към трупите. Лампи през светлинен филтър осветяват дъното на облаците пара, придавайки на огъня характерен нюанс и симулирайки естественото движение на пламъка.

Загрятата пара се издига, минава през трупите и на външен вид прилича на истински езици на пламък, тоест създава впечатление, че дърва за огрев всъщност горят в камината. Тъй като долната подсветка е по-силна от горната, горните клубове на парите се подчертават по-слабо и се получава илюзията за дим.

Веднага след като камината е включена, парният генератор започва да работи първо, след това започва да се дозира вода и след известно време се появява пара. Така парните клубове започват, преминавайки през специален дифузор, се издигат нагоре, а подсветката завършва създаването на образа на истински огън.

Колкото по-мощна е лампата и колкото повече има, толкова по-ярко е подчертан пламъкът.И дори на дневна светлина, с определена настройка, пламъкът ще бъде доста ярък, ще се вижда. Тоест, такава камина може да се използва за естетическа наслада както на тъмно, така и на дневна светлина. Когато се регулира интензивността на парата, картината се променя плавно и илюзията за истински огън не се нарушава.

И така, основните елементи на парна камина са камина с дървени трупи, парогенератор и халогенни или LED лампи.

Тези елементи са инсталирани всеки на мястото си. Парата се образува в пластмасовия резервоар на парогенератора, който ще се превърне в пламък с дим. В близост до резервоара има дъска за фиксиране на лампите, тя е под трупите. Резервоарът е закрепен с въртящи се ключалки. От резервоара за съхранение водата автоматично се подава към парогенератора чрез клапана.

Парен генератор

Парогенераторът е хромиран цилиндър с жица, той е инсталиран в отвора за кацане отстрани на палета. Функцията на парогенератора е да превръща водата в мъгла чрез високочестотни мембранни вибрации.

Лампи за парно осветление

Лампите за осветяване на пара са оборудвани със светлинни филтри, така че бухалките да блестят в цветове от червено до оранжево и жълто. Използването на халогенни лампи дава предимство: топлината, генерирана от лампите, загрява частиците пара, което ги кара да се движат през цялото време и се получава изключително естествена илюзия за пламък по цялата ширина на пещта.

дифузьор

За смесване на парата има дифузор, разположен върху пластмасов резервоар и закрепен с ключалки. Благодарение на дифузора парата не тече равномерно, тя се смесва непрекъснато и движението на „езиците на пламъка“ става хаотично и още по-естествено.


Колкото по-интензивно се настройва пламъкът, толкова по-бързо се консумира водата и тук обемът на капацитета за съхранение играе важна роля, която се различава при различните модели. Средно електрическа камина с напълно напълнен с вода резервоар издържа 6-12 часа, но при някои модели резервоарът е достатъчно пълен за 1,5 дни.

Декоративни трупи

Декоративните трупи са пластмасови, а пластмасата тук не е обикновена - тя разсейва светлината. За да накара огънят да трепне между гората, за да избухне наистина между тях, трупите се подреждат с разстояние, а на места са прозрачни. Лампи по време на работа на камината непрекъснато ги осветяват отдолу.

За да може камината да служи дълго време и в добро състояние, ще се изисква периодична грижа. Избършете лампите, избършете камината отвътре, отстранете праха, така че да не се издига с парата. За да направите това, четка за почистване идва с камина. Ако водата ви е твърда, почистването ще се изисква по-често. Освен това, не забравяйте да попълните навреме чиста вода.

Вижте също на i.electricianexp.com:

 • Електрическа камина в апартамента като алтернатива на жив пламък
 • Как да управлявате натоварването на мобилен телефон
 • Безопасни светлини за баня
 • Воден и електрически ток
 • Как да свържете електрическа печка за сауна

 •  
   
  Коментари:

  # 1 написа: Игор | [Цитиране]

   
   

  Здравейте, кажете ми, че парогенераторът е спрял да работи, а именно не "кипва" водата, въпреки че я слагам в същата (в офиса има 2 броя) всичко е наред ... Какъв може да е проблемът? Благодаря ви!